stemmen kopen

Dit is het werkfonds 1934. Hiermee ondernam men infrastructurele projecten.  Voor een paar gulden meer dan de steunuitkering bedroeg werden werklozen te werk gesteld. Anno nu doen we dat anders. Thans moeten in het kader van de participatie maatschappij uitkeringsgerechtigden zonder aanvullende beloning aan de slag.

6 REACTIES

 1. Het is dus gewoonweg een verkapt FASCISME. Dit keer zonder de vlaggen en parades!

 2. Ja, en het allerlaatste initiatief? Wordt ‘maatje’ van een eenzame oudere! (vrijwilliger) Klinkt mooi, maar meld je maar eens aan. Eenzaam? Eenzaam? Je struikelt over het volk! Mij zijn situaties bekend waar maar liefst 5-6 soorten van maatjes werden aangetroffen op een enkel adres. Wekelijks! Allemaal van verschillende (hulp)organisaties, waarvan (klaarblijkelijk) de ene hand niet weet wat de andere doet. Of het vanwege de soepsidie niet wil zien, natuurlijk.

 3. En binnenkort moeten we onszelf verplicht gaan verzekeren tegen ziek worden op het werk.

  CDA heeft nu door dat het voor kleine bedrijven onbetaalbaar is om iemand 2 jaar door te betalen en daarom alleen tijdelijke contracten geven.

  Eerst trekt de overheid dat naar zich toe, stoot het af naar het bedrijfsleven, maakt het onbetaalbaar en nu mogen we het zelf gaan betalen.

  Mooie participatiemaatschappij waar we geacht worden meer zelf te doen, maar de overheid de belastingen die werden geind opdat zij het zouden doen niet terug wil geven.

 4. Werkgelegenheid dient te ontstaan vanuit een winstgevend bedrijf, hetzij in diensten hetzij in goederen. Zomaar werkgelegenheid creëren uit het niets is werkverschaffing en is niet motiverend en niet productief.

  Ratio [5] reageerde op deze reactie.

 5. @Johnny [4]: Was het alleen maar niet productief. Het is vervelender, het is zelfs contra productief. Wat wordt uitgegeven aan werkverschaffing kan alleen maar ten koste gaan van de huidige wel productieve bedrijven dan wel uit opgespaard kapitaal (kapitaalvernietiging) dan wel een schuldenmaatschappij, die ook weer alleen door productieve bedrijven en medewerkers kan worden afgelost.

  Ratio [6] reageerde op deze reactie.

 6. @Ratio [5]: Bovendien is werkloosheid net zoiets als zogenaamd onverkoopbare producten, de prijs is in dat geval te hoog. De behoeftes van de mens zijn eindeloos dus de vraag naar producten en arbeid kent geen grens, slechts kunstmatige grenzen opgeworpen door de staat.

Comments are closed.