Person_Timmermans_Frans_CartDat de EU een mislukking is, raakt nu wel behoorlijk bekend.******
Als je nu in een gesprek de opmerking maakt dat Nederland het beste uit die EU kan stappen, dan heb je grote kans om gelijk te krijgen. Terwijl bv. twee jaar geleden iedereen keek of hij/zij snot zag branden. *****
Zelfs twee maanden geleden viel in een “mannenclubje” iedereen over me heen en noemde dat onzin. Maar toen ik die opmerking vandaag maakte, kwam er helemaal geen commentaar.

Wat was er veranderd? Wel, in een toespraak heeft Frans Timmermans bekend dat hij nu ook voor de toekomst van de EU vreest. Zeker als je kijkt naar de gebeurtenissen in verband met de stortvloed van vluchtelingen die de EU binnenstromen.
Dat loopt nu er nog maar minder dan 1 miljoen binnenstromen, heel moeizaam, Laat staan als de berekeningen kloppen dat er nog 3 miljoen of meer bijkomen.

Timmermans constateert dat er in de EU een groot gebrek is aan onderling vertrouwen. Daar heeft hij gelijk in. Jammer dat hij dat nu pas ontdekt want dat is is al jarenlang zo. Misschien was, is, er in Nederland minder wantrouwen omdat de NL-politici als schoothondjes achter Angela Merkel en anderen aanlopen. En veel Nederlanders weer braaf achter die politici drentelen.

Maar ook de NL-burgers worden wakker. Bij de aanvraag voor een referendum waren er tot ieders verrassing wel 425.000 mensen die VOOR een referendum waren om hun mening te geven over de uitbreiding van de EU met een associatieverdrag met de Oekraïne.
Nu nog werken aan een grote meerderheid die dit verdrag AFKEURT.

Dit associatieverdrag beslaat 323 pagina’s, en ik durf te wedden dat niet eens alle parlementariërs dit volledig hebben bestudeerd!! Wat je toch wel van een parlementariër mag verwachten!!
Maar een korte “scanning”  overtuigt wel dat er meer NL-belastinggeld naar de Oekraïne zal gaan, dat kansen op een conflict met Rusland groter worden,  meer immigranten naar de EU en NL komen, en dat de ambtenarij aanzienlijk zal worden vergroot.

Redenen te over om mee te werken aan een overtuigend NEEN bij het referendum op 7 april.
Zeg het voort!!

9 REACTIES

 1. De EU zoals ie nu is moet zo snel mogelijk worden ontmanteld. De gekte van de dictators teruggedraaid en de dictators zelf levenslang opsluiten, dwangarbeid laten doen of anderszins diep door het stof laten gaan. De EU heeft niets, maar dan ook echt helemaal niets aan waarde toegevoegd aan een verenigd vreedzaam Europa.

  Sluit gewoon normale handelsverdragen met elkaar, als je zo nodig een papiertje wilt hebben waar een paar regels op staan. Maar ga als normale mensen met elkaar om..

  Verenig u lekker verder, gaat goed zo…

 2. DE EUROPESE UNIE bestaat over pakweg 3 jaar NIET meer.
  Het voormalig Oostblok word het struikelblok van de EU en waarom?.
  Deze landen hebben door hun communistische verleden een beperkt sociaal systeem.
  Er is hier nooit de uitkering cultuur ontstaan zoals in vele EEG landen wel het geval is of was.
  De oorzaak hiervan is dat in het communisme geen werkloosheid bestond en er zodoende geen uitkering voor gemaakt is tot op de dag van vandaag.
  De westerse EEG landen hadden nu juist wel werkloosheid en dus een uitkering daarvoor en een algemene bijstand uitkering.
  Dit alles was in het beleid dat het kapitalisme beter is dan communisme.
  Heden gaat het voormalige communisme beleid wat in het kapitalisme niet gewijzigd is zich wreken binnen de EU inzake de asielzoekers.
  En daar komt nog bij dat het voormalig Oostblok in het verre verleden bezet zijn geweest door de Ottomanen en dus HATEN deze volkeren alles wat uit Afrika komt en wensen hen ook niet als hun buren, ja zelfs joden moeten in aparte wijken wonen omdat een Pool bv nooit naast een jood wilt wonen.
  Het 2e heikele punt is de bewoning, anders dan velen zullen denken is het eigen woning bezit er heel hoog.
  Alleen in steden zijn huurhuizen en in dorpen waar vroeger staats boerderijen waren gevestigd.
  bewoner van Polen al 9 jaar met veel plezier.

 3. ho wacht, er zijn altijd nog burgers, ergens en op twee handen te tellen, die voor de EU zijn en vinden of geloven zelfs dat de EU een zegen is voor de mensheid. Ik ben één van de vele die er zeker van is dat als we uit de EU gaan het staatsschuldenmetertje rechts op deze pagina flink zal gaan teruglopen en belastingen omslaan in ontlastingen en we daarbij opgelucht en weer vrij kunnen ademhalen en we weer helemaal van ons zelf zijn. Maar ik vrees dat de minderheid allesbepalend zal zijn, net als alle minderheden tegenwoordig alles bepalend zijn en met uitgestrekte arm….vuist hun eisen mogen inwilligen ten koste van anderen.

  WEG MET DE EU DICTATUUR!!!

 4. laten we het aan de commissie stiekum vragen
  misschien hebben ze al een nood scenario als de eu uit elkaar ploft
  hopelijk gaat dit snel gebeuren .
  misschien mochten we het niet weten .

 5. Het is nu wel duidelijk dat de EU en de Eurocratie door de meeste Europeanen worden gehaat. Merkel, de psychopate, kan nu ook wel haar biezen pakken, want de meeste Duitsers willen van haar af, hetzelfde geldt voor Hollande. Deze mensen zijn niet van deze tijd en hebben geen idee dat de tijden zijn veranderd. Zij blijven tezamen met Juncker en Timmermans steken in een verleden dat niet meer bestaat.

Comments are closed.