337px-Bin_Ali's_police_state_graffitiAls je de berichtgeving moet geloven gaan politici in alle Europese landen werk maken van de terreurbestrijding. De tijd van ontkennen en wegkijken, zoals dat heet, is voorbij.

De gevolgen voor de individuele vrijheid konden weleens desastreus zijn. Invoering van administratieve detentie, zoals een partij bepleit (hallo Geert) is een maatregel die iedere ‘terreurverdachte’ kan raken. Ook iemand die geen jihadist is, maar bijvoorbeeld alleen maar boos op de overheid. Of beter gezegd: onder dit soort regels is iedere rebel automatisch een jihadist, islamitisch of niet.

De EU schijnt het voornemen te hebben om de wapenverkoop aan banden te leggen. Welnu mensen, dat is alleen slecht nieuws voor jihadisten die hun wapens bij de officiële wapenhandelaar halen, zoals oppassende burgers met een wapenvergunning doen. Of een verzamelaar van antieke, onklaar gemaakte wapens. De typische terreurpleger heeft er geen last van, want die haalt zijn wapens wel ergens anders en maalt niet om vergunningen en andere regels. Het zou overigens de moeite waard zijn om te onderzoeken waar al die wapens van de jihadisten vandaan komen. China misschien? Voormalig Joegoslavië? In Syrië wordt er al jarenlang enthousiast op los geschoten. Dat vraagt om grote hoeveelheden wapens en munitie zou je denken. Waarom lees ik nooit in de krant dat de EU een onderzoek instelt naar de herkomst van wapens in de Syrische burgeroorlog? Misschien omdat er politieke krachten zijn die dat tegenhouden? Dan maar liever de eigen burgerij volledig ontwapenen. Dat staat stoer en voorkomt meteen dat er gewapend oproer uitbreekt. Hoe ging dat gezegde ook alweer? Oh ja, never let a good crisis go to waste.

Omdat het conflict tussen het kalifaat en de rest van de wereld eerder een kwestie van decennia dan van jaren zal zijn, kunnen we de vrijheden die we in het Westen vanouds genieten voorlopig vaarwel zeggen. Dat is geen zwartkijkerij, zeg ik erbij, maar realisme. De situatie in Europa lijkt meer op die in Libanon in de jaren zeventig dan op die in Noord-Ierland tijdens het hoogtepunt van de ‘troubles’. Terwijl de situatie in Noord-Ierland toch al bepaald geen feestje was.

Een land als Israël kent dezelfde uitdaging, maar daar hebben ze tenminste nog een veiligheidshek dat de joden scheidt van de islamitische haat. In Europa en Noord-Amerika is zo’n hek er niet. De anti-Westerse haat is overal aanwezig. Invoering van de politiestaat is dan te verwachten, helaas.

Het wordt voortaan uitkijken geblazen voor vrijheidslievende mensen. Als het niet voor de op hol geslagen islam is, dan wel voor uw ‘eigen’ overheid. Houd ook die maar goed in de gaten.

Paul Verhaegh

13 REACTIES

 1. @G.Deckzeijl [1]:
  “Laat” , ja, maar “te laat” ?……….NEEN.
  Zolang we ademen, kunnen we denken.
  Denken kan minimaal 2 verschillende oplossingen:
  1.NIETS DOEN of
  2.IETS DOEN
  1.garandeert dat het steeds erger (slavernij) wordt.(Tot de dood er op volgt)
  2.uitkomst onzeker. Afhankelijk van het plan. Daarom daar aan werken. Iedereen die zijn vrijheid en leven lief is, kan en mag meedoen.
  Zie de serie DE WEG naar VRIJHEID.

  1. is geen optie, dus

 2. Tegen terreur is geen enkele overheid in staat preventief op te treden, men kan beperkingen opleggen, controles uitvoeren en zware straffen beloven, maar het zal de terreur niet stoppen of verminderen, het zal enkel de burgers die in vrede willen leven raken en rechteloos maken. De overheid heeft geen effectief antwoord op terrorisme, men kan achteraf de daders najagen, maar ten koste van de slachtoffers die men eerst nodig denkt te hebben. Het enige afdoende antwoord is de balans gelijkwaardig maken, zorgen dat de burger zelf direct kan reageren op gevaar, zorgen dat de burger zichzelf mag verdedigen. En daarvoor zal de burger de middelen moeten hebben. Kortom, iedere burger na een korte cursus het recht geven zichzelf te verdedingen door een vuurwapen te bezitten. De keuze ligt dan bij de individu. Een pistool is geen kalasnikov, maar dat hoeft ook niet. Een pistool is afdoende om op korte afstand zichzelf te verdedgen en ondertussen weg te komen. Terrorisme is niet een gevecht in het open veld, het is een acuut gevaar in een relatief kleine cirkel.
  Het toestaan van een handvuurwapen voor burgers is niet per se een machtsverlies van de overheid, het is een kans op overleven voor diezelfde overheid omdat de burger in staat is mede de veiligheid te handhaven.
  Ik woon naast moslims, we zeggen elkaar vaak gedag bij het passeren, af en toe een praatje en het is verder goed. Maar ik moet er dus nu goed rekening mee houden dat het mogelijk is dat mijn buurman of een van zijn zoons na het vrijdaggebed aanbelt en mij misschien een mes in het lijf steekt, ik weet niet wat en in hoeverre mijn buren radicaal denken. Ik blijf een ongelovige hond in hun geloof. En mochten na het vrijdaggebed overal moslims hun buren het mes in de ribben steken of neerschieten, wie is in staat de chaos die dan volgt nog onder controle te houden? Enkel de burger zelf, iedere agent zal zijn eigen famillie veilig stellen met behulp van het dienstwapen en elkaar kunnen beschermen. Klinkt misschien vergezocht maar helaas niet onmogelijk. Wie ondanks de perscensuur heeft kunnen oppikken dat er containers met wapens zijn onderschept weet waar ik het over heb.
  Voor wie het niet weet, zowel op een schip voor de kust van Kreta als in Bremerhaven en nota bene ??op een asielkamp?? in Duitsland zijn containers met semi automatische shotguns en riot guns onderschept, wapens voor mensen met niet of nauwelijks militare ervaring. Wapens voor de korte afstand, huisbezoek wapens zeg maar. Met de stroom vluchtelingen komt ook militaire kennis binnen en meer godsdienst fanatisme, lang blijft het niet meer rustig. Persoonlijk denk ik dat we voor de kerst al wakker zullen worden geschud. De overheid, ze zijn als de kapitein van een zinkend schip dat het de passagiers verbied in de reddingsboten te stappen.

  Ivar [10] reageerde op deze reactie.

 3. P.s. De meeste wapens komen uit de Balkan, goedkoop en moslimgebied. In de oorlog hebben daar veel Europeese moslims meegevochten en daarmee connecties gelegd. Albanezen en Kosovaren zijn bijna allemaal moslim, men heeft dus een gemeenschappelijke vijand.
  Verder komen veel wapens uit Tsjechie en Bulgarije, gewoon omdat het spul daar goedkoop is en geld welkom is. Splinternieuwe onklaar gemaakte machinepistolen vanaf 50 euro, vrije verkoop. Dat wil zeggen dat in werkende staat ze daar mogelijk voor 100/150 euro worden verkocht, liefst denk ik in grote hoeveelheid, gewoon oude legervoorraad….wie heeft er geld voor partijen van dit soort spul? Drugsmaffia. En wie is de drugsmaffia in bijvoorbeeld Nederland? Juist ja, vooral Noordafrikanen.
  Verder is Turkije een groot wapenproducerend land, en een pistool onder de rok van moeders op de terugweg naar Nederland met de auto heeft menig Turks huishouden de eigen mogelijkheid tot eerwraak bezorgd, alsmede een extra inkomen. Naar het schijnt heeft 4/5 van de Turkse mannen een vuurwapen, omdat het cultuur is. Of het zo is weet ik niet, maar er is onderzoek naar gedaan en het cijfer van 80% was de eindconclusie.
  Kortom, de onderwereld en de andere cultuur is bewapend. De meeste revoluties hebben dan ook in het begin een hoop criminelen in de gelederen, de drempel tot geweld is bij criminelen en mensen met een godsdienstige overtuiging namenlijk weg. Succes mede burgers, dit is eigenlijk zoals het koud op het Nederlandse bord ligt. Machteloos en hulpeloos, afgedankt door eigen regering.

 4. @anthonie en andre: ik heb geleerd dat geschiedschrijving heel vaak politiek is ingegeven en dat hetzelfde geldt voor nieuws/berichtgeving. Daardoor ontstaat bij mensen, en ook bij latere generaties een verkeerd tijds en situatiebeeld waardoor fouten uit het verleden worden herhaald.
  De bijbel is misschien wel het beste voorbeeld, steeds aangepast om politieke en persoonlijke doelen te dienen. De hele discussie Israel-Palestina en Che/Cuba-Amerika cq “vrije westen” is dan ook heel relatief. Niemand wil in angst leven of in gevangenschap, en dit gegeven word dan ook gebruikt om mensen partij te laten kiezen. Ik ben niet voor of tegen asielzoekers, simpelweg omdat vluchten of het zoeken naar een betere positie niets menselijker is en ik hetzelfde zou doen. Dat de stroom vluchtelingen een gevaar is voor mijn voortbestaan besef ik ook, om een stuk vlees word door een roedel honden onderling ook gevochten, in elke groep is er een verliezer. Maar wat er echt mis is komt uit eigen volk, het is het ontkennen dat er een probleem is en het verhinderen voor de bevolking om zichzelf te verdedigen. Dat is tegen natuurlijk en een vorm van massamoord. Wat nu gebeurd word in geen enkele samenleving geaccepteerd, maar wel hier in Nederland. Ik dnek dat iedere discussie over andere landen zinloos is en dat wij niet de oplossing zijn of hebben voor midden oosten problematiek.Die zal ergens tussen de partijen die het probleem hebben moeten worden gevonden.

  Andre [8] reageerde op deze reactie.

 5. @Duchesne [7]:

  De doden die neukfout Che Guevarra op z’n geweten had waren niet relatief morsdood, die waren absoluut morsdood.

  Geschiedschrijving wordt geschreven door de overwinnaars. Vandaar dat revisionisische geschiedschrijving zo interessant is.

  Het grote probleem van dit moment is inderdaad, zoals je o.a. noemt, dat de bevolking zich niet mag verdedigen, maar dat dit uitbesteed is aan de plizie (ik had vroeger een docent die deze betitelde met Mavo-abituriënten; ik vraag me af of ze tegenwoordig dat niveau nog halen, maar dat terzijde). Dta betekent dat er voor kwaadwillenden geen enkel lichamelijk verzet te verwachten is, waardoor het hen wel errug makkelijk wordt gemaakt.

  Overigens dient de nederlandse staat zich direkt of indirekt niet te bemoeien met andere landen, en dat is in ieder geval een begin van de oplossing van de problematiek. Men dient zich terug te trekken uit buitenlandse gebieden, en ondersteuning van landen en organisaties die dat wél doen, te stoppen. Men dient een strik neutrale buitenlandse politiek te gaan volgen. Maar dat is naar mijn mening te veel gevraagd, daar zit namelijk geen business in voor de bureaucraten in Den Haag.

  Ivar [11] reageerde op deze reactie.

 6. @Duchesne [3]:

  En dan staat er deze week in de krant dat Israel het toch al ruime wapenbezit onder haar burgers verder gaat stimuleren …..

  Zouden zij iets beseffen dat de heren en dames van de navelstaarderij in Nederland niet weten? En waarom zijn er steeds maar weer “aanslagen” in gun-free zones?

  Je moet er toch als terrorist niet aan denken dat je, terwijl je je ak47 te voorschijn haalt, er 30 lopen op je kop staan, klaar om je een enkeltje naar het fel begeerde paradijs te verstrekken.

 7. @Andre [8]:

  Nou: probeer eens het NL buitenlands beleid te kopieren bij je in de straat. De rijdende rechter zou gillend weglopen. ….

 8. Israel zou een voorbeeld kunnen zijn als joden voor de landen waar ze te gast zijn het zelfde zouden willen als voor hun eigen land. Dat is echter niet het geval. Neem het voorbeeld van joden in Amsterdam. Janken over migranten in hun buurt en tegelijkertijd wel zeggen dat de grenzen open moeten blijven staan wegens hun holocaust.

 9. Er is een oplossing voor het vluchtenlingen probleem en voor het Islamitisch georienteerde geweldsprobleem. Een oplossing die voor bijna alle autochtone inwoners acceptabel is en die voor goedwillende moslims en echte vluchtelingen denk ik heel welkom zal zijn. Er is een oplossing. Maar de politici die nu aan de macht zijn zullen er tegen zijn omdat ze hun macht ermee verliezen en die ook nooit meer zullen terugkrijgen, en er is een meerderheid van de oppositie voor nodig of een bindend referendum.

  Om de oplossing die ik heb hier neer te schrijven is leuk, maar nutteloos. Ik zal wachten tot mij het word gevraagd door iemand die het kan toepassen en die iets rechtzet wat moet worden rechtgezet. Maar voor wie wil nadenken, de eenvoud is ook de kracht, en het zal gezien worden als het feest van de vrije mensen waardig leven.
  En dat kan het ook zijn.

Comments are closed.