Vrijspreker: Hoe kan de heerser onderdanen hard aan het werk houden en exploiteren, terwijl de maatschappij zo verdeeld is na verkiezingen?

Opperdienaar: In de aanloop naar verkiezingen lijken tegenstellingen onoverbrugbaar, zeker in een land waar er 2 dominante partijen zijn. Vlak na de overwinning van kandidaat rood of kandidaat blauw, lijken de aanhangers van de verliezende partij niet bereid zich door de nieuwe heersers te laten uitbuiten.  Er is hen immers wijsgemaakt tijdens de campagne dat die nieuwe heersers idealen hebben die loodrecht op die van henzelf staan. Het demoniseren van de tegenstander tijdens de campagne, lijkt het onmogelijk te makend dat de onderdanen vrolijk door deze demon worden afgeperst na de verkiezingen. “Not my president” hoor je dan.

not_my_president

Er zijn zelfs oproepen om geen belasting meer te betalen.

Vrijspreker: Afscheiding zou voor de hand liggen.

Opperdienaar: Dat zal je zelden zien gebeuren. Vlooien hebben wel commentaar op de hond waar ze op zitten, maar zullen zich niet afscheiden. Progressief links zal zich nooit afscheiden van de hand die hen voedt via uitkeringen en subsidies. De slachtoffer mentaliteit staat overleven zonder dader niet toe. Conservatieven zouden zich eerder willen afscheiden, maar die weten ook wel dat er dan grof geweld gebruikt zou worden door de zombie massa en ook zij denken afhankelijk te zijn van ‘defensie’ uitgaven. Iedereen denkt over de rug van anderen te overleven in een staat.

Vrijspreker: Maar hoe moet de uitbuiter dan van gezicht veranderen zonder dat de continuïteit in gevaar komt in een democratie?

Opperdienaar: Allereerst gaat de president zich verzoenend gedragen. Door niet zijn voormalige opponent in de gevangenis te smijten bijvoorbeeld. Maar de verliezers krijgen ook een soort agressiespeen om hun woede op stuk te bijten. Bij de vorige Amerikaanse verkiezingen bijvoorbeeld, kregen de republikeinen de agressiespeen aangereikt “Obama is niet in de VS maar in Kenya geboren“. Hoewel deze claim als eerste uit de Hillary Clinton campagne kwam (tijdens de voorverkiezingen), gingen de Republikeinen er na de overwinning van Obama flink mee aan de slag, zoals een hond een oud stuk textiel verscheurd. Er werd op hoge toon om een geboortecertificaat gevraagd, maar uiteindelijk liep de hele zaak met een sisser af. De moegestreden ‘birthers’ legden zich bij de nieuwe situatie neer en gingen weer braaf werken en belasting afdragen.

De agressiespeen is te herkennen als een hopeloze strohalm waar de verliezer zich na de verkiezingen een tijdje aan vast kan klampen. Via zijn ‘media echo kamer’ krijgt hij te horen dat de strohalm een degelijke boomstam is en de gedemoniseerde nieuwe heerser zo goed als opgeruimd. ‘Blijf hard doorwerken, deze situatie is tijdelijk’ wordt hem verteld. Dit doet hem wennen aan de nieuwe situatie, zodat ook de Republikeinen onder Obama dapper doorgingen met duiten in de belastingzak gooien.

Vrijspreker: Wat is de agressiespeen voor de democraten na de verkiezing van Trump?

Opperdienaar: De strohalm is hier het idee dat Rusland de Amerikaanse verkiezingen gehackt heeft. Dat de beschamende democratische emails door Russen waren gestolen en ‘weaponized‘ (Donna Brazile) en dat Putin de kreten ‘lock her up. lock her up’ en ‘crooked Hillary’ voor Trump had verzonnen. Voor wie in de echo kamer van democratische waanzin zit, lijkt het een inkoppertje. De overwinning voor Hillary was zeker totdat Putin zich mengde in de keuze voor de campagne slogans.

https://www.youtube.com/watch?v=xDBs4Kzfmpc

De alternatieve theorie dat de emails door de vermoorde democraat Set Rich gelekt waren wordt door de linkse echo kamer van alle kanten tot fake news, knettergekke conspiracy theorie gebombardeerd. Het was namelijk gewoon een roofmoord waarbij hij 2 keer in zijn rug was geschoten maar waarbij vreemd genoeg niets gestolen werd en de FBI wel gelijk zijn computer in beslag nam en hij overleed in het ziekenhuis aan zijn niet fatale verwondingen.

Maar afijn afgelopen week was het zover. De zitting waarbij voormalig FBI baas Comey zou gaan onthullen dat hij Russische inmenging in de verkiezing op het spoor was totdat hij ontslagen werd door Trump. Dat was weer een tegenvaller. Hoewel de echo kamer nog steeds denkt dat impeachment van president Trump dichtbij is. Helaas had het verhoor van Comey het tegenovergestelde effect.
russia_nothing_hiding

Vrijspreker: Hoe lang blijft de hondsdolle verliezer zich nog op deze agressiespeen stukbijten?

Opperdienaar: Tot hij moegestreden is en hij weer klaar is om braaf belasting te betalen voor een president die hetzelfde beleid voert als de vorige (1) (2).

cnn2

10 REACTIES

 1. Tsja… de heersende klasse heeft een aardige trucendoos om de huidige situatie in stand te houden.

  Als je de politieke situatie (boven werd rood en blauw genoemd) vergelijkt met gangs (Crips hebben ‘bedrijfskleur’ blauw, Bloods rood), dan kun je stellen dat street gangs het klimaat op straat verzieken en andere gangs het klimaat in hele landen. Politiek staat voor blauw of blauw bloed, ‘grote’ ondernemers voor rood.

  Je kunt dit ook vergelijken met een besturingssysteem voor computers. Microsoft Windows is een commercieel product, zoals het bestuur door politiek en het bedrijfsleven commerciele producten zijn. Je kunt Windows ook van je PC afgooien en vervangen door een community initiatief, Linux. De laatste werkt stabieler, prettiger en kost (behalve de inspanning van een leercurve) niets om te verkrijgen en te gebruiken.

  Een mensenleven hoort een community project te zijn (zoals dat ooit was), geen commercieel project (zoals dat nu is).

  Over transities naar eenvoud en de ‘community edition’ van mensenlevens, zie hier

 2. Stel je voor dat jij wereldheerser wordt en de commerciële versie van besturen en regeren onklaar maakt door het juridische concept van rechtspersonen wereldwijd uit wetgeving te schrappen. Nou… dan kun je erop rekenen dat allerlei perverse figuren moord en brand gaan schreeuwen! En zo snel als mogelijk een moordaanslag zullen beramen om jou uit de weg te ruimen om de oude situatie weer te herstellen 😀

 3. Veel onderdanen bij mij in de buurt werken inmiddels geen veertig uur in de week meer. Zij besteden hun tijd bij voorkeur anders (dan voor de belastingdienst). Werken loont niet. Sparen loont niet.

 4. Het leuke van democratie is dat burgers het idee hebben, dat zij via verkiezingen, protesten en acties invloed kunnen hebben in het systeem.
  Daarnaast hebben burgers ook het idee dat de overheid in staat is problemen op te lossen, en dat via fouten de zaak verbeterd kan worden. Het vertrouwen maar ook het vergevingsvermogen van burgers voor fouten maar ook draconische fouten van de overheid is enorm. Dit vergevingsvermogen is alleen gericht naar de overheid, voor de particuliere sector geldt deze niet. De standaard voor de private sector is zeer hoog.
  De burgers zien de overheid als een positief instituut, een legitieme organisatie die de autoriteit heeft om het persoonlijke en economisch leven in Nederland in goede banen te leiden. Burgers weten maar al te goed dat de overheid slecht functioneert, maar, de burgers hebben het idee in de kop zitten, dat op een dag de juiste persoon gekozen wordt, die de juiste regels maakt en de juiste dingen doet waar de kiezer om vraagt. Ik stel de overheid vaak ter discussie, ik kan je verzekeren, dat wordt vaak niet gewaardeerd.
  Eigenlijk hebben de voorstanders van de overheid, het heel slim gespeeld. Een organisatie in het leven roepen, die moeite heeft om te functioneren, niet naar de burgers luitstert, wanprestaties levert waar je in het bedrijfsleven voor ontslagen wordt, en voor haar eigen falen de rekening neerlegt bij de burger, die dit vaak ook nog eens weten. Het is echt knap, om dit voor elkaar te krijgen.
  Mensen vertrouwen elkaar niet, en vinden dat maatschappelijke regels moeten komen, van mensen die de macht daarvoor hebben omdat te doen.
  Wat voor type mens zal zich aangetrokken voelen tot een machtssysteem als de overheid. Zij dat, aardige en vriendelijke mensen die het juiste voor hebben. of toch de narcisten, psychopaten en andere mafkezen. Mocht je het laatste denken, is het verstandig om de overheid zo klein mogelijk te houden. Of is het toch, tja, ooit komt de juiste man op het juiste moment.

  Nico [5] reageerde op deze reactie.

 5. @Easymoney [4]: Weleens gehoord van de Japanse Musashi Miyamoto? Een uitermate interessant figuur.

  Eén van de dingen die hij zei:
  “An elevated spirit is weak and a low spirit is weak”.

  Het is een feit dat als mensen klein gehouden worden, ze niet krachtig (weerbaar) kunnen worden. Het ontbreekt aan de middelen om een opstand tegen hun menselijkheid en menswaardigheid neer te slaan. Iedere poging om iemand te onderwerpen aan een regime (van decreten of wetgeving) is zo’n opstand. Het is rebellie. Heersers draaien de zaak dus om, want wat zij rebellie noemen is de zaak weer terug in eigen handen nemen.

  Het is ook een feit dat als mensen verheven worden naar een bepaalde positie, ze daar zwak van worden. Eerst moesten ze sterk worden om door een ontgroening of initiatie anderszins te komen, om te stijgen op de ladder, daarna laten ze het uitvoerende en vuile werk door voetvolk (medewerkers, ambtenaren) uitvoeren. Daar blijven ze niet krachtig van. Het is erg goedkoop om op grond van een functie of positie je zin door te drijven, gewoon omdat het kan en ondergeschikten je orders toch wel uitvoeren.

  De bla bla verhalen over bestuurlijke mechanismen zo zuiver als mogelijk te houden zijn bepaald niet geloofwaardig. De praktijk is het bewijs. Gezond bestuur kom je hoogstens in het bedrijfsleven tegen. Een overheidsmachine kan uitsluitend bestaan dankzij dwang en geweld. Als de basis en het uitgangspunt niet goed is, kan daar logischerwijs niets goeds uit voortkomen.

  Nico [7] reageerde op deze reactie.

 6. Zoals ik reeds eerder aangaf: Macht annex mogelijkheden horen op individueel niveau thuis. Alleen dan kunnen de man/vrouw en ouder/kind relaties, en vriendschappen, gezond functioneren.

  Wanneer een individueel mens gezond functioneert, dan staat hij naast medemensen, dus niet erboven of eronder.

  Verder bordurend op het bovenstaande inzake een quote van Musashi Miyamoto:

  Wanneer een individueel mens onwaardig benaderd wordt door iemand die op te staat tegen menselijkheid en menswaardigheid, bij hem of anderen rondom hem, dan moet hij zich voor de gelegenheid kunnen opblazen en verharden om die opstand neer te slaan.
  Een mooi voorbeeld is Lucius Quinctius Cincinnatus. Deze Romeinse veldheer (een aristocraat) werd tijdelijk tot dictator benoemd en keerde direct na de overwinning, 16 dagen later, terug om zijn velden weer te gaan ploegen.

  Een mens moet op de ‘aardbol’ van zijn belevingswereld op de evenaar kunnen leven. Hieruit volgt:

  Je moet jezelf vanaf de evenaar tijdelijk kunnen verheffen naar het noordelijke halfrond om een noodzaak af te handelen, zodat er niet langer sprake is van onderworpenheid of een poging om je te onderwerpen. Op die manier komen mensen naast je op de evenaar of belanden ze met een rotschop buiten je belevingswereld, als ruimteafval.

  Je moet jezelf nederig naar iemand kunnen toebuigen om ergens op het zuidelijke halfrond de helpende hand toe te steken, zodat die ander naast je terecht komt.

  Het lijkt me uiteindelijk de bedoeling dat iedereen op de lijn van die evenaar komt, naast je of in ieder geval op een gelijk niveau.

 7. @Nico [5]: De completere quote van Musashi Miyamoto is:
  Be neither insufficiently spirited nor over spirited. An elevated spirit is weak and a low spirit is weak. Do not let the enemy see your spirit.

Comments are closed.