KLIMAAT+IJS.,Klimaat heeft nauwelijks invloed op ons welzijn. ‘De aarde kan best een paar graden warmer’******

Dat zegt de Nobelprijswinnaar Richard van Tol in een interview met Gerben van het Hof in AD.*****
Richard Tol (1969, Hoorn) studeerde econometrie en promoveerde in 1997 in de klimaatwetenschap aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In 2007 won hij als lid van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) de Nobelprijs voor de Vrede.. Tol is hoogleraar economie aan de Universiteit van Sussex. Hij is getrouwd en heeft kinderen.Richard Tol zegt o.a. het volgende:
,Klimaat heeft nauwelijks invloed op ons welzijn
Nederlanders hoeven niet wakker te liggen van de gevolgen van klimaatverandering, zegt de invloedrijke econoom en klimaatonderzoeker Richard Tol. ‘Het idee dat onze kleinkinderen gevaar lopen omdat de aarde opwarmt, is volslagen mesjogge.’

,Er is geen enkele reden om aan te nemen dat klimaatverandering nou zo verschrikkelijk is. Tenzij je fondsen werft voor Greenpeace of een politicus bent die zich als redder van de mensheid presenteert.

Het KNMI stelt dat het ‘code oranje voor het klimaat’ is.
,,De jongens en meisjes van het KNMI moeten doen waarvoor ze betaald worden: het weer voorspellen. Ze hebben nul expertise op het gebied van klimaatbeleid. Ze weten niets over energiebeleid en niets over economie en moeten dus hun mond houden.

Het is verhelderend om na al die Paniekverhalen uit Parijs weer een nuchter verhaal van een deskundige te lezen dat gebaseerd is op feiten, en niet op bangmakerij.
Ook hier komt de gedachte naar voren dat al die milieu-activisten veel meer goeds voor de mensheid zouden kunnen doen als ze hun (en ons)  geld en tijd zouden besteden om de oorlogen af te schaffen. Het geweld moet de wereld uit.
Te beginnen met NEXIT.
En er tussendoor zorgen voor een overweldigend NEEN bij het komende Oekraine-Referendum.

Voor meer zie:
www.ad.nl   en nog groter onzin is artikel Obama ook op AD:
Obama noemt klimaatakkoord ‘beste kans om aarde te redden’

Stel je voor dat “we” Obama iet hadden.

12 REACTIES

 1. Tja, de regering, onder druk van milieu-activisten/terroristen, heeft belang bij deze hysterie. Mooie reden om de belastingen te verhogen met extra milieuheffingen, vooral voor auto’s.

  Nog niet zolang geleden hadden we de zure regen; nooit meer iets van gehoord. Daarna kwam het gat in de ozonlaag; bleek een gewoon natuurverschijnsel te zijn. Problem solved. Over een paar jaar zal blijken dat de opwarming ook een natuurverschijnsel dat vanzelf overgaan is. Ondertussen zullen de milieu-activisten/terroristen wel weer een nieuw probleem creëren.

 2. ik heb vanmorgen in het AD trachten uit te leggen waarom Van Tol gelijk zou kunnen hebben.
  Deze reactie werd echter geweigerd door het AD. Er werd geen reden gegeven maar er stonden nagenoeg alleen maar protesten op tegen Van Tol.

  Ik kan alleen maar concluderen dat het AD de vrije meningsuiting negeert en onwelgevallige reactie niet plaatst. Je kunt derhalve over vraagtekens zetten bij het waarheidsgehalte van het AD.

  Hub Jongen [11] reageerde op deze reactie.

 3. Klimaat is een vrij nieuwe religie waarvan het aantal aanhangers in korte tijd enorm is toegenomen. Het is jammer dat beleidsvormers zich niet op feiten richten, maar op aannames en de heersende overtuigingen.

  Rob [8] reageerde op deze reactie.

 4. @Pendragon [4]:
  Precies. Eet -net als ik- wekelijks een dikke klimaatbiefstuk.
  Ik blijf genieten van de zure bekjes als ik bij de Ekowinkel een pak biefstuk haal (al haal ik de bief ook vaak elders). Maar geen bediende die er iets van zegt. Jammer, want dan zou ik ze vragen waarom men het dan verkoopt…

 5. Iedere dag, gaat zuurstof in en stoot CO2 uit, hoeveel moet ik nu gaan betalen voor me CO2 uitstoot.

  Is de CO2 belasting evenredig met de longcapaciteit.
  Kan ik niet beter 1 long weghalen om minder CO2 belasting te betalen. of zonder longen is helemaal goedkoop.

  Kunnen we ook gelijk al die steden platbranden en daar bomen voor planten, bomen halen de CO2 uit de lucht en maken er O2 van.

  Rob [9] reageerde op deze reactie.

 6. @Johnny [3]: Klimaat is natuurlijk ook een uiterst lucratieve manier om belasting binnen te halen. Dat de warheid anders is maakt niet uit voor de Overheid. Mensen belazeren, manipuleren en bestelen is hun vak.

 7. @Pinokkiocratie [6]:
  Als je de hele dag niets doet en geen energie gebruikt stoot je ook minder CO2 uit.
  Dus politici die de hele dag staan te zwetsen zouden extra moeten betalen.

 8. @Pendragon [4]:

  Ik heb wat Led lampen aangeschaft en mijn huis van dubbel glas voorzien vanwege mijn comfort en een lagere energierekening en zeker niet voor het milieu!

 9. @Rob [2]:
  Rob, Kun/wil je niet een artikeltje maken met die ervaringen iets dergelijks als titel:
  HOE OBJECTIEF ZIJN DE MEDIA.
  ZIJN DE MEDIA (OF het Algemeen Dagblad, AD ) OBJECTIEF?
  En misschien aan het eind vragen of anderen ook dergelijke ervaringen hebben.
  Stuur aan info@vrijspreker.nl

 10. Vroeger moest je betalen om in de hemel te komen.
  Heden heeft men het woord geloof vervangen door het woord MILIEU, om den mensch af te persen, en een schuld gevoel te geven.
  Het is van alle tijden, groepen mensen die wat in de lucht gooien en er fors voor worden betaald.
  Dáár gaat het hun om, zij willen in weelde leven op aarde en alle geneugten des levens genieten.
  Maar de rest moet bloeden, boeten voor zijn vervuilend leven.

Comments are closed.