hubUit het archief van Vrijspreker. Hub schreef dit artikel in 2007. Wilders, bedreigingen en belediging. Het OM is er maar druk mee. morgen wederom een uitspraak. Hier een beschrijving van een zaak uit het verleden: De “kunstenaar” (wat is dat eigenlijk precies?), Jonas Staal, heeft ergens een foto van Wilders neergezet, omringd door zaken als kaarsjes, bloemen en beertjes. Het leek op een monumentje voor een overledene. Hij noemt dat “kunst”. Of hij er subsidie voor gekregen heeft, heb ik nog niet kunnen achterhalen. Weet iemand dat?

Wilders wordt bekend met dit “kunstwerk” en hij zegt dat hij zich bedreigd voelt en eist van de rechter dat dit spul moet verdwijnen. Bedreigt Wilders daarmee de Kunst?

Ik heb daar grote problemen mee. Het lijkt er wel op alsof iedereen praat over kunst, maar dat niemand weet waar hij/zij het over heeft. Zie *) en **). Zelfs de roverheid niet die wel kwistig met belastinggeld strooit om dingen te subsidiëren, die ZIJ kunst noemen.

Ondertussen heeft een rechter de kunstenaar veroordeeld voor bedreiging en in hoger beroep heeft een andere rechter hem weer vrijgesproken. Nu gaat het OM weer in beroep.
Dergelijke onzin krijg je als je het bebt over subjectieve, ongedefinieerde begrippen. Het Recht ligt dan op straat en het gaat er alleen maar om welke hoogste rechter de meeste subjectieve macht heeft.

Ik hoop nog steeds dat lezers er een beter licht op kunnen laten schijnen.
———————————-
*) www.vrijspreker.nl
**) www.vrijspreker.nl

1 REACTIE

  1. Opwinding over niets.
    Morgen verpakt moeder de aardappelschillen in de kranten
    die het publiceerden.

Comments are closed.