gale boetticherAls politici naar een oplossing voor de migratiecrisis wordt gevraagd, is het antwoord bijna altijd: ‘Nederland kan niks doen, alleen in Europees verband kunnen we dit oplossen.’ Dat is complete onzin. De Europese Unie faalt volledig in het beschermen van haar grenzen. Gelukkig is er één klein land dat laat zien hoe het wel moet.

In 2015 kwamen er meer dan 50.000 vluchtelingen naar Nederland, en dit jaar worden er nog zeker 70.000 verwacht. We hebben hier al genoeg problemen met migranten, en kunnen daar niet nog meer van gebruiken. Helaas doet de Nederlandse politiek bijna niks om de migratiestroom te stoppen.

Eén van de weinige Europese politici die wel wat doen, is de Hongaarse premier Orban. In de afgelopen zomer werd zijn land overspoeld met Syriërs, Afghanen en andere migranten. Maar liefst 400.000 van hen gingen door Hongarije, waardoor de lokale bevolking geteisterd werd door overlast en criminaliteit.

Zeer tegen de zin van de Europese Unie, besloot Orban dat dit niet langer kon. Hij zei – terecht – dat veel vluchtelingen niet alleen gevaarlijk zijn, maar ook een bedreiging voor de westerse cultuur. Daarom besloot hij om een 3,5 meter hoog hek te bouwen. Eerst alleen aan de grens met Servië, en later ook aan die met Kroatië.

Wat was het resultaat? In september 2015 kwamen nog 138.000 vluchtelingen Hongarije binnen. Nadat het hek eind oktober klaar was, daalde dat aantal met ruim 99%. In november kwamen niet meer dan een paar honderd (!) vluchtelingen het land binnen.

Vluchtelingen in Hongarije

Mark Rutte zou een voorbeeld moeten nemen aan zijn Hongaarse ambtgenoot en ook een hek moeten bouwen. Als het relatief arme Hongarije dat binnen een paar maanden voor elkaar krijgt, dan zou het ons land ook moeten lukken. We hebben lang genoeg gewacht op een Europese oplossing.

De Syrische oorlog is erg triest, maar gewone Nederlanders hoeven daar niet de gevolgen van te ondervinden. Syriërs kunnen prima in de veilige buurlanden Turkije, Libanon en Jordanië verblijven. Dan kunnen ze na de oorlog zo snel mogelijk hun land weer gaan opbouwen.

Laten we ervoor zorgen dat de vluchtelingen in hun eigen regio blijven. Dat begint bij een betere grensbewaking. Dus Mark Rutte, bouw dat hek!

Gale Boetticher

16 REACTIES

 1. Het is niet de onmogelijkheid om asielzoekers aan de grenzen van de EU tegen te houden, het is de onwil en de dubbele agenda van politici die de asielstroom in stand houden.

  Nagenoeg alle vluchtelingen willen 2 vliegen in 1 klap staan: veiligheid en een economisch beter leven. Veiligheid kunnen ze ook vinden aan de randen van de EU; een economisch beter leven alleen in west EU.

  En waarom doen politici er niets tegen?
  Omdat politici verblind en gehersenspoeld zijn door het idee van één groot economische sterk EU á la het voorbeeld van de USA.

  Ook daar vond massa ooit immigratie plaats uit de EU; die immigranten roeiden vervolgens de originele inwoners nagenoeg uit, stalen hun land en bezittingen en degradeerden de overblijvende indianen tot tweederangs mensen.

  Datzelfde is nu in de EU aan de hand, met instemming van de EU bestuurders. Die weten bliksems goed wie ze binnen halen.

  De autochtone burger moet zijn kop houden van deze handlangers van het grote geld.
  De autochtone burger is te duur geworden voor het economisch proces.
  De autochtone burger moet worden vervangen door goedkope “hoog opgeleide” arbeidskrachten uit vluchtelingenlanden.

  Vandaar dat de EU opzettelijk niets doet tegen Oost Europese landen die migranten weigeren; daar zijn de arbeidskosten nog laag genoeg.
  Kortom, de West Europeaan “soll worden ausradiert” in het belang an de economie of zal genoegen moeten nemen met een arm leven.

  Ik houd mijn hart vast voor de toekomst van mijn kinderen en kleinkinderen en zal doen wat in mijn vermogen ligt om dit EU beleid te saboteren.

 2. Nog een hekken bouwer.
  Ga in een gevangenis cel zitten. Allemaal hekken en muren om je heen. Ben je lekker veilig.
  Wat de hekken bouwers niet begrijpen Is dat de andere kant ook bang Is. Dit zei Al Alwaki (in 2011 vermoord) in een recentelijke videoYesterday, America was a land of slavery, segregation, lynching, and Ku Klux Klan. And tomorrow it will be a land of religious discrimination and concentration camps,”

  However, it’s worth noting that al-Awlaki gives Muslims living in the West “two choices”: “Either you leave, or you fight,”

  Leave? Waar is die muur voor nodig dan? Is dit de taal van een bange man voor een holocaust? Of van een man die kalifaat in het westen wil vestigen voor 72 maagden?
  http://www.zerohedge.com/news/2016-01-02/trump-muslim-ban-comments-featured-al-qaeda-propaganda-video?page=3

 3. Nog steeds komen er duizenden vluchtelingen per week via Turkije naar Griekenland en vandaar verder de EU in.
  Veel Marokanen en Algerijnen verkopen huis en haard in hun thuisland, vliegen naar Istanbul, verscheuren hun paspoort, betalen smokkelaars en komen als “Syriër” via Griekenland de EU binnen.
  Er wordt niets gecontroleerd, ook niet aan Turkse zijde; men laat ze gewoon door.

  Nou steunt de EU Erdogan met 3 miljard om die vluchtelingen in Turkije te houden. Alleen gebeurt dat dus niet!
  Brussel heeft zich weer voor de gek laten houden door een Turkse fascist genaamd Erdogan; maar misschien past het goed in de dubbele agenda van Brussel.

  En kijk voor de aardigehid eens naar de NPO programmering voor kinderen: Oorlogswinter en andere oorlogsfilms voor kinderen waar zielige kinderen in voorkomen!
  Daar is helemaal geen reden voor behalve pure hersenspoeling. Onze kinderen moeten gehersenspoeld worden om “vluchtelingen” acceptabel te maken.

  Onze Overheden gaan zich steeds meer gedragen als de staatsinstanties uit de USSR.
  Vertrouw dus de Overheid niet! Uw kind wordt gehersenspoeld!

  channa [11] reageerde op deze reactie.

 4. Een hek… Is dat nou echt de oplossing? Mijn onderbuik zegt: JA doen. Ik hoef al die mensen hier niet. Ik heb er niet om gevraagd, zit niet op ze te wachten. Rationeel kijk ik dan ook naar de kosten van een vluchteling. Maar mag je wel kosten tegenover een mensenleven zetten?

  Afgezien daarvan wordt er een cultuur in huis gehaald die volkomen tegenstrijdig is aan die van het “vrije” westen. Een religie die vrede zegt voor te staan, maar gegijzeld wordt door beoefenaren van die religie die de inhoud van hun sprookjesboek heel bizar interpreteren.

  Wil ik daarom een hek? Ja, ik wil een hek, immers ik heb ook een hek rondom mijn woning. Hiermee geef ik aan dat dit mijn stukkie grond is. Grond waar ik de baas ben en waar ik een ander alleen op toe wil laten als die ander zich aan mijn regels houdt. Daar is niets geks aan. Mijn buurman heeft ook een hek. En mijn buurman en ik leven als goede vrienden met elkaar omdat wij elkaars hek respecteren. Hij in zijn vrijheid, en ik in mijn vrijheid.

  En daar zit naar mijn mening precies de crux. Respect voor elkaars hek/vrijheid. Dat ontbreekt er aan in het grote politieke speelveld. Respect. Dat is er niet meer.

  En dus wil ik een hek, om ongewenste lieden buiten de deur te houden. Dat is namelijk de functie van een hek.

  Hoe verhoudt een hek zich tot het libertarisch gedachtengoed? Wel… Ik mag dat wat van mij is beschermen, nietwaar? Wel dat hek beschermt mij. Ik bepaal daarmee met wie ik wel en met wie ik niet wil omgaan.

  Waar moeten die mensen dan naar toe? Geen idee, maar mij lijkt het de kortste klap dat ze in de eigen regio iets van opvang regelen. Ik zie niet in waarom er een halve wereldreis moet worden gemaakt door misschien wel 6 veilige landen waar ze ook hun toekomst kunnen opbouwen. Niet met het sociale vangnet van NL, maar wel veilig.

  Keinstein [7] reageerde op deze reactie.

 5. Dat er een dubbele agenda is is allang duidelijk. Voor 3 miljard kan je namelijk een hele mooie muur optrekken tussen de (voormalig) aartsvijanden Turkije en Griekenland. Zolang de Europese dorpsgek Merkel nog niet in het gesticht is gestopt gaat deze onzin gewoon door.

 6. @Pendragon [5]: Inderdaad, de functie van een hek is het afbakenen van eigendom; zoals je bv ook je voordeur op slot doet of je auto afsluit. Overheden, van links tot rechts, inclusief de populistische varianten, begrijpen al heel lang niet meer dat hun kerntaak het beschermen van eigendom is. Tegenwoordig menen ze dat ze een samenleving moeten besturen, waarna er geen rem meer zit op hun bemoeizucht. Daarnaast lijden ze al gauw aan machtswellust waardoor het verleidelijk wordt een superstaat in elkaar te knutselen en dat gaat weer heel veel narigheid opleveren. Maar goed, zolang mensen nog bestuurd willen worden, zullen ze belazerd blijven worden; of zoals een Siciliaanse vriendin ooit tegen me zei: zolang de mensen de mafia accepteren, zal die blijven bestaan.

 7. Ze bestormen wel hogere hekken, en slagen daar ook relatief makkelijk in om erover te komen.
  Als je hen evengoed onderdak, eten, en een toekomst biedt, dan heeft geen enkel hek enig nut.
  Je moet op de eerste plaats duidelijk maken dat ze hier niks krijgen, en er hier geen toekomst op hen wacht.

  https://www.youtube.com/watch?v=OmqOlxNQABI

  Op YT vind je ook filmpjes over hoe ze door de Hongaarse hekken breken.
  Zou je geweld mogen gebruiken om hen tegen te houden, en zo ja, welk geweld? Blijvend letsel veroorzakend, dodelijk?
  Met rubber kogels op de benen schieten? En dan? Het ziekenhuis in?
  De ‘vluchtelingen’ zullen in ieder geval ieder geweld gebruiken dat noodzakelijk is om het land binnen te komen.

  https://www.youtube.com/watch?v=7k3zmeHRiG0

 8. @Ivo Cerckel [3]:

  Ik ben niet tegen immigratie.
  Wel tegen het feit dat iedereen die een dag hier is meer rechten heeft dan die hier 40 jaar gewerkt heeft.
  Politici dwingen jou en mij om daarvoor te betalen.
  Je pensioen, of verzorgingsstaat, kun je straks op je buik schrijven.
  Bovendien zijn ‘vluchtelingen’ bereid tot extreem geweld.

  https://www.youtube.com/watch?v=7k3zmeHRiG0

  Is dat ook een soort vrijheid die je wil omarmen?
  Goddank heb ik nooit kinderen op deze kutwereld gezet.
  Bij mij moet er eentje aankomen, of op welke wijze dan ook binnendringen.
  Dan ligt hij binnen 5 tellen in een plas bloed.
  Ik ben het zo zat. Ook de landverraders die het allemaal goedpraten.

  Bertus [10] reageerde op deze reactie.

 9. @John [9]: Helemaal eens! Maar een hek? Vroeger groeven we toch slotgrachten? Laten we dat dan opnieuw gaan doen, rondom de nationale EU- lidstaten. 50m Diep, 50m breed, gevuld met haaien. Met al dat water hier? Stroomt vanzelf vol, bovendien heeft iedere autochtoon gelijk weer werk dat ook nog eens wat oplevert voor de community!!! Zet er een paar waarschuwingsbordjes omheen, in alle Arabische talen, en weg probleem. En het neveneffect? WEG EU!

  John [14] reageerde op deze reactie.

 10. @Rob [4]: bijna niemand meer een vast contract. V&D failiet. Misschien een door start. Kunnen ze de mensen uitkiezen om met een jaarcontract met lager loon uit te buiten. En zo gaat het maar door. Loonslaven voor de elite. En analfabeten uit het buitenland een u uitkering . Potje leeg, belasting weer omhoog.

  KLaas [12] reageerde op deze reactie.

 11. @channa [11]:

  Kreeg vorige maand van UWV een email dat de werkcoach verviel en werd vervangen door een e-coach, omdat veel UWV medewerkers inmiddels waren ontslagen.

  Kreeg een maand later (werkelijk waar!) een nieuwe email waar in stond dat Assher zich had vergist, omdat er nu helemaal niemand nog aan het werk komt en ER OPNIEUW WORDT GEÏNVESTEERD IN HET UWV OM NIEUWE MENSEN AAN TE KUNNEN TREKKEN OM DE WERKLOZEN AAN EEN BAAN TE KUNNEN HELPEN DOOR DE INZET VAN DE ZOJUIST WEG BEZUINIGDE UWV COACHES.

  Sorry voor al die hoofdletters, maar ik word al bijna net zo randdebiel als de schrijvers van al die overheid-emails.

  Maar goed dat die vluchtelingen ze niet kunnen lezen!

  Rob [13] reageerde op deze reactie.

 12. @Bertus [10]:
  Er is al een gracht die breed genoeg is.
  Maar als onze grenswacht FRONTEX zelf een folder op zijn site zet in welk land de uitkeringen het beste zijn, hoe lang je op een huis wacht, en de ‘vluchtelingen’ zelf ophaalt zo gauw ze in territoriale wateren zijn, hoeveel grachten en hekken helpen dan wel, als je gewoon verraden wordt door je ‘leiders’.
  Merkel wilde zelfs naar Afrika gaan om hen te vragen om alsjeblieft daarheen te komen, want zij hebben hard dokters nodig.
  Hebben ze in Afrika dan geen dokters en loodgieters nodig.
  Wat voor toekomst heeft Afrika, als iedereen jonger dan 30, er vertrekt?

  Van deze folder (zie link) was sprake dat de mensensmokkelaars deze in omloop brachten, maar die komt toch echt van de EU-organisatie FRONTEX zelf.
  Met zulke mensen helpt geen een gracht, hoe diep of breed ook, en hoeveel haaien en piranha’s er ook inzitten.

  http://www.eeas.europa.eu/delegations/un_geneva/documents/press_corner/news/20141210_protection_at_sea_-_presentation_accompanying_speech.pdf

Comments are closed.