Onlangs was op de Nederlandse en Belgische TV de documentaire The martin-armstrongForecaster te zien over het leven van Martin Armstrong. Armstrong is één van de meest trefzekere economische voorspellers dankzij zijn enorme kennis, historisch inzicht en sublieme zelfontwikkelde datamodellen. Begonnen als munt- en goudhandelaar ontwikkelde hij zich tot de goeroe van centrale bankiers en politici vanwege zijn angstaanjagend accurate voorspellingen op economisch en geo-politieke vlak.

Hij voorspelde de Black Monday crash van oktober 1987 tot op de dag nauwkeurig. De ineenstorting van de Nikkei aandelenmarkt in 1989 , de financiële ondergang van Rusland in 1998 en het loskoppelen van de Zwitserse frank van de euro. Mensen van Goldman Sachs gaven zelfs toe dat ze hem er niet onder konden krijgen.

In september 1999 werd Armstrong gearresteerd en vastgezet. In eerste instantie wegens oplichting (Ponzi-scheme) en later vanwege ‘belediging van het Hof’. Hij zat zeven jaar vast en bekende schuld –  de keus was schuld bekennen of 135 jaar krijgen – en werd veroordeeld tot vijf jaar. De ware reden van zijn hechtenis was dat men zijn broncode wilde hebben.

13 jaar geleden deed hij diverse voorspellingen die stuk voor stuk uitgekomen zijn. Op die lijst stonden ook de wereldwijde schulden die overheden hebben.Met betrekking tot die schulden ziet hij het najaar van 2015 als het startpunt waarop de Big Bang begint. Want maar liefst 70% van de Amerikaanse overheidsschuld bestaat uit te betalen rente. Zodra het rentepercentage gaat stijgen, is het over en uit met het financiële systeem.

“Empires do not die by hyperinflation – that is reserved for the fringe. When an empire dies, it historically has ALWAYS been by deflation/stagflation. How? Real wealth is driven from the aboveground economy into the underground economy where it is hoarded and tucked away. This is why we find hoards of Roman coins. This reduces the velocity of money and commerce collapses. This is ALWAYS AND WITHOUT EXCEPTION how empires die.”

Meer info over en van Martin Armstrong op zijn website blog.

17 REACTIES

 1. Niets gebeurt toevallig en alles is tot in de puntje gepland, van aanslagen, oorlog tot aan ineenstorten monetaire en economische systemen, het maken van een overheidsschuldensysteem heeft allemaal een reden en een doel.

  De grote of een grote collaps kan niet veel langer meer worden uitgesteld en zal vroeg of laat de afrekening MOETEN komen. Er zijn bij mijn betrachting over jaren zaken opgevallen en is of lijkt de collaps, net als de vorige, getimed is op de stand van de planeten. Degene die macht hebben, hoe totaal absurd ’t ook moge klinken, over het geldsysteem richten zich m.i. naar astrologische punten en zullen zo al hebben uitgerekend wanneer de crash moet komen op astrologisch gezien het meest gunstige moment.

  Voor mij is het opvallend dat vaak wetten en landen, ook de EU, ingelijfd zijn op tijdstippen die astrologisch gezien het meest aansluiten bij de (nep) ‘geboorte’ horoscoop van de VS. Overigens is de ‘geboorte’ horoscoop van de VS niet correct, maar schijnbaar toevallig is deze tot stand gekomen op 4 juli 1776….the Continental Congress voted for the Declaration of Independence on the second of July in 1776. No one signed it until August 2, and the last signatures didn’t come until the end of November. “The only thing that happened on the fourth was they approved the document,” said Ronald Hoffman, director of the Omohundro Institute of Early American History and Culture at the College of William and Mary in Williamsburg, Virginia.

  Hoe het ook zij, de afrekening zal vroeg of laat bij iedereen op de mat vallen als finale doodsteek, maar zeer zeker bij degene die ze vooral moeten hebben, namelijk de redelijk schuldenvrij bezit hebbende en sparende minderheid. Het zal me niet verbazen als de overheid zelfs alle, maar dan ook werkelijk alle bezittingen zal innemen om er staatseigendom van te maken. En wat als dat is gebeurd, wat ben je dan als burger of ondernemer of land nog waard? Niks, maar bent wel de perfect sturende slaaf in en met een soort van nazi/socialistische/communistisch staat, de ultieme droom die uitkomt van een handvol idioten/geslepen geesten. We moeten ons er maar op voorbereiden dat onderdrukking, dood, ellende, oorlog en confiscatie, waar ook ter wereld mogelijk is en niet langer fantasie of fictie is, maar werkelijkheid zal zijn. Ik kan me namelijk geen andere uitkomst voorstellen dan dat.

  Hub Jongen [2] reageerde op deze reactie.
  Philosoof G&R Eigenwijs [3] reageerde op deze reactie.
  Rien [4] reageerde op deze reactie.

 2. @IIS [1]:
  “. . . . We moeten ons er maar op voorbereiden dat onderdrukking, dood, ellende, oorlog en confiscatie, waar ook ter wereld mogelijk is. . . . . . |”
  Sterker nog, de hele maatschappij wordt daar bewust op voorbereid. Kijk eens hoe gemakkelijk het is om mensen 50 -75 % van hun productie af te nemen? Via belastingen en regels. Bijna iedereen vindt dit nu al “normaal” !

  Philosoof G&R Eigenwijs [3] reageerde op deze reactie.
  IIS [8] reageerde op deze reactie.

 3. @IIS [1]: @Hub Jongen [2]:

  We moeten beseffen dat,als wij de meerderheid der mensen.
  Er niet voor openstaan, om te doen wat er
  van ons, tegen onze wil in, van ons verlangt word.
  Er misschien, met de juiste mentaliteit.
  Geen basis is.

  Om de hier boven staande zaken te laten plaats vinden.
  Vooraf de moet verliezen is geen goede optie!

  We moeten ons er op instellen het niet te willen!!

  Dus mensen bewust maken van de noodzaak, daar
  niet in mee te gaan.

  IK GEEF MIJN MEDEWERKING AAN ALLES
  DAT IK OOK WIL!!!!!!

  Lijkt mij een goed motto.

  Wilma [17] reageerde op deze reactie.

 4. Geen enkel imperium, groot macht, regionale machten, of maatschappijen met enige autorisatie gaan juichend, lachend en begrip hebben voor zijn domheid ten onder. Er is geen enkele land of bevolking die gracieus zijn eigen ondergang tegemoet gaat.
  Alle systemen en bevolkingen zijn schreeuwend, gillend, vechtend, klauwend en uiteindelijk met een oorlog ten onder gegaan. En vaak door dezelfde oorzaken, en de buitenwereld krijgt altijd de schuld.
  Mocht er ooit iets komen die dat wel doet, dan is deze groep de uitzondering op de regel.

 5. De centrale banken hoewel zogenaamd onafhankelijk van de politiek houden al vele jaren de rente kunstmatig laag door hun monetaire politiek.
  Dit is de enige mogelijkheid met de grote schulden die de westerse landen hebben opgebouwd dat we nog geen hyperinflatie hebben.
  Het gevolg is natuurlijk dat door de lage rente en ruime geldhoeveelheid in omloop de pensioenen straks niet meer te betalen zijn en de aandelen en huizen overgewaardeerd zijn.
  Het welvaartsijsteem , de strijd tegen terrorisme etc zijn niet meer te betalen, maar het democratisch sijsteem zorgt er voor dat politici geen slecht nieuws willen vertellen en de noodzakelijke pijnlijke maatregelen vooruitschuiven. Ze willen hun macht en voorrechten niet verliezen
  De enige vraag blijft hoe lang het nog duurt voor dat het kaartenhuis ineenstort en de euro en de dollar niets meer waard zijn.

 6. Maar Armstrong geeft nu geen datum van een economische val.
  Dat is jammer.

 7. @IIS [8]:

  “Let op mijn woorden, er komt nog eens een tijd dan betaal je belasting over wat je verdient”….”In geen duizend jaar!!”…..

  Later kwam deze er ook nog bij…”Let op, er komt nog eens een tijd dan ga je belasting betalen over geld wat je bezit en waar al vele malen belasting over is betaald”….Hahahahaha…die grap is leuk!!.

  Ach, zo zie je maar, alles wordt geaccepteerd en alles went.
  …..Uiteindelijk, alles went, hangen ook, als je het maar lang genoeg doet….. 🙁

 8. De staatsschuld beliep in 1805 al 1200 miljoen gulden. Het jaarlijkse onderhoud (rente plus herfinanciering) eiste 35 miljoen gulden op een rijksbegroting van 40 miljoen>/i>

  fl 1.000.000,00 in het jaar 1800

  heeft een “koopkracht” van

  fl. 15 323 041.41 (€ 6 953 293.04) in het jaar 2013….Mmmmm?

  Dat zou betekenen dat Nederland in verhouding nu minder schuld heeft dan rond 1800? Maar, toen stond Nederland natuurlijk niet borg voor andere landen, zoals nu wel het geval is en dat behelst wellicht ’n nog groter risico dan ‘slechts’ de huidige staatsschuld.

  De omvang van garanties die Nederland aan internationale instellingen heeft afgegeven om de financiële en economische risico’s voor onder meer Ierland, Griekenland, Portugal, Cyprus en Spanje af te dekken zijn sinds 2008 meer dan vertienvoudigd. Had de Staat voor de kredietcrisis in 2008 via acht instellingen garanties ter waarde van € 18 miljard verstrekt, eind 2012 is dat opgelopen tot € 201 miljard. Hoeveel risico Nederland loopt verschilt per garantieregeling. Een actieve beheersing van de risico’s door de instellingen is in het belang van de financiers, waaronder Nederland. De Tweede Kamer zou hierover beter geïnformeerd kunnen worden.

 9. De staatsschuld beliep in 1805 al 1200 miljoen gulden. Het jaarlijkse onderhoud (rente plus herfinanciering) eiste 35 miljoen gulden op een rijksbegroting van 40 miljoen

  fl 1.000.000,00 in het jaar 1800

  heeft een “koopkracht” van

  fl. 15 323 041.41 (€ 6 953 293.04) in het jaar 2013….Mmmmm?

  Dat zou betekenen dat Nederland in verhouding nu minder schuld heeft dan rond 1800? Maar, toen stond Nederland natuurlijk niet borg voor andere landen, zoals nu wel het geval is en dat behelst wellicht ’n nog groter risico dan ‘slechts’ de huidige staatsschuld.

  De omvang van garanties die Nederland aan internationale instellingen heeft afgegeven om de financiële en economische risico’s voor onder meer Ierland, Griekenland, Portugal, Cyprus en Spanje af te dekken zijn sinds 2008 meer dan vertienvoudigd. Had de Staat voor de kredietcrisis in 2008 via acht instellingen garanties ter waarde van € 18 miljard verstrekt, eind 2012 is dat opgelopen tot € 201 miljard. Hoeveel risico Nederland loopt verschilt per garantieregeling. Een actieve beheersing van de risico’s door de instellingen is in het belang van de financiers, waaronder Nederland. De Tweede Kamer zou hierover beter geïnformeerd kunnen worden.

  IIS [13] reageerde op deze reactie.

 10. ” Het zal me niet verbazen als de overheid zelfs alle, maar dan ook werkelijk alle bezittingen zal innemen om er staatseigendom van te maken.”

  Dat is al gebeurd. Alles dat op “jouw” naam staat, is eigendom van de staat. Huis, auto, bankrekening… “Jouw” naam is namelijk niet van jou, jij bent slechts “houder” van die identiteit/natuurlijke persoon. De eigenaar is de “staat der Nederlanden”, en daarom zijn zij ook rechthebbenden van de auteursrechten van die naam/natuurlijke persoon.

  Ongelofelijk? Als de staat ” jouw” id-kaart terug vordert (wat zij op elk moment mag doen, als eigenaar), hoe ga je dan aantonen dat dat huis, die auto, die bankrekening van JOU zijn? Veel succes daarmee….
  De staat bezit alles dat op de naam van een natuurlijke persoon staat geregistreerd. Alles, inclusief de natuurlijke persoon.

  IIS [14] reageerde op deze reactie.

 11. @IIS [11]:

  De berekening klopt dus niet, krijg bij verder zoeken geen goede verhouding ten opzichte van toen en de schulden van nu. De staatsschuld zal in 1800 zeker 1200 miljoen geweest zijn, maar hoe de verhouding met de schuld van toen en nu is?

 12. @FredvdSanden [12]:

  Ze mogen alles wel hebben, ga dan wel zwerven en neem het leven zoals het komt, geen rekeningen meer, geen gezeik meer van wat ook maar en als iedereen dat doet, wat zou de almachtige staat dan met al die spulletjes, al die dingetjes gaan doen die niemand meer mag hebben?

  Eigenlijk zouden we allemaal moeten zeggen; “basta en sterf met je ellendige idioterie”…..Hetzelfde geld toch voor oorlog, als Jan soldaat en kapitein Piet niet meer komen opdraven, wie van de hufters gaat er dan nog oorlog voeren?

  Maar gelukkig voor de machthebbers is dat niet zo en daarom kunnen ze ook doen wat ze moeten of willen doen.

  Philosoof G&R Eigenwijs [15] reageerde op deze reactie.

 13. @Philosoof G&R Eigenwijs [15]:

  We zijn zelf mede oorzaak, van deze ellende!!

  Absoluut waar.

  Zolang de gevestigde orde de massa nog net genoeg lucht laat om te ademen en de massa zichzelf nog te veel laat kietelen en prikkelen met begeren en het moeten hebben van zaken waarvan ze denkt er niet zonder te kunnen en deze zaken vooral nodig zijn als afleiding van de werkelijkheid en om leegtes in het leven mee op te vullen en de massa nog blijft hangen in de comfort zone, zolang dat blijft zal er geen kentering komen en zal de massa, maar ook de overheid bereid zijn tot het uiterste te gaan, waarbij de massa alles zal accepteren wat ze krijgt voorgeschoteld en van boven opgelegd.

  En ik moet eerlijk bekennen dat het ook wel ongehoord moeilijk zal worden als we tot het uiterste zouden moeten om los te komen van de huidige onderdrukkers en de schijnwereld waarin we leven en het absoluut niet prettig zal worden om tot het uiterste te gaan.

  Ik denk dat we niet zover komen dat we loskomen van de macht, niet eerde dan dat we helemaal aan gort liggen en dan nog zullen er altijd massa’s blijven die aan in een ontkenningsface blijven zitten en zich vast blijven klampen om vooral maar niet los te hoeven komen van de schijnwereld waarin ze leven. We zouden kunnen beginnen ons los te maken door goed te overdenken wat dit leven werkelijk behelst, maar dat zal grote consequenties met zich meebrengen en dat is niet wat het grootste gros zal durven, maar ook niet zal zien als zinvol, want daarvoor liggen de meningen en gedachten van mensen in de huidige the rat race te veel uiteen.

 14. @Philosoof G&R Eigenwijs [3]:
  Ben al geruime tijd aan het denken hoe wij als burgers een groep van 200- 250 mensen bij elkaar kunnen krijgen die het woord van het volk vertegenwoordigen. Hierin moeten allerlei mensen zitten met verschillende ervaringen locaties enz (ook BNers, advocaten, media, maar ook mensen uit het dorp die het woord van het volk goed begrijpen en kunnen communiceren) .
  In 2 lagen worden vragen van het volk samengevat en verzamelt om dagelijks/ wekelijks aan de politie te stellen. Het voordeel is dat ze niet zo snel 250 mensen kunnen hacken en voordat je het weet staat het volk achter dit fenomeen. Zonder een heftige revolutie achtige sfeer te krijgen kunnen deze vragen kort en direct aan de bewindslieden worden gesteld.
  (het is misschien een illusie maar volgens mij de enige manier tot resultaten.) We barsten van de social media en communicatie maar we zijn op de een of andere manier niet in staat onze koppen bij elkaar te steken , maar daarvoor in plaats ons als schaapjes te laten afslachten….

Comments are closed.