gale boetticherIn de Nederlandse media wordt Donald Trump voortdurend weggezet als een complete gek. Dat is onterecht. Van de Amerikaanse presidentskandidaten is Trump veruit de minst slechte keuze.

Zes argumenten voor The Donald:

 Trump is de meest anti-interventionistische kandidaat

De blonde miljardair noemt zowel de oorlogen in Irak als Libië een grote vergissing, en zegt terecht dat zij de oorzaak zijn van veel instabiliteit in het Midden-Oosten. Geen enkele andere presidentskandidaat – zelfs Bernie Sanders niet – is tegen beide oorlogen.

Trump wil geen nieuwe Koude Oorlog

Donald Trump heeft meerdere malen gezegd dat Amerika en Rusland vrienden zouden moeten zijn. Hij heeft Poetin al vaak geprezen, onder andere voor zijn rol in Syrië. Opnieuw een groot verschil met de rest van de kandidaten, die allemaal voor stevige sancties tegen Rusland zijn en de spanningen alleen maar willen vergroten.

Trump wil de grenzen beter beschermen

Toen Trump met het idee kwam voor een muur aan de grens met Mexico, kreeg hij veel boze reacties. Inmiddels steunen ook diverse andere presidentskandidaten zijn plan. De Nederlandse politiek kan nog veel leren van Trump’s serieuze aanpak van massa-immigratie.

Trump is geen globalist

In tegenstelling tot de meeste politici, is Trump tegen TTIP en TPP (de Pacifische versie van het Atlantische TTIP). Dat zijn beide middelen om de wereldpolitiek verder te laten samensmelten.

Trump is politiek-incorrect

De New Yorker zegt wat hij vindt en windt er geen doekjes om. In een politiek klimaat dat verstikt wordt door politieke correctheid, gaat Trump volledig tekeer tegen multiculturalisme, zeurende feministen en de zogeheten ‘race baiters’ die in alles racisme zien. Wellicht geen belangrijk punt, maar het verdient wel de sympathie van iedereen die voor een open debat is.

Trump zet de corruptie en leugens van de politiek op de kaart

The Donald vertelt regelmatig over hoe hij als vastgoedman politici omkocht met donaties. Hij noemt de Amerikaanse politiek terecht erg corrupt, en zegt de invloed van de lobbyisten flink te willen aanpakken als hij president is. Daarnaast noemt hij George W. Bush een leugenaar vanwege zijn verzinsels over de Irakoorlog.

De bovenstaande punten maken Trump uniek. Hij heeft nog andere goede standpunten (zoals het willen verlagen van de belastingen), en natuurlijk ook slechte standpunten (denk aan het in stand houden van de Oorlog tegen Drugs), maar daarin verschilt hij niet of nauwelijks van de meeste andere kandidaten.

Betekent dit dat we Trump president moeten maken van Amerika? Nee, het zou het beste zijn als niemand zoveel macht krijgt dat hij met één druk op de knop de wereld kan vernietigen. Het betekent wel dat Donald Trump van de presidentskandidaten de minst slechte is. Er is geen enkele reden om hem meer te vrezen dan andere politici.

Gale Boetticher

25 REACTIES

 1. Hoewel de alarmbellen , rode lampjes , luchthorens en het hele collectief aan gevaar indicatoren , momenteel afgaan , blijven ze maar luisteren wat die , vertelueenvisie ten berde brengt……..onvoorstelbaar.

  Donald Duck komt zo uit de media fabriek , en word naar voren geschoven , als de geesten er rijp voor zijn , in een perfect geregisseerde controverse , van onversneden Hegeliaanse oorsprong.

  Het neemt soms kinderlijke vormen aan ….sorry hoor !

 2. @Pendragon [3]:

  De hele populariteit van Donald Trump is gebaseerd op het feit dat hij als een meester het volk kan mennen, want van een eenduidige en consequente visie is geen sprake.
  Lees bijvoorbeeld het artikel van Justin Raimondo, die Trump (in positieve zin) een ras-demagoog noemt.

  http://original.antiwar.com/justin/2016/02/04/rand-paul-in-retrospect/

  Dus waarover heb je het?

  corbison [10] reageerde op deze reactie.
  ir Jacob bogers [12] reageerde op deze reactie.

 3. En Trump financiert geheel zijn eigen campagne. De meeste andere kandidaten staan op de loonlijst van Goldman Sucks, JP Morgue en de Shittybank. Dan weet je het al hoe deze ´kandidaten´ gaan reageren als de banksters weer geld nodig hebben. Het is voor het eerst dat de twee vooraanstaande kandidaten Trump en Sanders geen ´bankjongens´ zijn. Hillary Clinton, Jeb Bush, Marco Rubio, Ted Cruz en Ben Carson worden allemaal gefinancierd door de banksters.

 4. Barack OBAMIE(hap) / Barry Sutorro / Harrison J. Bounell , of onder welke alias hij ook mogen gaan , is een volledige MEDIACREATIE , compleet met vervalste jeugdfoto’s .

  Het moge toch wel duidelijk zijn , dat de volledige media 24/7/365 ,mythes aan je loopt te slijten , jouw parement is ook een creatie , als je dat nog niet doorhebt ben je echt verloren.

  Obama kan goed lullen…….echt ?

  Military-Industrial Complex from Eisenhower to Obama

  https://www.youtube.com/watch?v=AyBelJ85KfY

  Raymond [11] reageerde op deze reactie.

 5. @Raymond [8]:

  1 argument tegen MC Donald Triumph ….uitspraak ….Then on Fox News, he said:

  I’m a very conservative person. I’m very big into the military. I’m a great guy for defense. I am probably as conservative as anybody on your show, and that’s going a pretty strong step…I’m a very conservative Republican. I believe strongly in just about all conservative principles.

  Nee hoor….het grote werk gaat door.

 6. @Igor [13]:

  re. Dat je met geld meer geld kan verdienen is geen nieuws en het resultaat van de trump is daarmee zeker niet bijzonder.

  Beste Igor, besef je wel wat onze politici met het geld van Trump hadden gedaan?

  Dan was er al 30 jaren niets meer geweest. Ik denk dat Trump een goede zakenman is die het beter gedaan heeft dan 100% van alle zittende politici waar ook ter wereld, die hebben namelijk alles altijd verkwist ten bate van zichzelf.

  Hans Janssens [19] reageerde op deze reactie.

 7. @Igor [13]: “..Trump komt uit een rijk nest en heeft zijn vermogen minder hard laten groeien als de gemiddelde beurs stijging over dezelfde periode. ..

  Trump ging van tientallen miljoenen naar 9 miljard

  leer rekenen!

 8. @WijRos [15]:

  lees dit artikel:http://nl.express.live/2016/01/25/90155/

  Trump profiteerde ook van de belastingbetaler/ staat, dus zo een “goede” zakenman is hij toch niet.

  Vertel hen dat hij niet dat onwaarschijnlijke self-made genie is waarvoor hij zich graag op tv uitgeeft. Vertel hen over het fortuin dat ie van papa erfde. Vertel hen over al het belastinggeld dat hem van het faillissement redde. Vertel hen over alle bedrijven die hij failliet liet gaan. En vind de mensen die door hem werden geruïneerd – werknemers die hun job verloren omdat zijn ondernemingen instortten, mensen die via zijn hypotheekbedrijf Trump Mortgage een huis kochten, mensen die geld staken in de waardeloze diploma’s van zijn Trump University…

  WijRos [21] reageerde op deze reactie.

 9. @Hans Janssens [19]: Beste heer Janssens,

  Ik heb ook niet gezegd dat Trump een heilige is maar hij heeft meer gedaan dan enig ander van het hele stel (republikein of Democraat) en relatief minder geleund op de overheid.
  Ik had ook veel liever Ron Paul, maar ja die doet nog niet mee.

  De media die u aanhaald zijn ook wel bijzonder ongeloofwaardig. New York Times is bijzonder anti-libertair en alles wat niet neo communistisch is.

  We hebben nu een president die nog steeds volop door de NYT en CNN gesteund wordt maar deze heeft wel meer oorlogen veroorzaakt en meer mensen van hun volledige baan afgeholpen dan één van zijn voorgangers.
  Bij Obama en Clinton vergeleken is Trump wel een heilige, helaas is men in Europa te ver geconditioneerd om dat nog te kunnen onderscheiden.

  Hans Janssens [23] reageerde op deze reactie.

 10. @Individualist [18]:
  “..En als er iets achterlijk is, is het wel jouw reactie, aangezien je totaal geen moeite doet om aan te geven waarom mijn reactie achterlijk is…”

  Achterlijk is niet je eigen huiswerk maken!

  Wie stelt (jij!!) bewijst!, ik moet jouw huiswerk maken??? Je noemt dit artiekel onzin, het is niet mijn job om een ongemotiveerde statement te weerleggen als mensen lukraak wat roepen

 11. @hugovanreijen@yahoo.com [14]: Is dat zo? Buffett was bijna failliet gegaan in 2008 als hij ook niet had kunnen profiteren van de enorme reddingsacties van de Fed. De man is een wolf in schaapskleren, geen wonder dat hij de Democraten steunt, want hij weet waar hij terecht kan als er weer een krach in aantocht is.

 12. Trump is, net als bijv. Wilders en Fortuyn, een gevaar voor het ‘systeem’ en vandaar die ongemeen felle perscampagnes tegen zowel Wilders als Trump. ‘Systeem-haters’ worden ze genoemd in de ‘elite-pers’. Men is als de dood dat ze aan de macht kom,en en dt de bezem er nu werkelijk eens door heen gaat. Daarom moeten ze gesteund worden, zowel Trump als Wilders.

Comments are closed.