460px-Franc?ois_Hollande_Journe?es_de_NantesFrankrijk is aan het bombarderen in Syrië. De actie is een vergelding van de aanslag in Nice die, zoals bekend, is opgeëist door IS. De bombardementen moeten IS op de knieën dwingen, aldus de Franse regering.

Het klinkt allemaal erg ferm en stoer, maar het is de vraag of deze bombardementen iets veranderen aan de situatie in Europa, en met name die in Frankrijk. De kans bestaat dat deze acties nog meer aanslagen uitlokken. Er zijn immers genoeg potentiële jihadisten in Europa. Door het zwaartepunt van de reactie in Syrië te leggen, geeft de Franse regering impliciet aan dat men geen antwoord heeft op de binnenlandse situatie, terwijl daar het probleem ligt.

Deze aanpak versterkt het beeld van een Franse president – Hollande – die niet erg sterk opereert. Oorlog voeren tegen c.q. in andere landen is een van de oudste trucjes van machtspolitici: kun je in eigen land niet meer overtuigen, dan voer je externe vijand ten tonele tegen wie je het land mobiliseert en die je vervolgens gaat bevechten. De vaderlandsliefde doet de rest en wie kritisch is wordt weggezet als ‘landverrader’, ‘opruier’ of als ‘subversief’. Deze tactiek werkt op zichzelf goed, mits het met zo’n oorlog goed afloopt. Als dat niet zo is, is het meestal einde oefening voor de machthebbers in kwestie. Het schoolvoorbeeld in deze is nog altijd Argentinië, dat indertijd een oorlog met het VK begon over de Falklandeilanden (Argentijnen spreken van de Malvinas). Toen de Britten de oorlog om de Falklandeilanden wonnen, viel het Argentijnse regime.

Hollande heeft met de militaire acties de inzet van het spel verhoogd. Als de bombardementen in Syrië niet effectief zijn, en de veiligheidssituatie in Frankrijk niet verbetert, weten we nu al dat Hollande alleen nog voor de vorm aan de volgende verkiezingen meedoet, gewoon omdat hij nu eenmaal de zittende president is. Herkozen wordt hij dan zeker niet.

Paul Verhaegh

6 REACTIES

 1. Voorlopig is hij de baas tijdens de noodtoestand die enkel maar meer landen zullen gaan toepassen.
  Idd, om hun macht te houden want verkiezingen die gaan natuurlijk mooi niet door,, Rutte is het helemaal totaly met mij eens!

 2. Zou het niet kunnen zijn dat de ‘krachten achter de machten’ juist willen dat het gehele westerse Europese volk (volledig vanuit de vrije wil) voor het rechts-extremisme gaan kiezen? Wat wil zeggen dat ze de radicale islam (islam = het offerlam van ISIS) gebruiken om het hele Europese volk volledig in angst, verwarring en wanhoop te zetten en zo de meerderheid van het westerse volk het extreem-rechtse als DE oplossing voor alle ellende gaan zien?

  En was dat ook een reden van het Erdogan coupe-toneelstukje om het Europese westere volk nóg meer angstig te maken voor de islam? Want uuh die Turkse moslims in eigen land waren wel heel erg eng aan het doen hoor….brrrrr.

  En aangezien ik subliminaal de nazi symbolen en sympathie overal stiekem weer zie verschijnen opduiken en ze (de top aristocratie van de babylon hoeren bloedlijn) ons zo richting een combinatie van communistische en fascistische (Luciferiaanse) superstaat willen duwen, via onze eigen vrije wil?

  Zodat extreem-rechts DE oplossing is voor het grote islam-probleem.

  Vraag:
  Wordt de islam gebruikt om de vrije wil en vrije keuze van het westere Europese volk te sturen en te manipuleren richting een grote Luciferiaanse superstaat?

 3. An eye for an eye turns the whole world blind. Een dan janken als er aanslagen worden gepleegd, huichelachtige hypocrieten…

 4. (Bedoeld of onbedoeld leidt de massamigratie naar Europa tot het vervangen van de bevolking)
  Demografie en etniciteit is de essentie van de discussie, en juist dat is dan ook tegelijk het grote taboe. Wie de bevolking van Afrika overzet naar Europa verandert Europa in Afrika met Europese decorstukken. Op den duur zullen ook die decorstukken verdwijnen en zien we in Europa dezelfde kaalslag ontstaan als in al die Afrikaanse steden waar de laatste koloniale huizen wegrotten en veranderen in de wrede chaos van de urban jungle. Wie de bevolking van het Midden Oosten overplaatst naar Europa, verandert Europa in een islamitische kolonie. Maar dat mag niet openlijk zo benoemd worden. Want wie over etniciteit spreekt, die heet een ‘racist.’
  Dat proces van demografische vervanging, en dus van de ondergraving van de Europese beschaving, is al tientallen jaren gaande. Maar nu gaat het ineens absurd snel. We zien deze versnelling plaatsvinden in het hart van de Europese beschaving en in de motor van de Europese economie. Duitsland.

 5. Islamitisch Frankrijk

  In Onderworpen( lees dit boek) speelt zich een liberaal horrorscenario af: Frankrijk islamiseert. Er is een grote moslimpartij en er komt een eerste islamitische regering in Frankrijk. De moslimpartij vormt een coalitie met de socialisten als een blok tegen het rechtse Front National. De socialisten krijgen ministersposten op economie en financiën, de moslims krijgen onder andere onderwijs. Er worden in rap tempo onderwijshervormingen doorgevoerd. Alle docenten moeten moslims zijn; jongens en meisjes krijgen gescheiden onderwijs. De beroemde Sorbonne universiteit wordt geïslamiseerd. De docenten kunnen kiezen: of bekeren tot de islam, of kiezen voor een royale oprotpremie. Het geld is geen probleem: Saudi-Arabië subsidieert ruimhartig. Ook in het maatschappelijk leven is er een omslag: de kleding van vrouwen moet een stuk bedekter zijn. Welkom in het nieuw Frankrijk

 6. Bij mijn weten is IS mede een product van de westerse veiligheidsdiensten omdat zij regime change in Syrie en mogelijk nog wat andere landen wensen en IS voor hun agenda inzetten. Het bombarderen van IS, wat nu al heel lang doorgaat – vergelijk dit met 3 weken Irak bombarderen om het te veroveren – lijkt meer pro forma te zijn dan wat anders.

  Wat niet wegneemt dat IS de islamitische staat nastreeft en het goed mogelijk is dat IS aanslagen opeist waarvan ze mogelijkerwijs niet eens bekend is met de planning en/of de uitvoering daarvan. Wat echter niet zo lijkt te zijn is dat terroristische aanslagplegers door IS naar Frankrijk zijn gestuurd. Waarom de aanslagen zouden moeten ophouden nadat IS strijders naar de eeuwige jachtvelden zijn gebombardeerd, ontgaat mij dan ook.

  Ik vermoed dat regeringsleiders en hun adviseurs zo ingeklemd zitten in hun kleine etatistische denkkaders dat ze geen alternatief zien naast het bombarderen van een andere staat als represaille, een ideologie kun je nu eenmaal niet met fysiek geweld bestrijden; tegelijkertijd is het ondoenlijk de miljoenen moslims in Frankrijk en Europa uit te zetten (zo mocht je dat willen), of te hersenspoelen richting de liberale sociaaldemocratie, danwel dusdanig te observeren/controleren dat aanslagen voorkomen kunnen worden.

  Het bombarderen van IS is daarmee een wanhoopsdaad voor een situatie, geschapen door megalomane politici, die eigenlijk alleen in een burgeroorlog kan eindigen, zoals reeds door velen voorzien. De huidige politieke leiders, allemaal zwak en nogal wereldvreemd, enkel competent in politiek-correcte ontkenningen van de werkelijkheid, zijn geen van allen opgewassen tegen de huidige situatie met inmiddels elke week een flinke aanslag, naast het kleinere grut als excessieve criminaliteit.

  Ofschoon ultieme libertarische decentralisatie de enige manier lijkt te zijn om enigermate vredelievend uit dit dal te klauteren, is het vrij duidelijk dat we andere varianten voorgeschoteld gaan krijgen.

Comments are closed.