burgerl-ongehoorzaamghandiMet dank aan  Jonas Vets Gandhi draait zich om in zijn graf!*****
In 1933 werden in de VS burgers verplicht hun goud in te leveren bij de centrale bank. Het is een noodmaatregel waarvoor elke goudbelegger schrik heeft. Een angst die reëel is zo blijkt nu, want India heeft plannen om het goud van haar burgers in bezit te krijgen.*****
Marc Faber zei het recent nog: “Iedereen zou fysiek goud moeten bezitten, maar de grote vraag is waar moet je het opslaan?” Want wat ben je ermee dat je goud bezit als de overheid het confisqueert?

Het is een scenario waar we rekening mee moeten houden. Dat wordt nog maar eens aangetoond door de plannen van de Indische overheid. Die heeft het gemunt op het goud van de duizenden tempels en miljoenen burgers.

Veel goud, want geschat wordt dat de Indiërs zo’n 20.000 ton goud bezitten. Ter vergelijking: in de beroemde goudkluis van Fort Knox ligt ‘maar’ 4.582 ton goud.

Het grote probleem van de Indische overheid is dat het land een tekort heeft op de handelsbalans. Om dat te dichten kan je ofwel meer uitvoeren ofwel de invoer een halt toeroepen.

Vandaar heeft de overheid al verschillende malen geprutst aan taksen op de invoer van goud. Maar het het mocht allemaal niet baten: de Indiërs zijn verzot op goud en blijven koppig het goedje kopen.

Daarom wil men nu een binnenlands aanbod van goud creëren. Men gaat de bevolking aanmoedigen om haar fysiek goud op de bank te zetten om een interest te bekomen. Dat goud wordt dan uitgeleend of verkocht en plots heb je niet één persoon die denkt dat hij goud bezit, maar twee!

Als mensen in de val trappen zal het aanbod van goud toenemen. Maar helaas gaat het hier niet om echt goud, maar om papieren goud… derivaten!

Natuurlijk moet om dit crimineel plan te doen werken ingespeeld worden op het patriottisme van de Indiërs. En wie is daar beter voor geschikt dan Mahatma Gandhi?

Eens het goud ‘veilig’ op de bank staat zal een deel gebruikt worden om enkele munten te slaan met de beeltenis van Gandhi. Kwestie van de schijn toch wat op te houden.

Als Gandhi wist dat in zijn naam fraude gepleegd wordt draaide hij zich om in zijn graf!
– – – – – – – – –
Bron: Bloomberg

2 REACTIES

Comments are closed.