Vimagesoor € 2  mag je stemmen wie de lijsttrekker van de PvdA wordt. Degenen die dat niet kunnen betalen doen niet mee.

Op zich een interessante ondernemende gedachte: maar waarom € 2 om mee te doen? Waarom niet inkomensafhankelijk, of wie het meest betaalt, krijgt de meeste stemmen?

Is dit ook niet een vorm van prostitutie?

Daar ben ik niet tegen hoor, maar wel een beetje hypocriet van juist diegenen die de rosse buurt omtoverden en waar we nu tegen betaling op mogen stemmen.

Het zal toch niet zijn dat de PvdA zo hard geld voor de verkiezingscampagne nodig heeft dat zij daarom een loterij (vergunning?)  hebben opgezet?

9 REACTIES

 1. Hier komt die belachelijke slogan van de belastingdienst naar boven , alleen in een andere vorm. Gekker kunnen we het niet maken… Wel Achterlijker…

 2. Om Samsom in de gelegenheid zijn werk af te maken (0 zetels) zou iedereen op hem moeten gaan stemmen voor € 2.

  Als één van de twee kandidaten zou winnen, is de kans erg groot dat de PvdArmoede meer zetels zal krijgen. Dit laatste moet voorkomen worden.

  Het is uiteraard erg triest dat je moet betalen om een stem uit te kunnen brengen. Dit zal de rode kas van het clubje spekken.

 3. Systeem gestolen van Labour UK.
  Zo is daar ultra links binnen Labour aan de macht gekomen.

 4. Een verkiezingstruc van het PvdA bestuur

  De maatregel niet-partijleden mee te laten stemmen komt van het bestuur vandaan. Ga er maar van uit dat de leden niet gevraagd hebben om zichzelf geheel of gedeeltelijk buiten spel te zetten. Dat wijst er op dat het PvdA bestuur zijn eigen leden niet meer helemaal vertrouwt. De kans op een vervelende uitslag van ‘hun’ verkiezing kan op deze manier verkleind worden door de hulp van hun mediavrinden in te roepen zullen ze misschien gedacht hebben. De mensen waarnaar de voorkeur van het bestuur uitgaat, waar ze al jaren het meest intensief mee zijn omgegaan, zijn veel bekender bij het grote publiek.

  Mijn gissing is dat ze besloten hebben dat de huidige leider er echter mee gaat ophouden. Zijn opvolger, de huidige minister, is in de startblokken gezet. Echter simpelweg terugtreden hebben ze niet meer aangedurfd. Deze truc hebben ze samen met hun mediavrinden bij vorige verkiezingen al vaker toegepast. De leider die wordt geassocieerd met het bekritiseerde beleid treedt vlak voor de TK verkiezingen terug en zijn opvolger is dan al in de jaren daarvoor sympathiek gemaakt bij het grote publiek door welwillende interviews en praatprogramma’s waarin hij doorgaans ver wordt gehouden van het gehate beleid.

 5. Een verkiezingstruc van het PvdA bestuur II

  Een andere of aanvullende verklaring is mogelijk. Er zou overleg geweest kunnen zijn tussen de PvdA mensen van het mediapark en het PvdA bestuur. Daarin zou het PvdA bestuur gevraagd kunnen hebben om meer partij publiciteit voorafgaande aan de TK verkiezingen. De PvdA mensen van het mediapark zouden daarbij gezegd kunnen hebben dat nog meer publiciteit teveel in de gaten zou lopen. Alleen als de PvdA met gebeurtenissen komt die ook voor het grote publiek als nieuwswaarde verkocht kunnen worden zou aan het verzoek tegemoet kunnen worden gekomen. Hierna zouden beide partijen gebrainstormd kunnen hebben en zou de uitkomst kunnen zijn geweest deze truc van het kiezen van de PvdA leider door iedereen van stal te halen.

 6. Zijn er geen STERKE SCHOUDERS binnen de pvda leden?

  Dus niet leden kunnen massaal Samson kiezen tegen betaling
  zodat deze partij geen GELIJKE KANSEN meer krijgt om meer zetels te halen met een nieuwe leider.

 7. Ik vind dat er helemaal niet meer op de 4 grote partijen moet worden gestemd. Die partijen maken nu al zo’n 40 jaar de dienst uit en hebben Nederland niet veel goeds gedaan. Laten we andere partijen eens de kans geven om het beter te doen. Maar geen PvdA.VVD.D66 of CDA meer. Klaar met die beroepsleugenaars

  Snelle Jelle [8] reageerde op deze reactie.

 8. @rinze [7]: Zo is het, weg met die walgelijke partijen. Tijd voor nieuw elan en van mensen die oprecht zijn, eerlijk en geen corruptelingen. De PvdA, D´66, VVD, GroenLinks en CDA hebben eigenlijk geen bestaansrecht meer.

 9. Wanhoopsdaad der socialisten!
  Zij weten als geen ander dat zij op sterven na dood zijn.
  Socialisme maakt meer kapot dan U lief is.
  En wat de gehele politiek aangaat: Weg er mee!
  Die hebben lang genoeg Nederland en haar burgers uitgeperst, vernederd en kapot gemaakt.
  Het is tijd voor een zakenkabinet die Nederland weer opbouwt en gezond maakt.
  De burgers weer plezier geeft om te werken en wat al niet meer.

Comments are closed.