Oorlog geen oplossing“Wij” verkopen wapentuig????*****
Dat kan niet waar zijn. Wij zijn immers tegen oorlog en tegen geweld. Wij gaan dat toch zeker niet bevorderen??*****
Maar wacht even, “wij” Kopen ook veel wapentuig. E niet voor zelfverdediging. Onder andere om te gaan bombarderen in Afrika en Midden Oosten. Lekker stoer doen met de grote jomgens!
NOS bericht: (vandaag)
Nederland verkocht nog nooit zoveel wapentuig
Nederland heeft in 2014 voor 2 miljard euro aan wapens geëxporteerd, staat in een rapport van Stop Wapenhandel. Een record, want nog nooit verkocht Nederland zo veel wapentuig. Wat zijn dat voor wapens, en waar gaan die eigenlijk allemaal heen?

First things first: 2 miljard is een hoop geld, maar hoeveel is het in verhouding met andere landen? “Het is relatief veel”, zegt Pieter Wezeman, die aan het SIPRI in Zweden wapenhandel onderzoekt. “Voor een klein land zijn we groot in wapenhandel, maar vergeleken met andere landen is het niet veel.”

Veel of weinig, en de verhouding met wat anderen doen is onbelangrijk.
Essentieel is dat “wij” aan wapenhandel doel om geweld te gebruiken.
Wat is er nog over van het vreedzame neutrale Nederland??

10 REACTIES

 1. Vooral veel radar, optische, en geleide systemen door Holland Signaal.

 2. En voor de rest waarschijnlijk spul wat we zelf voor nieuwwaarde hebben aangeschaft en nu waarschijnlijk voor een zacht prijsje doorstoten naar clubs als “gematigde rebellen” in Syrië e.o.

  Waarschijnlijk ook veel munitie waardoor onze eigen militairen nu pangpang moeten roepen bij oefeningen.

  Overigens begrijp ik de schandaal-ondertoon in het artikel niet zo. Libertariërs zijn toch voor vrij wapenbezit ? Wat is er dan tegen op het verkopen van wapens ?

  Duchesne [3] reageerde op deze reactie.
  Hub Jongen [4] reageerde op deze reactie.

 3. @Marcel [2]: @Marcel [2]: geen idee wat erop tegen is, behalve misschien de tweeledigheid: wel alle mogelijke wapens verkopen aan de wereld om oorlog te voeren( men noemt het vrede handhaven) maar de eigen burger wapenbezit ontzeggen( geweldsmonopoly bij de staat heet dat….) maar ik dacht dat het juiste woord hypocriet was….zo noemen we dat meten met twee maten geloof ik.
  Mijn wens om mijn eigen veiligheid te waarborgen is dan ook een strafbare gedachte, wat mij duidelijk aangeeft hoe vrij is feitelijk ben. Mijn wens om legaal een FN high power MKll aan te schaffen als vrij mens is dus ook een onmogelijkheid, omdat mijn reden voor bezit ervan veiligheid en persoonsbescherming is en ik vertik te liegen om een gunst van de staat te mogen krijgen. Ik heb als mens recht op veiligheid en bescherming, en de staat heeft in mijn geval meermaals gefaald die bescherming te bieden. Maar daar is niets tegen te doen, totaal niets. Wat een bevestiging is dat vrijheid relatief is, net als gerechtigheid. Beide zijn in Nederland niet vanzelfsprekend maar wel te koop. Die FN die ik graag wil, die zal ongetwijfeld ook ergens te koop zijn voor geld, maar waar, en net als alles in Nederland, enkel voor wie genoeg geld bezit. En wat moet je dan, als je niks hebt, in deze wereld, waar je van wieg tt graf, steeds word genept….
  ” De wet in zijn streven naar gelijkheid verbied het zowel armen als rijken te bedelen, te stelen of te slapen onder bruggen” ( Anatole France)

 4. @Marcel [2]:
  Klopt Marcel. Het is dan ook vooral een reactie op al die politici die preken dat ze zo vreedzaam zijn. In hun woorden!!!

  Ten tweede, er zijn conflicten op de wereld raar “Nederland” in feite buiten staat, en dan wapens gaat leveren aan één van die partijen en daardoor in het conflict wordt getrokken.

  Ten derde is in deze handel de STAAT betrokken die allerlei dingen doet namens het NL-volk, waardoor IK betrokken word in zaken waar ik niets mee te maken wil hebben.

  En tot slot, zie ook reactie 3 van nDuchesne

 5. De verkoop zou nog meer stijgen als het verbod op vuurwapens voor NL-Jan-met-de-Pet wordt opgeheven, mits er verplichte trainings-cursussen en een medische check worden bijgeleverd. Massa’s banen erbij! Iedereen blij!

 6. @dZvZtKm [7]: tot enige jaren geleden hadden wij in Nederland ook M.O.B. Complexen, met alle mogelijke wapens erin. Libie en Khadaffi werden door een coalitie van VS, Uk en Frankrijk gedestabiliseerd, de leiding van de oppositie werd vanuit Amerika naar Libie gebracht, de eerste bevelvoerdende commandant woonde al jaren in Amerika. Dat de bevolking na d destabilisatie de depots leeghaalden, niet meer dan logisch. In een land met vele stammen is er veel onderlinge haat, dat was in ex yougoslavie ook. Het was Khadaffie die de vrede behield en een welvaart bracht, net als Tito dat deed. Zorg en scholing waren gratis, en nu? En over de logeerpartij van Khadaffie enkel jaren eerder bij Beatrix hoor je niets meer…….
  Nee, in een wereld waar politiek word bedreven door landen de afgrond in te storten is een wapen het verschil tussen leven en dood. Net als in een land waar de staat de veiligheid waarborgt, de veiligheid van de staat wel te verstaan. Het artikel kan ik niet goed plaatsen in deze discussie.

 7. ALS wapens verboden worden (zijn) en ALS dan ALLE wapens weg zouden zijn, zullen inderdaad minder mensen doodgeschoten worden.

  Uit de praktijk blijkt dat niet te werken. Zelfs na decennialange War on Drugs kun je in de gevangenissen nog voldoende aan drugs komen.

  Als wapens mogen (bv onderwijzers en dergelijke) kunnen misdadigers/terroristen) gemakkelijker gestopt worden en krijg je minder doden.

Comments are closed.