vrijheid kokeshVolgens de Nederlandse vertaler is de vertaling van Freedom het beste weggeef boek wat momenteel beschikbaar is om mensen met de vrijheid kennis te laten maken. Een positief en toegankelijk boek dat elk belangrijk aspect van onze samenleving duidt. We leven in een spannende tijd, en gaan een betere vrijere toekomst tegemoet. Er zijn nog een aantal hobbels te nemen, maar aan de horizon schijnt het licht van totale vrede en ongekende voorspoed. Pak het, lees het en geef het door. Vrijheid! is vrij, gratis dus, download het gratis e-book of koop een harde versie bij de boekhandel. Tot zover de vertaler.

U kunt een papieren versie van het boek bestellen voor 10 euro excl 2 euro verzendkosten op deze site.

Op bepaalde punten is het een verrassend boek dat nieuwe inzichten geeft. Zo stelt Adam Kokesh dat vrijheid niet bepalend hoeft te zijn voor je geluk:

Als we niet weten hoe we gelukkig kunnen zijn, wat is dan het punt van vrij zijn? Wat heb je eraan om in een vrije samenleving te leven, in een vrij land, of een vrije wereld, als we zo emotioneel verlamd zijn dat we niet in staat zijn om ervan te genieten? Waarom zouden we moeite doen om aan de onderdrukking te ontsnappen van de politie, parlementen en presidenten, alleen om dan verslaafd te blijven aan angst en onzekerheid? Velen van ons zullen aannemen dat vrijheid gelukkig maakt, maar dat is geen correcte beschrijving van de relatie. De manier waarop de meeste van ons vrijheid en geluk begrijpen is verkeerd om. Geluk is niet het resultaat van vrijheid. Geluk leidt tot vrijheid! ………………

Ware geestelijke vrijheid is de kracht vinden om je gemoedstoestand te kiezen. Als het enige geluk dat je ooit hebt gekend afhankelijk is van externe factoren, zul je een slaaf zijn van de omstandigheden en nooit echt gelukkig zijn. Je kunt alleen maar schommelen tussen geluk en angst, diep van binnen wetende dat als de omstandigheden buiten je controle veranderen, je niet gelukkig zult zijn. Wat een trieste staat van emotionele slavernij en kwetsbaarheid! Een wild dier in zo’n primitieve toestand is gevaarlijk gevoelig voor manipulatie. Hoewel je de uitdagingen die het leven biedt nooit controleert, en je misschien nooit je dierlijke reacties onder de knie krijgt, zijn je humeur en je gemoedstoestand JOUW KEUZE! Dit is de unieke gave van het menselijk bewustzijn. Dit is de grote schoonheid van de menselijke natuur. Dit is de basis van onze vermogen tot liefde en verbondenheid. . . en dus vrijheid!  ……

Het grootste wapen tegen tirannie is een geest die weigert zich te onderwerpen aan manipulatie. Als we strijders voor de waarheid, soldaten voor gerechtigheid, en kampioenen in de vrijheid willen zijn, moeten we eerst van de discipline van geluk bereiken en een groot vermogen om te leven in de liefde. Wees meester over je eigen geest. Kies je houding te allen tijde. Ontmoet nooit een medemens met geweld of dwang. Streef ernaar om te leven door de rede. Glimlach omdat je leeft. Vergeet niet, BLIJDSCHAP is de ultieme daad van verzet.

vrijheid kokesh

Meer vertrouwde thema’s als belasting is diefstal komen ook gewoon aan de orde:

Diefstal is wanneer iemand iets neemt wat hem niet toebehoort. Ofwel regeringen bezitten “hun volk” als slaven, of belasting is diefstal. Jij bezit jezelf. Daarom is belasting diefstal. Omdat jij je lichaam, je arbeid, en wat je met handel verwerft bezit, is belasting diefstal. Overheden zijn instellingen die door de superrijken worden gebruikt om rijkdom en macht te verzamelen. Omdat ze het geld niet verdienen door goederen of diensten aan te bieden waar wij vrij uit kunnen kiezen, is diefstal hun belangrijkste mechanisme.

Belasting is gewoon een woord dat ervoor zorgt dat we makkelijker meegaan in die enorme, wijdverspreide, georganiseerde diefstal. Het is onrecht als één persoon steelt. Het is onrecht als twee personen stelen. Het is nog steeds onrecht als 51% van de stemmende bevolking op een politicus stemt die een belastinginner inhuurt om voor hen te stelen. Een van de grote overheidsleugens is dat diefstal moreel kan zijn wanneer genoeg mensen er aan mee doen en het belasting genoemd wordt. Diefstal is diefstal. Zelfs als een deel van het gestolen geld voor legitieme doeleinden wordt gebruikt, doet dat niets af aan het simpele feit dat belasting diefstal is

Zelf heb ik de vertaling nog niet uitgelezen maar het is op punten in ieder geval een verrassend en inspirerend boekje. Nog geen honderd pagina’s dus prima om in een paar uur door te lezen

2 REACTIES

  1. Grappig, was nog ff de nieuwskoppen op hoezithetnuecht.nl aan ’t doorlopen om daarna weer eens te kijken wat Adam Kokesh zoal de laatste tijd aan video materiaal opgenomen heeft en dan kom je dit tegen. Ook mooi die vertaling want het is maar la te vaak zo dat ik hele interessante zaken niet of moeilijk kan delen omdat vele toch niet al te bekwaam zijn in het Engels. En komt dat ereadertje (T62+) dat ik zojuist aangeschaft heb ook weer des te meer tot z’n recht want dat is nu precies waarom ik ‘m heb gekocht voor te grote lappen digitale tekst om comfortabel van een onhandzaam of ‘flikkerend’ scherm te lezen.

Comments are closed.