Person_Rutte_KurduzDe Financiele Telegraaf schrijft vandaag:”Rutte: Brexit is “killer”  voor Londen” *****
Toen ik iemand vertelde dat ik dat net gelezen had, was het eerste wat hij zei:”Slap gelul” Welke verklaring geeft Marx Rutte daarvoor?”*****

Eenvoudig: helemaal geen enkele verklaring!
Als de Britten de Europese Unie verlaten, dan verwordt het Verenigd Koninkrijk tot ’een middelgrote economie midden in de Atlantische Oceaan, die noch bij Amerika, noch bij Europa hoort. Stelr Rutte. Gewoon uit de lucht gegrepen want hij zegt NIETS over wat er dan gebeurt.

Gaat “Nederland” dan meer invoerrechten heffen op alles wat uit Engeland komt? Nederlanders zijn toch niet gek om de producten die ze invoeren duurder te maken dan nu?
En alles wat Nederlanders aan Engelsen belasten met een extra exportpremie? Nederlanders zijn toch niet gek?
Of is het bedoeld als dreiging om Engelse kiezers te beïnvloeden om bij hun komend referendum toch te stemmen om in die EU te blijven? En tevens Nederlanders te stimuleren om bij het NL-referendum op 7 april toch voor het associatieverdrag met de Oekraïne te stemmen?

Zou je niet evengoed kunnen beweren dat bij Brexit Londen veel onafhankelijker wordt en dat dit een extra opbloei wordt voor Londen als financieel centrum?

Ik ben zeer benieuwd OF er iemand aan Rutte of de media om een nadere verklaring en wat daar het antwoord op is.

5 REACTIES

  1. Is er iemand die deze trekpop serieus neemt? Hij kan beter het weer in Den Haag van over 50 jaar gaan voorspellen.

    Aan de andere kant heeft het bestuur van Catalonie een motie aangenomen om zich binnen 2 jaar (dacht ik) van Spanje af te scheiden. Ben benieuwd hoe dat gaat lopen.

    Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

  2. Het probleem van Engeland is dat zij zich willen aansluiten bij de BRICS landen maar dat gaat niet zolang zij lid van de EU zijn.
    Hun belangrijkste doel om bij de BRICS te horen zijn de AIB en AIIB banken en wel omdat zij heden 2e rang lid zijn dus volgers en een ieder begrijpt dat het meeste kapitaal te vergaren is met investeringen in de BRICS en niet in de EU en failliete VS.

Comments are closed.