Er is een groeiende tendens om contant geld – als het even kan – af te schaffen. Dat komt de handjecontantjeoverheid en de banken beter uit want dan bent u zo goed als 100% controleerbaar. De stichting Handjecontantje is een petitie begonnen voor het behoud van contant geld. Cash is beter voor de privacy, vrijheid en onafhankelijkheid en gaat ongelimiteerd leegmelken tegen ! 

Uit de petitie:

De initiatiefnemers:

Eenieder die zich sterk maakt voor behoud van contant geld, alsmede stichting handjecontantje.

constateren

dat op 12-2-2016 door de Duitse minister van financiën beperking van betalen met contant geld op de agenda van het overleg tussen de EU ministers van financiën is gezet. Deze beperkingen zouden in het belang van de Europese aanpak van fraude en terrorisme zijn. Wij achten beperking van betalingen met en opname van contant geld ongrondwettelijk. Los daarvan tasten deze beperkingen op een onaanvaardbare wijze onze contractvrijheid en autonomie aan.

en verzoeken

, nee: eisen! dat de politiek (en de overheid) het contante geld ongemoeid laat en juist maatregelen neemt om het gebruik, de verkrijgbaarheid en het bezit van contant geld te bevórderen. Tevens willen we dat de politiek het beleid om de privacy van de burgers af te breken, door ze te monitoren in al hun bewegingen, ombuigt naar een beleid dat burgers vrij laat. En een degelijke democratische controle op het vergaren van data gaat invoeren.

 

5 REACTIES

 1. Beter is het om met eigen vormen van gekd/energieuitwisseling aan de slag te gaan. Vragen en eisen geeft die ander zo verrekte veel macht.
  Onnodig.

 2. Ik prijs het initiatief, maar de overheid zal voortgaan op de
  ingeslagen UITERST VERDERFELIJKE weg.
  Ben pas 10 dagen in Noorwegen geweest en heb geen bankbiljet of munt in handen gehad.
  Men kan daar geen cent meer uitgeven zonder dat de overheid het geld volgen kan tot in de nauwste en kleinste aderen van de maatschappij.
  Dit staat ons in andere landen ook te wachten. Ik heb maar e e n advies: ” Pak snel je biezen en pak de laatste bies voor de bijl valt!”
  In Griekenland bij voorbeeld kan men nog vrij handje contantje in-, ver-, en omkopen.

  IIS [5] reageerde op deze reactie.

 3. Ware democratie zal ontaarden in Tirannie!

  Hier op reageren middels petities geeft deze zetbazen macht!

  dood zwijgen en negeren is wat rest.

 4. @hugovanreijen@yahoo.com [2]:

  En laten de Noren vooral veel bidden dat er nooit een oprecht grote of langdurige niet op te lossen storing zal optreden in het altijd ‘goed werkende en onfeilbare’ elektronische betalingssysteem. Wat een spektakel zal het geven als er iets in die richting zal gebeuren en het land in korte tijd zal beseffen dat contant geld geen luxe is. Misschien moeten de Noren toch maar eens nadenken of het misschien handig is om wat ‘vreemd’ geld in huis te hebben als de eigen banken te arrogant zijn om te beseffen dat je als bank of land nooit kan steunen op één brakke pilaar en het risico bestaat dat je bij een storing in het systeem wel eens heel snel kan omvallen, kapot of failliet gaat.

  Zo veel slimme mensen die iets bedenken en achteraf met de kennis van een toekomstige “nu” het totaal anders hadden gedaan. Zijn Noren werkelijk zo geestelijk gestoord?

Comments are closed.