gale boetticherAls we de media mogen geloven, dan schudt de Europese Unie op zijn grondvesten. Door de tsunami aan vluchtelingen zou de nationalistische politiek namelijk terugkeren. Was dat maar zo. De EU profiteert juist enorm van de vluchtelingencrisis, en heeft er baat bij om die in stand te houden.

Maar hoe dan? Op de volgende drie manieren wint de EU:

de creatie van een Europese kustwacht

De EU heeft inmiddels vergevorderde plannen om een serieuze Europese kustwacht op te zetten. De organisatie krijgt ruim drie keer het budget van Frontex, de club die nu verantwoordelijk is voor de bewaking van de buitengrenzen.

Nu.nl meldde op 10 maart dat:

“De oprichting van een Europese grens- en kustwacht is een stap dichterbij gekomen. Mogelijk geven de 28 EU-lidstaten al in april hun goedkeuring aan het plan. Dat liet staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Asiel) donderdag weten na afloop van een vergadering met alle bevoegde bewindslieden in Brussel.”

De EU maakt dus gebruik van de vluchtelingencrisis om nog meer geld en bevoegdheden naar zich toe te trekken. Brussel wordt daardoor alleen maar machtiger, en de individuele lidstaten krijgen juist minder te zeggen.

Zoals vrijwel alles wat de EU begint, zal ook deze nieuwe kustwacht niet efficiënt of effectief zijn. De vluchtelingen blijven gewoon komen. Dat maakt echter niet uit voor de bureaucraten van de EU, want zij hebben in ieder geval weer wat macht erbij.

lidmaatschap van Turkije komt dichterbij

Het was een druk weekje voor de EU-bobo’s, want zij hebben nu ook een principe-akkoord met Turkije gesloten. Na jarenlange afpersing heeft Erdogan het voor elkaar gekregen dat de EU-lidstaten 3 miljard euro overmaken in ruil voor de (valse) belofte dat Turkije vluchtelingen zal terugnemen.

Erg geloofwaardig is het allemaal niet, want de Turken hebben tot nu toe helemaal niks gedaan om vluchtelingen tegen te houden. Dat maakt voor de EU echter niet uit, want de onderhandelaars hebben iets belangrijkers voor elkaar gekregen.

De Volkskrant schreef dinsdag:

“Het was te kort dag om een definitief akkoord te smeden, maar de EU en Turkije stemden na een lange dag van onderhandelen wel in met het principe. Dat principe luidt: Turkije neemt alle economische migranten en Syrische vluchtelingen uit Griekenland terug en de EU hervestigt een Syrische vluchteling uit Turkije voor elke Syriër die Turkije terugneemt vanuit Griekenland.

Verder aan de deal verbonden: 3 miljard Europees hulpgeld plus de belofte van meer financiële ondersteuning, vrij reizen naar de EU voor Turkse toeristen, versnelling van de onderhandeling over Turkse toetreding tot de EU.”

Turkse toetreding tot de EU… Als dat daadwerkelijk gebeurt, dan wordt de EU nog groter, nog machtiger en nog minder westers. Precies wat ze in Brussel willen.

de nationale identiteit gaat verloren

De vluchtelingen die Europa zijn binnengekomen en nog binnen zullen komen, hebben helemaal niks met de Nederlandse cultuur. Ze hebben niks met Sinterklaas en andere tradities. Ze hebben helemaal niks met de Nederlandse geschiedenis.

Wat maakt dat uit? Iemand die niks met de nationale identiteit van een land heeft, zal er ook niet voor vechten. De gemiddelde vluchteling boeit het helemaal niet of natiestaten zoals Nederland en Duitsland nog wel blijven bestaan.

Dat komt de EU natuurlijk erg goed uit. Als je de nationale identiteiten van de lidstaten wil uithollen, dan is er niks makkelijkers dan miljoenen migranten met een compleet andere cultuur binnen te laten. Zo houden landen als Nederland uiteindelijk vanzelf op te bestaan.

Welkom Europese superstaat…

Maar zijn er dan helemaal geen positieve gevolgen van de vluchtelingencrisis? Jawel, een groeiend aantal mensen keert zich af van de politieke elite. Anti-globalisten, zoals Le Pen in Frankrijk, Wilders in Nederland en zelfs Trump in Amerika, winnen daardoor terrein. Ook is een Brexit ietsje waarschijnlijker geworden.

Het probleem is echter dat het niet genoeg is. De meeste burgers slikken uiteindelijk alles wat de politieke elite hen door de strot duwt. Ze zijn te onverschillig. Door die houding kan de EU gewoon doorgaan met waar het mee bezig is: winnen. De vluchtelingencrisis heeft een Europese superstaat alleen maar dichterbij gebracht.

Gale Boetticher

10 REACTIES

 1. @Keinstein [1]:

  Dezelfde Sukkels en Losers die nu met grote Welkom borden bij AZC staan waar de oudjes uitgeflikkerd zijn om plaats te maken voor de Parasieten.

  De Linkse Fascisten die blanke mensen die problemen hebben het liefst zien creperen en uitgemolken worden. Want rara voor eigen volk staan ze niet klaar?

  En wed maar dat er een generatie jongeren zo ver gebrainwashed zal zijn,
  wat de “nieuwe legers” van de EU worden.
  Dit is een doelgroep mensen die zo ver de weg kwijt is wat betreft de realiteit, dat zei werkelijk zullen gaan “vechten” voor de EU Elite.
  Triest, maar ze gaan er komen…

 2. Hoop arbeidsplaatsen in de veiligheid. Eerst het vliegverkeer en nu gaan ze op het land alles afsluiten. Alles voor uw veiligheid natuurlijk.
  Gadaffi heeft de EU nog gewaarschuwd voor de stroom vluchtelingen. Hij wist waar de coca cola boys mee bezig waren.
  De EU kan nog hoop leren van Gadaffi’s woorden en zijn kleine groene boekje.
  http://www.wanttoknow.nl/wp-content/uploads/Muammar-Qaddafi-Green-Book-Eng1.pdf
  https://www.youtube.com/watch?v=dYjgh5243eg

  Zodra mensen het coca cola imperialisme achter zich laten en gaan inzien wat vaderland en moedertaal betekend zal het volk weer gaan floreren.

  De vluchtelingen hebben we te danken aan het coca cola imperialisme. De coca cola boys zullen daar dan ook het meest van profiteren.
  Always Coca Cola

 3. Er is een misvatting gaande…..de gedachte dat met het sluiten van de grenzen de vluchtenlingen niet meer komen. Oorlog en economische motieven zijn sterke factoren in migratie, honger en godsdienst zijn onstuitbaar. Afrika heeft honderden miljoenen die niets hebben en vooruitzichten op welvaart zijn nihil, de oorgsten zijn te droog en het word droger. Er komt dit jaar een massa op gang die niet gestopt kan worden.
  Terwijl wij ons druk maken over de plannen van Erdogan en zijn wapentransporten naar Europa ( containers en vrachtwagens vol, de laatste die was onderschept en het nieuws heeft gehaald was voor Nederland bestemd) komt in Afrika eennmassa in beweging die binnen luttele weken begint met het oversteken naar Spanje, de Canarische eilanden en Italie.
  Deze stroom vluchtelingen zal rampzalig uitpakken voor Spanje en italie, anarchie is het Gevolg. Het zal massaal gaan en een deel zal worden geholpen door organisaties om Europa te bereiken, een deel zal zelf komen. Men zal echter andere methoden gaan hanteren om te komen, denk aan het bezetten van olietankers en vliegtuigen en het dwingen van de bemanning deze te Besturen.

  Wat dit jaar begint is de leegloo van Afrika, het gevecht om te overleven. En dit gevecht gaat op Europeese bodem plaats vinden.
  In het zuiden door Afrikaanse vluchtelingen, in het noorden door gewapende moslim extremisten die met de druk van het geloof de andere geloofsgenoten mee zullen trekken.
  Om een samenleving te destabiliseren hoef je niet groot in aantal te zijn, je moet enkle het zachte hart raken en zorgen dat het reeele gevaar vele malen groter lijkt dan het is.

  Ik zie gebieden die door Europeese lidstaten worden afgestaan aan Muslims nog dit jaar. Gebeuren, omdat men niet in staat is of durft het probeleem effectief aan te pakken. Effectief is met geweld, met repressie en massaal.
  Alles wat de Moslims zelfs moeten doen volgens hun godsdienst is precies wat men hier niet kan bevatten.
  Wel heeft niemand enige scrupulus om vliegtuigen te sturen om elders landen te bombarderen en word daar geen kwaad in Gezien.

  Nu is de tijd om echte beslissingen te nemen, niet om meer geld bij te drukken. Dat is ook een vorm van wegkijken….

 4. @Nico de Geit [7]:

  Als hij het zelf zo had bedacht dan zou ik denken de man is slechts een idioot, maar aangezien hij of de ECB is, en via die weg de hele EU onder de macht van Goldman Sachs/de VS heeft gebracht is de man meer dan een roeptoeter en uitvoerder. En, zo denken ze er ‘daar’ dus over en zo plannen en vullen ze de EU ook in.

 5. Dat is afgesproken in 1975 tijdens de EEG periode, dat er een tsunami economische profiteurs Europa zou overspoelen.
  Google maar op: oil for immigration.

  http://www.meervrijheid.nl/index.php?pagina=1391

  Daar is de link!

  Maar er zit meer achter.
  De EU PROLETEN willen er zoveel komen dat het een mengelmoes word, want dan heeft de inwoners der voormalige landen geen binding waar men vertoeft.
  Let maar op; landen zoals Nederland, België, Engeland, Duitsland gaan als naam verdwijnen.
  Want een volk dat geen binding heeft waar men woont, is heel gemakkelijk te sturen, te dwingen, te onderdrukken.
  De EU is verworven tot een religie.
  Wiens woord men niet spreekt, word net als in het verre verre verleden vervolgt en berecht.
  En dat duurt niet lang meer.
  Want Ronald Plasterk PVDA wil het internet verkeer beter en meer in de gaten houden, om mensen die niet der taal der links mensje`s kwaakt vervolgen.
  Hoezo de EU is geen dictator van het ergste soort der soorten?

Comments are closed.