Een nieuw Europees initiatief is opgezet om meer informatie van en over de openstaande geldkraan van de ECB te krijgen. Men wil een ECB-European-Central-Bankonderzoek doen naar de impact van het beleid van de Europese Centrale Bank. Onder de naam Leergeld.eu is er een petitie gestart door de Europese Conservatieven en Hervormers groep, geleid door Sander Loones. Na twee jaar waarin Mario Draghi als een dolle de geldpers laat lopen eindelijk een audit-de-ECB-actie.

In de VS heeft Ron Paul zich altijd sterk gemaakt voor een onderzoek naar de FED. Hoewel er uiteindelijk een wetsvoorstel kwam voor een FED audit, was er te weinig politieke steun en werd dit onderzoek succesvol bestreden door Ben Bernanke en Janet Yellen. Mogelijk dat hier met de komst van Trump verandering in komt.

In Europa is er ook gegronde reden om de Europese Centrale Bank aan een stevig onderzoek te onderwerpen. De rente op spaargelden dreigt negatief te worden en de ene na de andere bubbel – bijvoorbeeld in overheidsaandelen – komt op door het handelen van de ECB. Dankzij het opkoopbeleid van de ECB hebben Zuid Europese banken massaal hun staatsobligaties van de hand gedaan. De ECB heeft bijvoorbeeld 33% van de staatsschulden in Portugal op haar – beter gezegd de Noord Europese belastingbetalers – konto staan.

Verdere nadelen van de ECB politiek zijn een overgewaardeerde huizenmarkt en slecht renderende pensioenfondsen. De European Systemic Risk Board waarschuwde al over een onroerend goedbubbel in België, Nederland en Finland onder andere.  Door de continue geldstroom zijn de broodnodige hervormingen in het financiële stelsel achterwege gebleven. Ook de economische groei – de grote belofte van de QE – blijft bijzonder mager in Europa.

Onder het motto: ‘wij weten wat goed voor u is’, gaat de ECB ijzerheinig door met haar gigantische opkoopbeleid. Hoog tijd dat het grote publiek snel en objectief goede info krijgt wat de gevolgen zijn voor pensioenen, spaartegoeden, inflatie en de economie.

 

3 REACTIES

 1. Denk in de meest bizarre complotten en dan nog is men niet in staat om duidelijk te krijgen wat Goldman Sachs c.s. voor bloedhonden vooruit heeft gestuurd en welk plan er ligt voor de toekomst.

  Houd met alles rekening, oude nazi methodes zullen in de toekomst erbij verbleken. Na de grote klapper, de georkestreerde ineenstorting, heeft men de macht over iedere slaaf en dan vooral over zijn bezittingen en poen en met iedere slaaf een chip in het lijf om te beginnen zal duidelijk worden waarom het huidige perverse geld printen zo is uitgevoerd. ….en dat chippen en het confisqueren van bezittingen en poen is nog maar een simpele actie vergeleken bij de rest van wat dan gaat komen. En wie niet mee wil in de vaart van de gangsters zal heel netjes worden afgelegd in massagraven.

  De mens beseft nog niet voor een tiende door wat voor totaal destructieve macht de ECB en de aanverwante clubs zijn. Hoe heeft men in vredesnaam het zover laten komen dat op de meest belangrijke monetaire positie in de EU dergelijke gevaarlijke mensen zitten.

  Het is tevens onbegrijpelijk dat zoveel goed opgeleide, ervaren en redelijk ontwikkelde mensen binnen de zakelijke en financiële wereld niet doordrongen raken van welk monsterlijke macht in Frankfurt zijn destructieve macht uitrolt.

 2. @mario [1]: Dit filmpje is al wat gedateerd op YOUTUBE en ESM moet nog blijken , ik denk persoonlijk dat het niet meer op de agenda staat .
  Wat betreft super Mario Draghi , in de boeien slaan en afvoeren .
  Deze man is gestoord met zijn opkoop programma en brengt ons renteloos tot de afgrond .
  Op deze manier zal de zuidelijke landen hun feestje blijven vieren .
  Neemt niet weg dat de EU in de ruimste zin met zijn parlement niet democratisch is gekozen .
  Ook de voorzitter niet .
  Met z’n allen kijken wij ernaar maar niemand doet iets en stemt weer net zo vrolijk op het gajes die dit elite zooitje in het zadel houd .
  Men moet zich schamen , daar zij wel gaan demonstreren op het Malie veld tegen een democratisch gekozen president in Amerika Donald Trump , die nota bene niet de dienst uitmaakt hier , maar houden de kaken stijf op elkaar als Leugenaars van VVD en consorten ons op Europees vlak lopen te verkwanselen aan een ondemocratisch EU waarbij een duidelijke nee voor het Oekraïne referendum omgetoverd werd door een ja .
  Droom rustig verder hoor .

Comments are closed.