5 REACTIES

 1. Volgens mij is angst vooral een hele nuttige waarschuwing tegen gevaar die er voor zorgt dat je met een grote boog om bv een gevaarlijk roofdier loopt of niet van een hoge brug afspringt omdat je dat wel lollig lijkt. Zonder een gezonde dosis angst leef je waarschijnlijk niet erg lang.

  Wat hier beschreven wordt is hoe de staat haar informatiemonopolie misbruikt om eerst burgers te misinformeren en vervolgens haar eigen geweldsmonopolie uit te breiden. Dat de staat daarbij gebruik maakt van de emotie angst is niet zozeer een argument tegen die emotie, noch is het een argument tegen de massamediale kanalen via welke de misinformatie verspreid wordt. Het is een argument tegen in ieder geval het informatiemonopolie van de staat en misschien wel tegen de staat an sich.

  Hub Jongen [3] reageerde op deze reactie.

 2. “Zo steft vrijheid; met daverend applaus.”

  Zo zal het hier ook gaan. De eurofiele elite zal er alles aan doen om het eigen gewin veilig te stellen. Kolonisten uit het Midden Oosten lijken de nuttige idioten om elke vorm van ander beleid er door te drukken. Op EU niveau zal ’terrorisme’ dat zijn. Bereid je maar voor op Adolf Juncker als uw nieuwe F├╝hrer.

 3. @Keinstein [1]:
  Hoe angst gebruikt (misbruikt) wordt om macht te krijgen of behouden is eenvoudig te zien bij de acties van politici om de kudde in de EU te jagen en daar te houden.

  Als ‘WIJ” uit de EU zouden stappen, dan staan “we” helemaal alleen. Dan doe “ZE” geen zaken meer met ons, en de economie ploft in elkaar.
  Dan zijn “we” weerloos tegen het boze Rusland, en volledig afhankelijk van Amerika.
  Dan willen “ZE” onze gulden niet accepteren, en van onze diensten geen gebruik meer maken.
  Dan zijn “we” verloren!!

  Keinstein [4] reageerde op deze reactie.

 4. @Hub Jongen [3]: Inderdaad, maar het probleem is niet de uiterst menselijke emotie angst. Wanneer je angst als het probleem benoemt zul je een nieuwe, betere mens moeten gaan bouwen om het probleem op te lossen. Wat naar verwachting veel grotere risico’s met zich gaat meebrengen. Ik dacht dat we dat nu wel gehad hebben.

  Mensen zijn nu eenmaal zoals ze zijn, met alles wat daarbij komt, en daar moeten we het mee doen. Angst als de oorzaak voor dictatuur benomen is net zo iets als hebzucht als de oorzaak voor de financiele crisis aanwijzen.

 5. Angst is menselijk daar ga je niets aan veranderen.

  Wat mensen moeten leren is zich niet bang te laten maken door de leugens van de bloedzuigers.
  Zodra mensen de werkwijze van de bedriegers gaat begrijpen zal de invloed van angst door middel van leugens stukken minder worden.

  Mensen moeten echt gevaar leren onderscheiden van illusies.

Comments are closed.