Het leven kan meer zijn dan een naakte strijd om overheidssubsidies en privileges (Henry Sturman)

vrijspreker.nlLibje
Tips voor Libje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl

1 REACTIE

  1. Inderdaad. Heel veel meer. De strijd om macht (= mogelijkheden) voorkomt dat leven opbloeit, schaadt of vernietigt leven. En dat is zonde. Want leven kan zoooooo mooi zijn!

    Volgens Aristoteles heeft alles in de wereld een doel. Dit geldt niet alleen voor mensen, maar ook voor dieren, planten en stenen. Alles in het universum is erop gericht om een uiteindelijke bestemming te bereiken. Een kastanje ‘wil’ een kastanjeboom worden. Een eikel ‘wil’ een eikenboom worden. Een mensenkind wil een waardig mens worden. Een menselijke eikel, die niet in een harmonieuze omgeving past, staat bekend om huichelarij en pogingen om anderen de wet voor te schrijven.

Comments are closed.