NEE.Vandaag hebben Zwitsers in een referendum het invoeren van basisloon (terecht) afgestemd met een meerderheid van driekwart.*****
Zie NOS, en ook het voorgaande artikel van de Vrijspreker:
Basisinkomen  

Zouden de Engelsen met hun referendum ook zo verstandig zijn?

11 REACTIES

 1. Dus onzinbanen en 1/3e ambtenaar (equals niet produktief) is belangrijker. Het idee achter het basisinkomen is juist dan mensen hun tijd nuttiger besteden. Degenen die dat niet zouden doen zijn nu ook overbodig.

 2. @Burnitall [4]:
  Dat dachten ze in de Weimar republiek misschien ook.
  Misschien is er gewoon geld te kort.
  Als we nu genoeg maken, en uitdelen, kunnen mensen weer zat kopen, en komt alles vast wel goed.
  Maar dan vergeten we dat consumeren gekoppeld is aan productie.
  Alleen maar consumeren, en niet produceren, lukt niet.
  Maar zo zal het wel gaan.
  Er zal bijvoorbeeld veel geïmporteerd worden met ons gratis geld, dat dan snel waardeloos wordt.
  Deden ze dat in de US of A ook niet tientallen jaren?
  Zelf niks produceren, maar anderen hun petrodollar opdringen, zodat die waarde behoudt, en daar dan zelf mee gaan shoppen op de wereldmarkt?
  De economie wordt niet beperkt tot de buurtsuper, maar het zal een wereldwijde impact hebben als dat hier wordt ingevoerd.
  En als het geld gratis is, dan gaan er op die manier miljarden per jaar naar het buitenland, omdat in eigen land alles duurder wordt door een gierende inflatie.

  an argie [11] reageerde op deze reactie.

 3. Elk probleem kan schijnbaar opgelost worden, door geld. Ondertussen, krijgt de burger te horen en heeft ook deze mening, dat geld de bron van het kwaad is.
  Daarnaast heeft geld alleen een waarde, als er goederen en diensten worden geproduceerd. Ik bedoel dus niet het kopen van goederen en diensten. De waarde van het geld bestaat uit het feit dat mensen hun kostbare tijd en kennis omzetten in een ruileenheid die zij terzijner tijd weer kunnen omzetten in goederen en diensten die door anderen worden geproduceerd.
  Er bestaat dus een causaal verband tussen wat jij als individu maakt, en het geld wat je ontvangt. Als je een basisinkomen ontvangt, doorbreek dit verband, je ontvangt op basis van bestaan ipv produceren.
  ons huidig systeem heeft al een verkapt basisinkomen d.m.v. De vele uitkeringen die bestaan. Ondanks de zware controle maatregelen, blijkt dat dit systeem behoorlijke tekorten heeft en de uitstaande verplichtingen, blijken groter te zijn dan ons huidig BNP. En dit is een voorwaardelijk systeem.
  Nu komt er een onvoorwaardelijk systeem, als of het nu wel zal werken, dus zonder specifieke maatregelen.
  De voorstanders van het BI laten zien, dat zij de essentie van economisch handelen niet begrijpen.

 4. En wat gebeurt er met mensen die meer verdienen dan dit bedrag?
  Die zijn dat kwijt omdat het toch ergens van betaald moet worden?
  Dan zou ik razendsnel ophouden met werken en doen wat ik leuk zou vinden. Ik weet alleen zeker dat dit onbetaalbaar is als iedereen dat zou doen. Dus hou je toch een aantal mensen over die moeten werken; de slaven met opleiding dus!

 5. @Pendragon [8]: Als je een basisinkomen hebt, kun je door er bij te werken meer verdienen. Dat is toegestaan. Er is genoeg geld te lenen op de geldmarkt. Tegen 0 procent rente. Onze Overheid kan in één klap voor jaren geld lenen. Dat moeten ze doen. Trouwens met een basis inkomen vervallen alle subsidies. Ook een forse wenst! Met asielzoekers moet een andere regeling getroffen worden.

  Rob [10] reageerde op deze reactie.

 6. @frits [9]:

  “Met asielzoekers moet een andere regeling getroffen worden”

  Art. 1 van onze Grondwet: “iedereen die zich in ons land bevindt moet onder gelijke omstandigheden op gelijke wijze behandeld worden.”

  En dat geldt niet alleen voor mensen met een Nederlands paspoort.
  Zeker is dat dit leidt tot een onnoemelijk aantal rechtszaken door asieladvocaten. Gratis geld is natuurlijk heel aantrekkelijk.

 7. @John [5]:
  De Weimar republiek ging na W.O.I gebukt onder de irreële en exorbitante “herstelbetalingen” aan Frankrijk en Engeland.
  Rothschild zélf was grotendeels verantwoordelijk voor de inhoud van het verdrag van Versailles, dat Duitsland langzaam maar zeker moedwillig de afgrond induwde.

  Een kleine groep Zionistische elitairen profiteerde mateloos van de hyperinflatie en kochten hele industrieën voor een appel en een ei op, ten koste van de Duitse bevolking die hongersnood leed. Berlijn was de sekshoofdstad van Europa, waar elke Talmoedische perversiteit werd aangeboden en moeders zelfs hun eigen dochters verpooierden voor een beetje voedsel.

  DE WEIMAR IS GEORKESTREERD OM of W.O.II te laten plaatsvinden, of het communisme uit te breiden naar West-Europa. Door Rosa Luxemburg woedde er een burgeroorlog tegen Christenen (Fascisten – Net als 15 jaar later in Spanje en Portugal) – die tegenwoordig als rechtsradicalen worden gestigmatiseerd.

  Luister maar eens naar Benjamin Freedman, die een boekje open doet over wat er daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.

  https://www.youtube.com/watch?v=HhFRGDyX48c

  Follow the money, ken de geschiedenis van de Rothschilds en snap wat er gaande is in de wereld.

  http://www.age-end.com/Gen-CSS/Khazars%20and%20New%20World%20Order.htm

Comments are closed.