Met de druk op cash, de geldontwaarding en plundertocht van overheden komen digitale valuta als BitcoinsBitcoin meer en meer in de belangstelling. Toch lijkt het een nichemarkt te zijn voor techheads, libertariërs, anarcho-kapitalisten en early innovators. In volumeverhouding tot de traditionale betaalmiddelen is dat zeker zo maar toch lijkt Bitcoin zich langzaamaan richting mainstream te bewegen.

Het sturen en ontvangen van Bitcoins is makkelijker gemaakt en het wordt nog eenvoudiger dankzij BitPay.  BitPay is een betalingsprocesservice dat gebruikers in staat stelt om hun Bitcoins binnen een groter netwerk te gebruiken. Door de snellere groei kwamen er hogere transactiekosten en langere transactietijden. ‘Deze frictie maakt ons creatiever in hoe wij dit kunnen oplossen’, zegt Stephen Pair van BitPay. ‘Onze ontwikkelaars zijn continue bezig hoe we Bitcoin meer intuïtief werkend kunnen maken.’

Die aanpak lijkt mede resultaat te hebben want uit recente cijfers blijkt een significante stijging in het aantal Bitcoin betalingen en in de waarde van die transacties:

 

*3* Evidence That Bitcoin is Turning Into a Real Currency

*3* Evidence That Bitcoin is Turning Into a Real Currency

Met de stijgende waarde van Bitcoins lijkt het er op dat mensen die vroeg en goedkoop Bitcoins gekocht hebben deze nu meer en meer gaan uitgeven. Daarnaast zijn er in de afgelopen jaren ook meer outlets gekomen die Bitcoins accepteren. Bitcoin handelaar CheapAir – een website voor vliegtickets, hotelreserveringen en autoverhuur – ziet een stijgende bestedingslijn bij hun klanten.

‘Met Bitcoin genereren we meer omzet in het hogere segment als business of first class. Sowieso is de besteding bij een Bitcoingebruiker hoger dan bij een niet-Bitcoingebruiker’, zegt Jeff Klee, oprichter van CheapAir.

*3* Evidence That Bitcoin is Turning Into a Real Currency

De groei van Bitcoinswissel van consument naar bedrijf geeft een belangrijk stadium aan in de cycle van cryptocurrency. Bitcoins gaan van iets ‘dat ze kan sparen en vasthouden’ naar iets dat je kan uitgeven. Of in de woorden van James Walpole van BitPay: ‘Bitcoin is being used as a store of value, as a currency hedge and as a payment method for economies without widespread credit card of banking access.’

Als deze trends aanhouden en doorzetten, zal het voldoende momentum vergaren om van digitale valuta een alternatieve betaalmethode voor de massa te kunnen maken.

 

4 REACTIES

 1. En de eerste die reageert is weer iemand die alleen roeptoetert en zich weer niet verdiept heeft…
  Vooral niet kijken naar de techniek 😉
  Als DE maandag komt dat de banken OM zijn, alleen niet piepen!

  De massa heeft dan niets meer, de Crypto gebruiken kan eenvoudig al zijn betaling blijven doen met oa; BTC, LTC, ETH, Dash, NLG, DEM, enz..

  Maar dan zal er wel weer met een SCHEEF oog gekeken worden naar de enkele mensen die hun vermogen WEL willen (en hebben) redden en niet met de ondergang van banken mee geven!

  Prima als de massa dit accepteert, maar ik heb andere wensen.

 2. Mensen dit is een zeer gevaarlijke munt. Gebruik hem niet. Alles wordt bijgehouden en zodoende weet de staat alles van uw uitgaven en inkomsten bij te houden. Bovendien kunt u zo aangemerkt worden als crimineel, pedofiel of terrorist. Etc. etc. etc.

  En nog meer van dat soort gelul. Neen serieus Bitcoin wordt al sinds het begin in een kwaad daglicht gesteld en ik vermoed dat diezelfde lui zich ondertussen zelf wel indekken. Dus mooi al die desinfo. Want dat geeft mij en anderen mooi nog wat tijd.

  Natuurlijk is deze technologie een doorn in het oog van het establishment.

  En dus wordt de aandacht mooi afgeleid met praatjes over die fantastische blockchain. Maar de echte waarde zit hem in het decentrale aspect en het internet van geld. Bitcoin is daar dan als eerste een voorbeeld van maar er zijn nog veel betere soorten.

  Doe ermee wat je wilt maar mijns inziens is er één belangrijk aspect. Dat het open source is en decentraal.

 3. bitcoin is ten dode opgeschreven ze hebben twee kerncentrales nodig om ze op te graven en het internet staand te houden

Comments are closed.