Vrijspreker: Het lijkt er op of libertarische propaganda gedumpt wordt op het internet

Opperdienaar: Ja, eindelijk zijn er een paar libertariërs die lijken te hebben doorgekregen dat je met feiten en logica niet op kunt tegen emoties en herhalingen.

Dit is waar het om gaat:

taxation_is_theft_4 taxation_is_theft_5 taxation_is_theft_6 taxation_is_theft_7 taxation_is_theft_8 taxation_is_theft_9 taxation_is_theft_10 taxation_is_theft_11 taxation_is_theft_12 taxation_is_theft_13 taxation_is_theft_14 taxation_is_theft_15 taxation_is_theft_16 taxation_is_theft taxation_is_theft_2

Vrijspreker: Wat is de kans van slagen?

Opperdienaar: Dit begint wel een beetje zorgwekkend te worden. Logica en bewijs, daar lig ik niet wakker van. Onderdanen passen hun ratio toch aan aan hun emoties. Als ze moeten bepalen welke kandidaat of welk standpunt ze achter staan, proeven ze het standpunt zoals ze een gerecht in gedachten proeven als ze in een restaurant naar de menukaart kijken. Wat geeft het lekkerste gevoel? Daarmee komen ze rechtstreeks uit bij wat ze met propaganda is ingefluisterd, via scholen en media en wat door heel hun omgeving getolereerd. Zoals de propaganda specialist Edward Bernays zei:

“We are governed, our minds are molded, our tastes formed, our ideas suggested, largely by men we have never heard of”

We worden gecontroleerd, onze gedachten gekneed, onze smaken gevormd, onze ideeën gesuggereerd, grotendeels door mensen waar we nooit van gehoord hebben.

Het is niet het enige initiatief. Ook via gofundme wordt geld geworven om het bericht ‘belasting is diefstal’ in Chinese gelukskoekjes te stoppen.

Door dit soort acties verschijnt het woord ‘belasting’ ook vaak tegelijk met het woord ‘diefstal’. Er zijn talloze computers zoals die bij Google die tekst analyse doen en bepalen welke woorden met elkaar te maken hebben door het internet te scannen en te zien welke woorden vaak bij elkaar in de buurt staan. Dit soort belasting is diefstal acties, trekt het woord belasting enorm naar het woord diefstal toe. Als je in google gaat zoeken naar belasting, krijg je ook links waarin het over diefstal gaat. De zoekmachines beginnen belasting als een synoniem te zien voor diefstal.

Vrijspreker: Gewoon omdat er veel zinnen zijn, waarin het woord diefstal en het woord belasting vaak bij elkaar in de buurt staan?

Opperdienaar: Inderdaad, gewoon omdat het woord belasting en diefstal vaak bij elkaar in de buurt staan. Hee wacht eens even waar ben jij mee bezig houdt daar eens snel mee op!

Vrijspreker: Wat bedoelt U? Dat ik vaak zinnen uitspreek waarin belasting en diefstal zijn en daarmee de zoekmachines beïnvloed die taal analyseren en daardoor gaan denken dat belasting en diefstal min of meer hetzelfde is?

Opperdienaar: Ja, dit interview is afgelopen en het ‘B’ en het ‘D’ woord zullen niet meer gebruikt worden.

Vrijspreker: ‘B’ en het ‘D’ woord? oooh, U bedoelt belasting en diefstal? Het staat voornamelijk in plaatjes, dus waarschijnlijk lezen de zoekmachines de tekst daarin toch niet.

Opperdienaar: Gelukkig maar!

Taxation_is_theft_17

3 REACTIES

  1. Het onderwerp ‘belasting is diefstal’ is te verbreden, maar dat weten libertariers die nadenken ook wel. Die verbreding leert dat we door een ‘maffiose bourgeoisie’ worden omgeven, zoals bij de Franse politicoloog en maffiaspecialist Fabrice Rizzoli is op te maken. In de bespreking van zijn onlangs uitgekomen boek vindt men daarvan vele voorbeelden, niet alleen de Belastingdienst als ‘spaarmaffia’. Zie:
    https://libertaireorde.wordpress.com/2016/03/20/maffiose-bourgeoisie-en-de-neoliberale-maatschappij/

  2. Diefstal is niet het goede woord.
    Iemand die niets te makken heeft en een appel pikt beschuldig je van diefstal. Helen is het werkwoord!

Comments are closed.