7 REACTIES

 1. Dat komt omdat er sprake is van een bearmarkt.

  Als er weer eens een puinzooi van de ‘beschaving’ is gemaakt – door bijvoorbeeld bubbels – te creëren wordt het weer tijd voor een ‘redder en verlosser’ die orde op zaken gaat stellen (door agressie om te leiden naar een zondebok en deze als een beer neer te slaan en te verscheuren).

  In die context zoeken mensen zoeken hun toevlucht bij goud en zilver. Totdat de ‘redder en verlosser’ gemijnd, gevormd (of juist misvormd) en op het toneel geplaatst is, zodat de cyclus weer herhaald kan worden (de ouroboros, opeenvolgende cycli van macht, die als oeverloos spel wordt gezien). Het zou beter zijn om deze cyclus te doorbreken.

 2. Pardon, “dat” wat door een bearmarkt veroorzaakt wordt is de stijgende goud- en zilverprijs.

  Het tegenovergestelde is de bullmarkt, waarin mensen ertoe neigen hun vertrouwen op bubbels en luchtkastelen te stellen. Dus niet op goed karakter of edelmetalen.

 3. @Rien [1]:

  Als er één is waar je maar beter geen waarde aan kunt hechten, dan is het Dent wel.

  “The Dent Method works by showing how predictable consumer spending patterns combined with demographic trends allow us to forecast the economy years or even decades in advance.”

  In 1912 was er een zekere meneer Mises, wellicht bekend, die terecht opmerkte dat de business cycle alles te maken heeft met de handelingen van de centrale bank. Het gaat niet over demographics.

  Meneer Dent is vooral goed in het verkopen van zijn boeken aan gelovigen.

  Scrutinizer [6] reageerde op deze reactie.

 4. @Andre [5]: Zou het kunnen dat beide een rol spelen en dat wanneer demografie zich min of meer stabiel ontwikkelt, het vooral de ABC is die zijn werk doet, maar dat wanneer er grote demografische schokken zijn (zoals babyboomers die massaal een huis gingen kopen en enkele decennia later massaal op pensioen gaan), dit wel degelijk impact heeft?
  Ik denk dat het niet of/of maar en/en is en dat de mate waarin demografie een rol speelt nogal varieert (van in het geheel niet tot zeer sterk) terwijl ABC onafgebroken altijd speelt en dus soms de enige factor is doch soms overschaduwd wordt door demografische trends.

 5. Rusland, China, VS en EU zolang als de politici van deze landen er GEEN belang inzien om het wereldvaluta systeem(en) omver te werpen en of te destabiliseren zal er niets gebeuren.
  En zijn alle artikelen en video`s die maar een doel dienen dat de maker en of schrijver er beter van word.
  Ik lees al 5 jaar nu over het ineenstorten van Euro, Dollar maar helaas niets van dit alles.
  Er is ook veel geschreven over de olieprijs en ook die is over een jaar weer fijn boven de honderd dollar.
  Er is van alles over Rusland en Putin geschreven maar het land bestaat nog met Putin als president maar als je alle artikelen had moeten geloven was Rusland een voormalig bestaand land.
  ENZOVOORT

Comments are closed.