In de middeleeuwen had je horigen, zij betaalden 10% belasting. Toen kreeg je slaven, die betaalden 100% belasting. Ik betaal +-75% belasting, wat ben ik?

vrijspreker.nlFlibje
Tips voor Flibje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl

10 REACTIES

 1. Ik heb al veel langer het idee een slaaf te zijn. Een tijdje geleden had je als slaaf nog wat te zeggen en werd jeredelijk behandeld. Nu de laatste jaren word je geschoffeerd en belogen en genegeerd als men iets vraagt.

 2. @Benhur das wellicht omdat hele generaties nu zo goed gehersenspoeld zijn. Het zijn jaknikkers, durven geen vragen meer te stellen en al helemaal geen ‘NEE’ meer te zeggen.

  Ze zeggen geen boe of bah. Ze zeggen toch wel eens: ‘Je bent wat je eet?

  Net als een stel koeien in een megastal. Voor jou 10 anderen is toch de gangbare stelling?

  Dus, beste onderdaantjes, laat je vooral behandelen als een nummer en vraag vooral ‘hoe hoog?

 3. Nou… stemvee om anderen beslissingsbevoegdheid te geven, melkvee om belastingopbrengsten en ondernemerswinsten te bezorgen, als je pech hebt slachtvee om nog even een bestaan leeg te plunderen.

  Je kunt zeggen dat een mens in een dwangbuis van wet- en regelgeving gestopt wordt. Wat impliceert dat je geacht wordt een gevaarlijk psychiatrisch patiënt te zijn, tenzij je het tegendeel bewijst.

  Je kunt ook zeggen dat je als mens in een keurslijf gestopt wordt. Waarna de slager (overheidsmachine) gaat keuren wat voor vlees hij in de kuip heeft.

  Wie of wat je bent kun je vanuit twee perspectieven bekijken:
  – Een leven dat kan groeien en bloeien, waarna anderen ermee verrast en/of geholpen kunnen worden. Een geschenk voor anderen. Dit perspectief gaat uit van natuurlijke processen en vrijwilligheid.
  – Een bouwsteen of instrument van anderen (vandaar dwangbuis of keurslijf) die vroeger of later ingezet kan worden. Om er levensenergie of andere opbrengsten uit te halen. Dit perspectief gaat uit van onnatuurlijke processen en dwang.

  Zoals met alles… is het maar net hoe je het bekijkt.

 4. Een ontevreden burger, die waarschijnlijk weer braaf
  gaat stemmen, in de hoop dat het nog beter uitpakt,
  dan de vorige keer!!!!????

Comments are closed.