EU_Dictatuur NEENDe NOS-reclame is niet alleen opvallend subjectief om een ja-stem te promoten, maar ook nog gevaarlijk in het voorbereiden van de de Derde Wereld Oorlog.*****

Hieronder een NOS bericht waarin enkele punten door mij geaccentueerd zijn.
Oordeel zelf en zie het belang van een vette NEEN.

NOS: “‘In Brussel vraagt men zich af wat de Nederlanders bezielt’
VANDAAG,
Een man houdt een folder in de lucht van de Geenpeil-campagne voor het referendum ANP
In Brussel, de stad waar de Europese Unie is gevestigd, wordt met veel verbazing gekeken naar het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne. “Veel mensen vragen zich af wat de Nederlanders bezielt”, zegt correspondent Gwen ter Horst.

Nederland is de enige lidstaat die het associatieverdrag met Oekraïne nog niet heeft geratificeerd. Mede daarom krijgt de Nederlandse gang naar de stembus veel aandacht in de Belgische hoofdstad.

“Er zijn veel kritische columns geschreven in internationale media. Nederland staat echt een beetje te kijk in Brussel. En dat tijdens het Nederlandse EU-voorzitterschap.
Hub:Ik ken ook Belgen die het dapper en flink vinden dat Nederlanders niet alles van Brussel EU klakkeloos onderdanig slikken.

Zij snappen niet dat uitgerekend de Nederlanders zich laten misleiden door de propaganda van Poetin.
Hub:Dit is ophitsen voor oorlog
Correspondent Gwen Ter Horst

Mensen uit de zogenoemde ‘Brusselse bubbel’ – diplomaten, journalisten en EU-ambtenaren – zijn bang dat Nederland de Russische president Poetin in de kaart speelt door tegen het associatieverdrag te stemmen.

Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie, heeft zijn zorgen uitgesproken over de mogelijke gevolgen van het referendum. Hij is bang dat een verwerping van het associatieverdrag zal leiden tot een “continentale crisis”.
Hub: Juncker heeft zelf verklaard dat hij liegt als hij dat belangrijk vindt.

“Veel mensen hier denken dat een ‘nee’ op het referendum de Europese Unie uit elkaar zal drijven”, vertelt Ter Horst. “Zij snappen niet dat uitgerekend de Nederlanders zich laten misleiden door, wat zij noemen, propaganda van Poetin.”
Afwachten
Hub: JA afwachten of de lezer deze propaganda doorziet

Andere EU-functionarissen zijn terughoudend in hun commentaar. “Zij zien het referendum toch vooral als een binnenlandse aangelegenheid. Die functionarissen zijn benieuwd naar wat de Nederlandse regering doet met de uitslag van het referendum. Het is voor de EU vooral afwachten wat er gaat gebeuren.”

Ter Horst zegt dat een Nederlandse tegenstem het associatieverdrag waarschijnlijk niet tegenhoudt. “Het verdrag is eigenlijk al van kracht. Als er ‘nee’ wordt gestemd, is de vraag: moet er iets worden aangepast, of moet er een nieuw verdrag komen? Maar daar gaan ze hier pas mee aan de slag als de kiezer heeft gesproken.”

Hub: Ik ga meestal niet stemmen. Maar voor dit referendum is het zo duidelijk dat er een NEEN moet komen, dat ik NEEN ga stemmen en iedereen oproep dat ook te doen. 

3 REACTIES

 1. Dit zogenaamde ‘handelsverdrag’ met Oekraine heeft de handel met Rusland al meer negatief beinvloed dan het ooit met Oekraine positief kan beinvloeden. Daarnaast is ook de handel tussen Oekraine en Rusland ingestort.
  Het oorlogsrisico wordt ook nog eens vergroot.
  En als laatste: Waarom zouden we Poroschenko ook nog extra geld geven? Op de maagden eilanden heeft hij al veel geld gewit.

 2. Een journalistieke zevenklapper van onbenulligheid

  Een voorbeeld van de dagelijkse Nederlandse journalistiek. Kijk hoe deze is opgebouwd. Ik noem zo maar zeven punten:
  1. De journalist gaat voor een gebouw staan, maar het beeld draagt niets bij aan de informatie die de kijker krijgt. Televisienieuws over politiek is door het gebrek aan talent bij de omroepen nooit verder gekomen dan radio met het beeld van sprekende hoofden.
  2. Het item is gemaakt op initiatief van Brussel. Zij willen graag nog even zo vlak voor de stemming de uitkomst in hun richting beïnvloeden.
  3. Er komt geen enkele zinnige informatie over de inhoud van het associatieverdrag. Een journalist leest niet, denkt niet.
  4. Er is geen enkele controle door de burger mogelijk over de representativiteit van de meningen. Brussel denkt dit en Brussel denkt dat. Is er een enquête gehouden? Onder wie? Wat was de respons? Welke meningen zijn door de journalist geselecteerd en waarom?
  5. De voorgestelde algemene mening is tendentieus en eenzijdig. Mijnheer Farage en anderen waren zeker net weg.
  6. De journalist legt geen enkel verband tussen de meningen die zouden heersen onder de autoriteiten en de belangen die de autoriteiten, dat ligt hier toch wel erg voor de hand, zullen hebben bij de geventileerde voorstellingen van zaken.
  7. De journalist doet net of er zonder meer van uit gegaan kan worden dat politici eerlijk zijn. Dat de voorstelling van zaken door de politicus zijn eigen mening is en niet slechts de mening zoals de politicus graag wil dat de bevolking die zou hebben. Deze aanname is ridicuul.

 3. Heb NEE gestemd en daarmee bijgedragen aan een opkomst van 27,1 % om 19:45 in Utrecht.

Comments are closed.