eu vlagBrexit  een link naar het goede stuk van Ambrose Evans-Pritchard: waarom ik kies om uit de EU te gaan. Wow, wou dat ik zo kon schrijven, want bijna elke alinea is to the point. Echt iets om door te sturen naar uw Engelse relaties!

Overigens wordt het artikel nog vervolgd met meer voor- en tegenstanders van Brexit.

Hopelijk krijgen we de kans zijn argumenten ook in een Nexit in te brengen!

 

12 REACTIES

 1. EU balans

  Het artikel is eenzijdig. De EU heeft voor de bevolking van afzonderlijke landen voordeel gebracht doordat door opgelegde regelgeving in die landen de bevolking werd verlost van doorgeslagen beroepsbelangen en oneigenlijke privileges in stand gehouden door de politieke klieken van die landen.

  Een voorbeeld voor ons land is de positie van de notaris. Decennia lang kon deze beroepsgroep schaamteloos zijn zakken vullen met het van de plank halen van een standaard formulier en daar voor bij elke huizenkoper vele duizenden guldens vragen. Het broederschap van notarissen zorgde er voor dat deze lucratieve luizenbaan van vader op zoon overging en het aantal notarissen klein bleef ondanks de explosieve stijging van woningverkopen. Concurrentie tussen de notarissen mocht van de Nederlandse partij apparatchiks en dus ook door de slaafse Nederlandse media door het Broederschap jarenlang uitgebannen worden. Pas toen de EU ingreep was de huizenkoper van deze collectieve diefstal af.

  Natuurlijk zal een maatschappelijk ontwikkeld mens die geen direct belang heeft bij handhaving van de EU kiezen voor meer invloed van de burger en dus tegen deze enge gecentraliseerde macht die de EU is geworden. Maar we zijn er dan nog niet. Ook de partijpolitieke stelsels van de zogenaamde democratische landen moeten dringend op de helling.

  Overnight [3] reageerde op deze reactie.

 2. Brexit? Is er werkelijk nog iemand te vinden die gelooft dat Engeland uit de nazi EU ‘mag’? De Schotten moesten blijven en zijn d.m.v. fraude gebleven, de Oekraïne moet erbij daar doet een simpel NL afwijzend referendum niets aan veranderen, de Turkije moet erbij, hoewel ik eerder zie dat Europa onder dwang van de VS zich moet aansluiten bij Turkije, waarna Europa verder kan afgeleiden naar nazi controle staat. Vooral veel nieuw volk die geen enkele binding hebben met Europese landen, geeft veel nieuwe wetten en dus nog meer macht aan de EU cq VS.

 3. @anp rebel [1]: en voor dat notaris monopolie hadden we de EU nodig? En daarom moeten we al het andere slikken?
  Voor de taxi’s- en hotelkamer- monopolies komen er zonder EU toch ook oplossingen. Zou dat ook niet met de notarissen kunnen zijn gebeurd?
  Maar dankzij de EU hebben we wel honderden andere voorbeelden waarbij uw (keuze)vrijheid en ontplooiingsmogelijkheden worden beperkt

  anp rebel [9] reageerde op deze reactie.

 4. @Pendragon [4]:

  Aha, ‘tuurlijk weten de lijers en aanverwante psychopathische trekpoppen dat, maar wie de dictatoriale macht heeft zal het toch worst zijn wat de bevolking denkt. Kijk naar de ECB, die varen lekker hun eigen koers en dat daardoor (bewust) op de klippen wordt aangestuurd en de bevolking daardoor in grote problemen wordt gebracht zal de machthebbers toch worst zijn. De maffia, die houdt met niemand rekening, die slachten nog hun eigen vrouw en kinderen als de genootschap daarom verzoekt.

 5. Natuurlijk moeten de Britten eruit stappen. En wij ook. Juist al het feit dat die onrendabelen in de EU zo hard roepen dat het rampzalig zou zijn is het tegendeel juist waar. Die onrendabelen denken alleen maar aan hun vet betaald baantje waar ze met hun familie erbij grondig van kunnen profiteren, nadat ze in eigen land als politieker zijn weggestemd. En dan hebben ze het over ‘democratie’ een mooi woord om hun eigen dictatorschap te verdoezelen.
  Meer werkgelegenheid? hogere inkomsten? Meer welvaart? Van al deze beloften is het tegendeel bewezen.
  De EU goed voor ons? Integendeel, meer voedselbanken, veel meer kinderarmoede, uitgeklede sociale zekerheid, veel meer werkelozen en afbraak van het sociale stelsel ten bate van het groot kapitaal en de multinationals, die alles willen privatiseren en dan glashard liegen dat het goed voor de werkgelegenheid zou zijn terwijl er massa ontslagen vallen.
  En die paar regeltjes die ze bereikt hebben? Op een doordeweekse dag kan een simpele gemeenteraad het zelfde bereiken.
  De EU goed voor ons?? Laat me niet lachen….

 6. bang makerij dat alles instort
  pure onzin ook voor de eu ging alles gewoon door
  de baantjes jagers en elite scheiten in de broek voor de stem des volk
  Rutte negeert het volk ook hij zal er achter komen
  dan gaat die minachtende grijns naar de burger er af .

 7. @Overnight [3]:

  Centralisering verschuiving van bestuursproblemen

  Ik zet naast het notarisvoorbeeld nog een voorbeeld. Een poging van de EU om verbetering in het bestuur aan te brengen is de regel dat indien een bestuurseenheid, bijvoorbeeld gemeente of provincie, een aanbesteding doet voor een uit te voeren werk boven een bepaald bedrag sprake moet zijn van een openbare aanbesteding. Dit om de corruptie van ambtenaren en politieke bestuurders wat te verminderen die telkens een dure maar bevriende aannemer het werk gunnen en dat doen via een schimmige onderhandse aanbesteding.

  Zo zijn er tal van regelingen door de EU gemaakt die een eerlijker concurrentie situatie bevorderen en daarom zo gek nog niet lijken te zijn.

  Een ander nut van de EU zou kunnen zijn dat vooral de kleinere landen zoals Nederland zich niet zo gemakkelijk meer uit kunnen laten spelen door grote multinationals. Dat dit nodig is lijkt te volgen uit het feit dat deze grootbedrijven in Nederland enerzijds de meeste subsidies opstrijken en anderzijds nauwelijks of geen belasting betalen. Via EU regelgeving zou wellicht een meer evenwichtige situatie van verdeling van lasten bereikt kunnen worden. De EU is daar ook mee bezig.

  Een probleem met de EU is echter het volgende. De kwetsbaarheid voor wanpraktijken van lagere bestuursniveaus neemt er door wel af, maar tegelijkertijd zien we het monster van verspilling, onkunde en corruptie op een hoger niveau, het EU niveau, terugkomen. Het lijkt erop dat verdergaande centralisering problemen met het bestuur van de samenleving opschuift, maar niet oplost. Daarom is mijn raad aan de mensheid een verschuiving van indirecte naar directe democratie te overwegen. Dat de huidige ‘vertegenwoordigers’ van de bevolking daarvoor niets voelen is niet boeiend. Je kunt het ze niet kwalijk nemen, maar de mensheid lijkt er verstandig aan te doen door te tasten en daaraan voorbij te gaan.

 8. @Pendragon [4]: Nee, die snappen niet wat er aan de hand is. Er is een paradigm verschuiving bezig en de oude elite is niet bij machte om dit intellectueel te verwerken.
  Ze reageren als een iemand die geconditioneerd is op “als A dan B”. En nu “als A dan Z” optreed zijn ze gewoon fysiek niet in staat te begrijpen dat we nooit meer teruggaan naar “als A dan B”. Hoe vaak ze ook op die knop drukken, het bakje voer gaat niet meer open.
  De vraag is enkel of er geweld aan te pas zal komen om ze af te voeren of dat ze eieren voor hun geld kiezen en net als de Soviets gewoon het roer afstaan. Ik heb geen idee wat het zal worden. Ik hoop op het tweede en ben bang voor het eerste.

 9. Wat de EU heeft gebracht voor het volk van Nederland en de rest van de landen.

  – Een nieuwe munt! De geweldige neuro die ten tijde van de invoering door de toenmalige minister Zalm veel te goedkoop van de hand is gedaan, hetgeen heeft geleid tot 10% extra geldontwaarding.

  – Europese Grondwet. (eh Verdrag van Lissabon)
  In 2005 hebben Frankrijk en Nederland een duidelijk NEE laten horen tegen de afname van de burgerrechten binnen de EUSSR.
  Door een truc (het weghalen van een aantal irrelevante passages zoals het Europese volkslied) ging het ineens niet meer om een grondwet, maar om een normaal verdrag dat via de Raad van State alsnog door de 1e en 2e kamer is geloodst. (eh pardon…“geratificeerd.”)

  – De Codex Allimentarius.
  Al sinds de jaren ’60 van de vorige eeuw is deze Napoleontische voedselwetgeving langzaam maar zeker geruisloos ingevoerd ten faveure van de conglomeraten.
  Wat het doet: staat hier beschreven

  – Bail-out van de banken.
  Op het moment dat de banken “om dreigen te vallen”, ofwel cash geld nodig hebben, mag vanaf 2010 de belastingbetaler hier voor opdraaien. Ergo: Een staat staat garant voor mismanagement van graaiende bankier die via fractionele reserves en geld gecreëerd uit lucht de hele wereld al een aantal eeuwen aan het oplichten zijn.
  https://www.youtube.com/watch?v=B4wU9ZnAKAw

  – Het Europees stabiliteitsmechanisme (ESM)
  Het Europees Stabiliteits Mechanisme “is een permanent financieringsprogramma voor de redding van lidstaten van de Europese Unie in moeilijkheden”, maar houdt niets anders in dat vanaf 2012 Nederland zijn portemonnee in zijn geheel aan de EUSSR heeft afgestaan zónder dat daar verantwoording voor hoeft te worden afgelegd en zónder dat personen daar (ook niet achteraf!) voor kunnen worden vervolgd, omdat ze volledig juridisch onschendbaar zijn.
  Op het moment dat het ESM 40 miljard eist van een staat als Nederland DAN MOET DAAR BINNEN EEN WEEK AAN WORDEN VOLDAAN!

  – Bail-in voor de banken
  En alsof dat nog niet genoeg is, mogen banken sinds 2014 gelegaliseerd DEPOSITOrekeningen plunderen van elk cent boven de €100.000,-.
  En wie staat ook al weer garant voor bedragen TOT €100.000,-???

  Juist de verschillende staten (ergo de belastingbetalers) van de Europese unie.

  Cyprus 2013 was een test. Onder het mom van “Russische maffiosi rekeningen”, werden ook de rekeningen van Cypriotische bedrijven geplunderd zodat er geen lonen meer konden worden uitgekeerd.
  Wat bijna niemand weet is dat dit sinds begin mei 2014
  voor de HELE EUSSR GELDT!

  http://www.globalresearch.ca/bail-in-the-birth-of-the-new-financial-order/5330946

  Om nog maar niet te spreken van alle “privatisering” van alles waar de belastingbetaler de afgelopen eeuw voor heeft moeten sappelen. OV, nutsvoorzieningen, educatie, water, PTT, rioleringen, ALLES IS VERKOCHT ZONDER DAT DE BURGERS ER OOK MAAR ÉÉN OF ANDERE INSPRAAK IN HEBBEN GEHAD, LAAT STAAT DAT ER GOEDKEURING VOOR IS GEGEVEN!!!

  Dus Democratie? Met of zonder de EUSSR kan ik niet bepaald zeggen dat we in een democratie leven….

Comments are closed.