Vrijspreker: U bezocht de jaarlijkse Property and Freedom Society bijeenkomst in Bodrum Turkije. Was het druk bezocht?

Opperdienaar: Het was iets minder druk dan andere jaren. Vanwege de coup poging in Turkije, aanslag bij de luchthaven in Istanbul, de onlusten en de internationale strubbelingen, hadden vooral veel Amerikanen het even voor gezien gehouden. Desalniettemin trekt dat ook weer andere mensen aan die van een beetje spanning en controverse houden. Zo waren dit jaar Dough Casey en Walter Block voor het eerst onder de sprekers. 

Vrijspreker: Zijn de vrijheidsstrijders al wanhopig vanege de toenemende controle der heersers?

Opperdienaar: Het zijn net kakkerlakken, ze lijken onuitroeibaar, maar er werd aardig wat gedronken, dus ik heb alle hoop dat de wanhoop nabij is. Ze blijven overtuigd dat de in toenemende centraal geplande economieën zullen falen. ‘Democratie’ is een zinkende boot. Slechts weinigen denken dat er hervorming mogelijk is.

epa04712791 A¿handout picture made available by German shipping company Opielok Offshore Carriers (OOC) on 20 April 2015 shows a boat with refugees close to the cargo ship 'OOC¿Jaguar' in the Mediterranean sea on 12 April 2015. The ships of the German shipping company Opielok Offshore Carriers have rescued more than 1,500 people in the Mediterranean sea since December 2014. EPA/Opielok Offshore Carriers Mandatory Credit: Opielok Offshore Carriers HANDOUT EDITORIAL USE ONLY

Iedereen met enig economisch drijfvermogen zal naar onderen worden getrokken door de groeiende groep mensen die ontmoedigd is om enige economisch drijfvermogen te ontwikkelen. Het hele bouwwerk is zo stevig als de gezondheid van Hillary Clinton. Dat is ongeveer de opvatting van de deelnemers en sprekers. ‘We will all go down together’ als onderdanen niet tot inzicht komen.

Vrijspreker: Maar dat roepen ze al jaren. Ondertussen drukken de heersers gewoon geld bij om alle problemen op te lossen.

Opperdienaar: Inderdaad, geen reden om je zorgen te maken dus. De vrijheidsfanaten zitten klem tussen het prijzen van de westerse cultuur en het verachten van de westerse economie. Ongeveer zoals veel moslims de westerse welvaartsstaat verheerlijken maar de cultuur verachten. Wij heersers hebben het allemaal onder controle, we verpletteren vrijheid als een rat in de straten, wij verdelen en heersen en houden het schip op koers terwijl de ratten met de kakkerlakken met elkaar vechten.

https://www.youtube.com/watch?v=yfAeMtcURg0

Vrijspreker: Maar zit er niet een einde aan in de zin dat iets wat mathematisch niet kan werken, uiteindelijk moet falen?

Opperdienaar: Er zijn altijd sukkels die het drijfvermogen van de boot proberen te verhogen hoeveel loodgordels je ze ook om bindt en hoe vol je de boot ook stop en hoeveel gaten je in de romp boort.

En als er teveel vluchtelingen zijn, kunnen we ze altijd in Detroit laten wonen. De architectuur ziet er ongeveer hetzelfde uit (puin zooi), dus ze voelen zich waarschijnlijk gelijk thuis.

Vroeger moest een heerser zijn soldaten inhuren, een koning werkte met huurlingen en die vormden zijn slagkracht. Hij betaalde daarvoor met belastinggeld. Vandaag de dag vormen tobbers met een uitkering, vluchtelingen en academici het leger zombies van de heerser. Ook zij worden betaald met belastinggeld en veel worden agressief als dat in gevaar komt. De huidige heerser bedreigt de productieven met het niet langer betalen van de improductieven. Waar de huurlingen vroeger pas gewelddadig werden als je ze betaalde, worden de huidige huurlingen gewelddadig als je ze stopt te betalen. Dit is een veel krachtiger uitgangspositie voor de altijd in geldnood verkerende heerser. Het doet denken aan de oude Chinese oplossing voor het betalen van je dokter: Je betaalt je dokter een regelmatig bedrag en stopt daarmee als je ziek wordt.

 

1 REACTIE

 1. Die oude Chinese oplossing is wel een goeie. Goede gezondheidszorg begint bij goede preventie oftewel een gezonde levenswijze en gezonde omgevingsfactoren. Om ziekteverwekkers tijdig de pas af te snijden.

  Een schip wordt vaak gebruikt als een metafoor voor een referentiekader. Als zij zo lek is als een mandje, dan is schipbreuk onvermijdelijk. Want gaten dichten helpt dan niet meer. Vooral niet als het ene gat gedicht wordt met het andere.

  Inzake geld:

  Geld maakt de duistere kant van de mens zichtbaar
  Oorlog maakt trouw en loyaliteit zichtbaar
  Vertrouwen is de enige currency met waarde. Alle andere currencies kunnen vervalst worden

  Uit de TV-serie Sleepy Hollow

  De context: Judas verraadde Jezus voor 10 zilverstukken. De munten maakten hem niet slecht, maar verleidden hem om zijn duistere kant ‘vrij te laten’.

  Evenzo kan het bevel krijgen over 10 soldaten de duistere kant in een mens vrijlaten. Of een uitkering (zoals WW of bijstand) de luiheid en gemakzucht van een mens zichtbaar maken. Want waarom iets doen als je toch geld krijgt? Wie in die context vrijwilligerswerk gaat doen toont tenminste nog karakter. Verkregen vrijheid wordt dan benut om morele verantwoordelijkheid in te vullen.

  Disclaimer: Vrijwilligerswerk moet wel vrijwillig gaan. Wanneer een uitkeringsgerechtigde verplicht vrijwilligerswerk moet doen heet dat dwangarbeid.

Comments are closed.