15319290_1028041753990881_2484837166545824249_n

3 REACTIES

 1. ..of zgn ‘marktwerking’… of ‘klimaateheersing’… etc etc

  kijk admin,
  stom toeval zag ik net deze —

  Het geloof van de millennials in de democratie heeft zoveel klappen gekregen dat een verbijsterend grote groep erkent open te staan voor nieuwe concepten, waarbij ook een militair bewind niet absoluut wordt afgewezen.
  Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Harvard University en de University of Melbourne bij verschillende generaties in Noord-Amerika, West-Europa, Australië en Nieuw-Zeeland.

  https://nl.express.live/2016/12/02/harvard-volledige-generatie-geloof-democratie-kwijt/?utm_medium=website&utm_source=nieuwskoerier.nl

  Scrutinizer [3] reageerde op deze reactie.

 2. Volgens wikipedia kent de sinter-kerst-klaas (in Nederland) nog wat meer varianten: Sunterklaos, Sunderklaos of Sunneklaos. De variant op de waddeneilanden is best interessant: Sunneklaas. Gemaskerde mannen die met knuppels op vrouwen jagen. Lees het verhaal over Sunneklaas:

  “Wie niet horen wil, moet maar voelen.” Zo luidt vandaag, 6 december, het motto voor vrouwen en kinderen op Ameland. Daar vieren ze namelijk Sunneklaas: een geheimzinnig feest waarbij gemaskerde mannen de straat op gaan, op hoorns blazen en met stokken op de grond slaan. Vrouwen en minderjarigen mogen niet naar buiten, want dan worden ze terug naar huis gejaagd of zelfs geslagen.

  Of het verhaal over de duivel van Ameland:

  De vuurtoren veegt strakke lichtbundels over de Noordzee. Zwermen snaterende rotganzen golven door de schemer. De storm buldert en fluit. Hollum, het meest afgelegen dorp van Nederland, ligt in een duinpan omzoomd door weilanden op de uiterste punt van Ameland. Er hangt een onbestemde spanning in het dorp. Vrouwen doen nog snel een boodschap, daarna zijn ze vogelvrij en dienen zich heel andere figuren aan.

  Het is vijf december, vijf uur. IJzige kou en springtij. Het eiland op deze datum bezoeken wordt ontraden. Een pamflet op de veerboot legt uit dat Sunneklaas niets heeft te maken met het bekende Sint-Nicolaasfeest. Er gelden, aldus het pamflet, “vrij strenge regels”: auto’s mogen niet in de dorpskernen komen, vrouwen moeten zich afzijdig houden. Ze mogen de straat niet op om “minder plezierige ervaringen” te voorkomen.

 3. @LoNe [1]: Ah, dus een gerenommeerde establishment universiteit komt met een onderzoek dat moet aantonen dat het volk niet afwijzend staat tegen een militaire dictatuur. Goh, vergeef me mijn scepsis…

  Punt is dat tegen democratuur zijn niet hoeft te betekenen dat je dan maar voor een militair dictatuur bent. Gewoon een republiek (lees: in feite een nachtwakersstaat waar behoudens defensie en justitie niets door een overheid geregeld is) volstaat. Maar kennelijk presenteert men de keuze als zijnde tussen een omnipotente dirigistische staat onder de ene of de andere vorm (democratuur versus dictatuur) en laat men de optie van individuele vrijheid volledig buiten beschouwing.
  Zo werd het “debat” mooi geframend.
  Als je dan vraagtekens stemt bij de democratuur, “concludeert” men dat je dan DUS instemt met een militaire dictatuur.
  Onzin natuurlijk.
  Maar wel sluw gespeeld van het establishment.
  Het is duidelijk waar ze op aansturen.

Comments are closed.