logo LP nieuwHet is de LP niet gelukt om voldoende ondersteuningsverklaringen te verzamelen in 10 van de 20 kieskringen. Kiezers uit de kringen Groningen, Assen, Zwolle, Amsterdam, Haarlem, Den Helder, ’s Gravenhage, Dordrecht, ’s Hertogenbosch en Bonaire zullen naar verwachting niet op de LP kunnen stemmen. (bron pag 23-24 van Proces-verbaal onderzoek kandidatenlijsten Tweede Kamerverkiezing 2017).

Daarnaast heeft de lijsttrekker Robert Valentine geen kopie van zijn legitimatie bewijs ingediend, evenals voormalig lijsttrekker Toine Manders. Ik ga ervan uit dat deze laatste punten herstelbare verzuimen zijn. Die nog deze week kunnen worden opgelost.

Onderstaande kaart geeft de kieskringen weer, zodat u kunt zien of u in de gelegenheid bent om uw stem op de LP uit te brengen:

verkiezingen kieskringen

attributie afbeelding: CBS

De vorige Tweede Kamer verkiezingen was het de LP wel gelukt om overal voldoende ondersteuningsverklaringen te verzamelen. Jammer dat het deze keer niet is gelukt. Laten we hopen dat de LP de komende weken wel in staat is om een aansprekende campagne te voeren. Want daar is het uiteindelijk toch om te doen.

33 REACTIES

 1. @Philosoof G&R Eigenwijs [30]: Het is niet zo’n slecht idee. Maar, er is een stichting Meervrijheid, zij staan voor persoonlijke en economische vrijheid. Het is een stichting, dus geen leden, maar een bestuur.
  Wereldwijd is al een tendens gaande van collectivisme, het inperken van persoonlijke en economische vrijheid van het individu.
  Er zijn meer sites die vrijheid hoog in het vaandel hebben staan, maar zij zijn redelijk onbekend. Er is nog een lange weg te gaan.

  Philosoof G&R Eigenwijs [32] reageerde op deze reactie.

 2. @Easymoney [31]:
  De bedoeling is om tot samen werking te geraken in ons
  streven naar meer vrijheid van denken en handelen.

  Buiten de gangbare, reeds plat getreden paden, van kerk en
  staat!
  Het maakt op zich niet uit hoe het gaat, als het maar aanslaat!!!

 3. Ik zag dit eerlijk gezegd al een hele tijd geleden aankomen:
  https://deindividualist.wordpress.com/2015/08/30/website-lp-weg-symbolisch/

  Bij de LP hebben ze een lange tijd helemaal niets bijzonders gedaan om enige bekendheid met de partij te vergaren. Niets dan uitnodigingen voor borrelavondjes heb ik gekregen. Pas in de laatste maanden werd de activiteit iets groter, maar dan nog mocht het totaal geen naam hebben. Wat heeft de LP nu werkelijk gedaan om op te vallen? Waar individuen met elkaar samenwerkten om het referendum over Oekraïne van de grond te krijgen, en sindsdien veel meer bekendheid hebben gekregen, heb ik van de LP helemaal niets vernomen. Waarom heeft een Thierry Baudet sindsdien zoveel bekendheid gekregen, en niemand bij de LP?

  De vraag is dus serieus: WAT hebben Robert Valentine en kornuiten nu precies gedaan? Ik vind het sowieso ook vreemd dat het grootste deel van de vorige LP ploeg was opgestapt; een ploeg die veel meer zwaargewichten had.

  Laat ik eerlijk wezen: ik heb zelf niet meegeholpen voor die OSVs want ik zag en zie de huidige LP geen schijn van kans hebben. Als ik stem moet het een functie hebben en dat betekent ofwel kans van slagen, ofwel omwille van het onderwijzen van het publiek. Op beide vlakken hoefden we niets van de LP te verwachten. Ik ben nota bene nog actiever bezig geweest met mijn eigen blog dan zij met hun website (en zo actief ben ik ook weer niet geweest). Terwijl ik er ook een baan bij heb.

  Er is daar gewoon een energieke leider nodig die heel wat activistischer zou zijn en met initiatieven komt om de LP op te laten vallen. Charisma zou daarbij geen overbodige luxe zijn. Geen enkele aandacht is slechte aandacht, dus misschien tijd om eens controversiële dingen te zeggen (die wel libertarisch zijn).

  Wie zit en zat er eigenlijk te wachten op een boodschap dat de staatsschuld moet worden afgelost? Raad eens? Geen socialisten, geen neoliberalen en OOK GEEN libertariers.

  Kijk naar de issues die NU spelen, kijk naar hoe de LP daar een ander doch populair (onder de bevolking) antwoord op kan geven. Het moet zich dus veel duidelijker bezighouden met de EU, met de rol van politieke correctheid, met subsidies voor de NPO, met immigratie, met criminaliteit en overlast, de oorlogen in het Midden Oosten enzovoorts.

  En niet met iets onzinnigs als de staatsschuld aflossen. Dat is godbetert nog niet eens libertarisch.

Comments are closed.