4 REACTIES

 1. @Andre [3]: uuhm, goede vraag.

  Q: Waneer weten wij iets?
  A: Ervaring = weten.
  (zonder pure ervaring is en blijft alles maar simpele theorie, we weten, om een gek bijvoorbeeld te noemen, helemaal niet eens of er wel écht een universum bestaat, we zijn er namelijk nog nooit daadwerkelijk doorheen gevlogen en welke consequenties dat allemaal met zich meebracht etc.)

  Q: Wat hoef je niet te weten?
  A: Betere vraag is misschien, wat WIL je niet weten.
  (vanuit onze organische potentie weten wij theoretisch alles omdat wij deze realiteit ooit zelf geschapen hebben, dus als we iets niet hoeven te weten, dan hoeven we het alleen maar niet te wíllen weten)

  Maar om iets niet te willen weten, moeten we eerst het nodige ervaren om te weten dat we iets niet hoeven/willen te weten.

  Ik snap het bijna zelf niet meer, uuughhh.

Comments are closed.