screen-shot-2016-10-17-at-14-22-02-400x200_cZaterdag 15 oktober heeft de Libertarische Partij (LP) een nieuwe lijsttrekker gekozen. Na een mooi debat met 5 tegenkandidaten, werd Robert Valentine door een meerderheid van de leden in de eerste ronde verkozen tot de nieuwe voorman van de LP. Hij vervangt Toine Manders die sinds 1994 aan het roer van de kleine maar vasthoudende LP heeft gestaan.

De LP wint langzaam maar zeker aan bekendheid en populariteit door een actieve social media campagne. Met name op Facebook en Twitter neemt het aantal volgers van de LP razendsnel toe, waardoor er vooral Millennials bereikt worden, precies de doelgroep waar de klassiek-liberale partij zich dit campagneseizoen op richt.

Valentine gaat de LP en haar principes onder een nog groter publiek bekendmaken door middel van een moderne campagnestrategie die vooral gericht is op jongeren. “Jongeren worden hun hele leven lang verteld hoe ze hun leven moeten leiden,” zegt hij, “als ze al naar hun mening worden gevraagd, wordt daar vervolgens niets mee gedaan. Dat geldt eigenlijk voor alle leeftijdsgroepen, maar jongeren voelen de klappen van de zweep het hardst. Zij zijn het namelijk die maar moeilijk een goede baan kunnen vinden of een eerste woning kunnen kopen. Als LP willen we deze jongeren een stem geven zonder hun baankansen te verpesten met beleid dat tot meer en hogere belastingen leidt.”

De LP begint aan de campagne met een verse politieke leiding, een programma dat aansluit op de moderne problematiek, en een gedreven team van honderden vrijwilligers. “Ik heb ontzettend zin in de komende campagne,” zegt Valentine dan ook.

De LP heeft sinds de Tweede Kamerverkiezing van 2012 aan alle verkiezingen meegedaan, met uitzondering van die voor het Europees Parlement. Toen deden de klassiek-liberalen uit principiële overwegingen niet mee.

Het verkiezingsprogramma van de LP kan hier gelezen worden.

Deel jij het gedachtegoed van de LP? Word vandaag dan nog lid van de mooiste partij van Nederland.

11 REACTIES

  1. @peter [2]:
    “They don’t give a fuck about you, at all… at all… at all…”

    Dank voor het plakken van de link, ik vroeg mij laatst af waar deze quote (en het voorgaande deel) ook alweer precies vandaan kwamen.

    De elpee kan er misschien profiteren van dat Jan Roos en die regenteske anti-regenten het nog slecht doen in de peilingen. Ik heb de LP een kans gegeven bij de vorige verkiezingen en laat het daarbij. Veel geluk met de sneeuwvlokjes; wat is het standpunt van de LP over “genderneutrale” WCs?

    peter [4] reageerde op deze reactie.

  2. Klinkt goed. Ik zou zeggen, tegen LP (voor zover iemand van de LP dit leest): Go for it!

    Inmiddels gewoontegetrouw heb ik even gekeken naar de betekenis van de voornaam Robert en de betekenis van de achternaam Valentine laten bezinken. Als deze man zijn voor- en achternaam eer aan zou doen, dan zou dat een goede zaak voor de LP zijn.

  3. Het begint inderdaad op te schuiven naar klassiek liberalisme, zo staat in het programma De LP streeft naar een kleine overheid met lage belastingen (punt 10.2). Bij punt 10.3 staat: De LP ziet graag dat de staatsschuld zo snel mogelijk wordt afgelost. Er is immers een contract aangegaan met degene die het geld heeft uitgeleend. . Hiermee bevestigt de LP dat ze in de praktijk de gedachte van een sociaal contract onderschrijven, want de enige mogelijkheid om de schuld af te lossen is de burgers te dwingen tot belastingbetaling. De financiele instellingen die enorm geprofiteerd hebben van de schuldeconomie worden dan nog eens beloond, ditmaal door de LP die garant staat voor aflossing

    Nico [7] reageerde op deze reactie.
    Naam * [8] reageerde op deze reactie.
    Albert S. [9] reageerde op deze reactie.

  4. @ratio [6]:
    Dit soort dingen las ik ook toen ik het programma bekeek. In plaats van wat korte lijsten met ‘bullet points’, veel wollig taagebruik waarin de LP “streeft naar” en zich tot niets verplicht. Laat staan principes heeft die niet-onderhandelbaar zijn. Zo las ik e.e.a. tenminste.

    De staatsschulden zijn niet meer af te lossen en een bankroet lijkt de enige manier om er een streep onder te zetten. Laat de schuldeisers maar bloeden in plaats van de belastingbetaler. Doug Casey schreef er laatst een aardig stukje over in zijn nieuwsbrief.

    Albert S. [9] reageerde op deze reactie.

  5. @ratio [6]: @Naam * [8]: Mee eens, de schulden zijn zo hoog opgelopen dat deze grotendeels moeten worden gesaneerd met inachtname van de verliezen voor de bancaire sector. Het ´contract´ is niet aangegaan door de Nederlanders, maar door politici zonder enig besef van wat ze de economie en het Nederlandse volk mee hebben opgezadeld.

    De LP moet daarom met een ander economisch voorstel komen en dat is dat ca. 75% van de schulden worden gesaneerd. De overige 25% kan dan op termijn worden afgelost met inkomsten uit accijnzen en BTW bijvoorbeeld. De vlaktaks kan worden ingevoerd om de lopende zaken in een klassiek-liberale samenleving te bekostigen.

    Naam * [10] reageerde op deze reactie.

  6. @Albert S. [9]:
    Dit soort gereken is niet helemaal mijn specialisme. I las wel eens een berekening dat als de rente ‘normale’ waarden zou hebben (5 a 7%) dat volledige belastingopbrengsten aan rente moeten worden bestaald, zo astronimisch zijn de schulden intussen. En dat allenmaal om nutteloos staatsbeleid en (immigranten-) uitkeringen te betalen.

    Je zou denken, verhaal eventuele verliezen (oblgatiehouders, misgelopen pensioenen) op de partijen en politici zelf. Maar dan heb je betere rechters nodig dan die “beste rechtbanken van de wereld” die wij nu hebben.

Comments are closed.