11 REACTIES

 1. Goede speech, vol drama en mooie woordkeuzes. Jammer van die irritante kudtmuziek die het overstemt.

 2. ‘Onderzoek Hillary heropend na stapel ontslagbrieven woedende FBI agenten’
  Xander 31-10-2016 13:24 – (13) – in VS, NWO-Complot

  Gehackte emails: Bewijs dat Obama loog en wel degelijk wist van Hillary’s privéserver

  Enkele dagen geleden bespraken we de mogelijke redenen waarom FBI directeur James Comey plotseling terugkwam op zijn overduidelijk politiek gemotiveerde besluit om het onderzoek naar Hillary Clintons emailschandaal te stoppen. Eén van de scenario’s was dat hij in zijn organisatie op massale weerstand stuitte toen hij de mening van het 100 agenten tellende team, dat unaniem vond dat Hillary moest worden vervolgd en dat haar security clearance moest worden ingetrokken, naast zich neer legde. Inmiddels blijkt dat Comey een grote stapel ontslagbrieven van woedende medewerkers op zijn bureau heeft gekregen, en dat sommige van zijn beste vrienden hem zelfs niet meer groeten. De sfeer in de FBI was dermate verziekt, dat Comey het onderzoek naar Hillary alsnog heropende – met mogelijk grote gevolgen.

  ergo [9] reageerde op deze reactie.

 3. Vrijspreker wordt steeds etatistischer…. Waar zijn de tijden, dat deze site ancap was gebleven?

 4. Best interessant dat iedereen denkt dat de keuze beperkt is tot louter het establishment (Clinton) of iemand die beslist niet gek is, maar toch redenen heeft om tijdens een verkiezingscampagne vreemde manoeuvres te maken (Trump).

  Met Trump zouden de VS waarschijnlijk beter af zijn dan met Clinton. Maar politiek blijft een zaak van dingen die voorgesteld worden, wat het voorstellingsvermogen prikkelt en een mentaal landschap creëren.

  Wat nu als politieke systemen eens gaan geïnnoveerd worden? De TV-serie Designator Survivor presenteert een eerste innovatie. Een verademing voor wie een klucht op het politieke toneel meer dan zat is. Een president als een ‘straight shooter’, een man die recht door zee is met een goede en robuuste vrouw als First Lady. Wat nu als presidenten en minister-presidenten dit voorbeeld volgen? Het zou een zeer welkome verbetering zijn. Het kan niet echt een innovatie genoemd worden, maar zou beslist een stap op de goede weg zijn.

  Een volgende stap kan zijn om staatshoofden en regeringen een afspiegeling te maken van een gezond functionerend gezin. In een gezin zijn pa en ma als het ware koning(in) en de kids de regering. Goed voorbeeld doet goed volgen.

  Een mens kan een utopia voor ogen hebben, een revolutie in het denken. De één denkt dat de schakelaar ineens om moet, de ander denkt in overgangsfasen en een stappenplan voor de transitie. Idealen zijn niet altijd haalbaar, maar het is toch goed dat ze er zijn. Zonder idealen en utopische toekomstbeelden zou er immers geen progressie zijn. En stilstand is weliswaar goed om te mediteren, maar kan zomaar verworden tot achteruitgang of verval.

Comments are closed.