1280px-people_at_speakers_cornerHeeft u naar de algemene politieke beschouwingen gekeken? En zo ja, via de tv of via het web?

Het heet ‘debat’, maar ik zie alleen maar mensen die elkaar dingen staan uit te leggen, staan te getuigen of monologen houden onder het mom van een ‘interruptie’. Het is op geen enkel moment spannend. Sterker nog, it’s a drag.

Best wel jammer eigenlijk, als je zo’n mooie vergaderzaal hebt. Spreker na spreker staat op het spreekgestoelte, tegen de achtergrond van een kunstwerk dat er absoluut mag wezen. Maar het debat ontbreekt.

Om de schrijver Maarten ’t Hart te parafraseren: ‘s-lands vergaderzaal is een kroonluchter, maar geen enkel lampje schijnt.

Gelukkig zijn er dappere blogs en websites, zoals tpo.nl en geenstijl.nl die voor mensen zoals u en ik de krenten uit de pap vissen. Kunnen we via het web toch nog de enigszins interessante stukken terugkijken. Dat is wel zo efficient. Verder is er niet veel aan verloren. Jammer, zeg ik erbij. Het zou zoveel meer kunnen zijn.

Paul Verhaegh

7 REACTIES

  1. Gelukkig zijn er dappere blogs en websites, zoals tpo.nl en geenstijl.nl die voor mensen zoals u en ik de krenten uit de pap vissen.

    Je maakt een grapje……..hoop ik ?

  2. @Seneca [3]:

    Wees hier voorzichtig , dat “honk”heeft zo zijn eigen methodes ontwikkeld , om met zulke ” bruuske ” UITINGEN , zoals gij die uit , af te rekenen.

    Uitingsdelicten in het Wetboek van Strafrecht ……http://arno.uvt.nl/show.cgi?fid=94890

    Ja…ze hebben er zelfs nog ( waarschijnlijk ) over nagedacht.

Comments are closed.