Het viel mij zomaar op dat de president van de EU Donald Tusk tegenwoordig als een echte president namens de EU-bevolkingen allerlei verklaringen aflegt bij dramatische gebeurtenissen.

Net als de Franse president Hollande die het Franse volk toesprak na de moordpartij in Nice sprak ook president Tusk zijn Europese onderdanen bemoedigend toe met dat verschil dat er op Hollande gestemd is terwijl er niemand Tusk heeft gekozen en nog minder mensen zelfs ooit van die man hebben gehoord, laat staan dat niemand weet dat de EU een president heeft.

Tusk  is een via allerlei duistere achterkamertjes benoemde ambtenaar, zo ondemocratisch als maar kan dus, terwijl de man in zijn verklaringen de mond vol heeft van democratische normen en waarden.

Tusk gaf ook een verklaring af over de mislukte staatsgreep in Turkije en ook daar bewierookte deze anonieme klerk de democratie.

Ik krijg zo de indruk dat het ambt van EU-president stiekem maar gestaag door het regime wordt opgetuigd naar een echt presidentschap door deze aangestelde functionaris naast de echte staats- en regeringshoofden bij iedere mogelijkheid die zich voordoet steeds weer naar voren te schuiven zodat de bevolking gewend raakt aan het verschijnsel EU-president en deze opgedrongen  ambtenaar als hun president accepteert.

3 REACTIES

  1. Altijd belangrijk om te weten welke schurk er geschokt zegt te zijn over dramatische gebeurtenissen.

  2. @Marcel [2]: Ik heb anders wel enorme bewondering voor deze meneer Tusk. Het is namelijk best knap voor iemand met het syndroom van Down om toch nog zo ver te komen.

Comments are closed.