Kans_dobbelsteenJoepie, we mogen binnenkort legaal gokken bij internetgokbedrijven, de PvdA en VVD hebben een wetsvoorstel ingediend dat dit soort gokken legaliseert. Hoe en wanneer de staat ooit het alleenrecht op het internetgokken heeft verworven zodat deze mag bepalen wie wel en wie niet legaal is, is mij intussen geheel duister

Tot nu toe is zulks illegaal al weet ik niet wat dat in deze context precies betekent want als ik mijn centjes bij een internetgokbedrijf wil uitgeven en dat bedrijf accepteert mijn centjes wat kan daar dan illegaal aan zijn  ? Niemand ondervindt daar schade van behalve de staat dan die graag voor 29% mee wil winnen maar tot nu toe alleen maar nieten trekt.

Binnenkort kunnen internetgokbedrijven dus een vergunning kopen  bij de staat en mogen dan legaal gokactiviteiten in Nederland verkopen. Ze moeten dan wel 29% van de gewonnen prijzen aan de staat aftikken.

Wat de toegevoegde waarde van deze staatsbemoeienis precies is, is mij een raadsel. Behalve dat het predicaat “illegaal”  wordt gewijzigd in “legaal” gebeurt er verder helemaal  niets. De staat compenseert geen verliezen en als het gokbedrijf niet uitbetaalt of failliet gaat hoeft men ook niets van de staat te verwachten zodat het enige wat de staat doet is het onder dreiging van politiegeweld 29% van de gewonnen prijzen incasseren zonder enige tegenprestatie.

De verwachting bij de staat is dat de internetgokmarkt geweldig zal opbloeien als deze wordt gelegaliseerd alsof het predicaat  “illegaal” momenteel hele hordes gokkers ervan zou weerhouden om te spelen. Ik denk eerder dat er aanzienlijk minder mensen gaan gokken bij de “legale” aanbieders waar ze 29% van de winst aan de staat moeten afstaan terwijl dit bij de “illegalen” niet hoeft.

De VVD stelde ook nog voor om het belastingpercentage over enige jaren te verlagen naar 25% als de inkomsten meevallen maar hier gaat meteen de tweede wet van Wladi op die stelt dat de staat  eenmaal geclaimd geld nooit teruggeeft zodat dit echt niet gaat gebeuren hoe gunstig de inkomsten ook zullen zijn.

Verder lag er ook ergens nog een voorstel van VVD-er Teeven om voor online gokken niet het reguliere tarief van 29% te hanteren maar dat van 20% omdat hij vreesde dat gokkers alsnog naar “illegale” sites zouden uitwijken.

Dit voorstel werd getorpedeerd door PvdA-kamerlid Mei Li Vos die het niet eerlijk vond dat gokkers verschillende tarieven zouden moeten betalen. Frappant is hier wel dat het  kennelijk pas echt eerlijk is als iedereen het hoge tarief betaalt en niet het lage.

De staat meent het een en ander te kunnen afdwingen door het betalingsverkeer van en naar de “illegale” gokbedrijven te blokkeren zodat het inleggen en eventueel uitkeren van prijzen onmogelijk wordt waaruit weer eens blijkt dat wij door volslagen idioten worden geregeerd die geen enkel benul hebben van gokken en betalingsverkeer.

 

7 REACTIES

 1. //want als ik mijn centjes bij een internetgokbedrijf wil uitgeven en dat bedrijf accepteert mijn centjes wat kan daar dan illegaal aan zijn //

  Simpel

  De meeste internet gokbedrijven zitten in het buitenland en dragen (nog) GEEN BELASTING af aan de NL’se oberheid.

  De overheid verdient er geen moer aan en maakt het daarom illegaal

  Net zoals dat de overheid, puur op loonbelasting, meer moet verdienen aan een overuur dan jijzelf. En dan komen de overige belastingen nog.

 2. het grappige van de belastingheffing is dat als je verliest je geen belasting terug krijgt. Zou dit komen omdat de bank altijd wint en dus de overheid minder vangt?

 3. Weer een nutteloze actie van de roverheid. Er is geen internet gokbedrijf ter wereld dat er ook maar een seconde aan denkt om 29% van zich te laten stelen.

 4. Wow, helemaal te gek, eindelijk, hier zit iedereen nou al die tijd op te wachten, wat een opluchting het mag eindelijk, een mijlpaal voor de mensheid.

  En we zingen en we springen en we zijn zo blij want er zijn geen foute il le galen meer bij.

Comments are closed.