19554381_10154446904940672_2270404561096505900_n

Interessante statistieken, in het kader van al die terrorisme maatregelen, grens controles, muren en sluitingen, plus de opschorting van privacy grondrechten, in verhouding tot die andere doodsoorzaken en het aantal keren dat die andere doodsoorzaken (veel meer) voorkomen. Waar we ook in Europa iets van kunnen leren: de verhoudingen voor de moeite die er gedaan wordt tov van het aantal doden kloppen niet en dan ga je je al gauw afvragen of er misschien andere redenen zijn om die privacy af te schaffen en veel meer macht over de burgers te krijgen.

Hoewel wij niet zoveel gewapende kleuters en volwassenen hebben, is de rest van de getallen illustratief. Want op basis van de aantallen moet vooral bliksem verboden worden en is duidelijk dat we niet meer in bed mogen slapen.

Gezien de enorme overheidsmaatregelen op luchthavens en afschaffing van de privacy om 16 incidenten per jaar te voorkomen, moet er 15 keer zo veel energie gestoken worden in het voorkomen van 264 bus ongelukken. Om maar te zwijgen tov het aantal verkeersongelukken. Misschien een deel van de luchthavencontroleurs met een rode vlag voor de bussen laten lopen?

Overigens voordat u blij bent met een vuurwapen verbod in de EU: een groot deel van die 11,737 doden zijn door politieagenten en uit self defense, maar dat is een volgende discussie, eerst maar weer eens die terrorisme maatregelen in een logischer perspectief zetten.

16 REACTIES

 1. Om terrorisme maatregelen in een logischer perspectief zetten:

  Een paar jaar geleden zond ik een bericht naar een minister met daarin de mededeling dat overheidsdienaren nationale wetgeving inzake terrorisme inzake ons overtraden. Als antwoord werd een terroristische aanslag geregeld om ons bestaan te vernietigen. Als bangmakerij (angst aanjagen, dwingende retoriek als terroristische activiteit) niet lukt, dan gaat een overheidsmachine over tot fysieke dwang en geweld (een terroristische aanslag).

  Volgens Wetboek van Strafrecht art. 83a:
  Onder terroristisch oogmerk wordt verstaan het oogmerk om de bevolking of een deel der bevolking van een land ernstige vrees aan te jagen

  Het dreigen met een boete of gevangenisstraf is volgens deze wettekst niets meer of minder dan een terroristisch oogmerk. Voldoende vrees aanjagen om iets af te kunnen dwingen. Bij een deel der bevolking, zoals een individu of gezin.

 2. @jhon [2]: Jawel, dus als we nu in de VS 16 man keer 5 ( vanwege die 20% ) laten beloven niet meer te drinken, zijn we dan van het terrorisme “beschermings” gedoe af? Ik bedoel maar, zo gering is dat terrorisme geweld.

 3. In het laatste cijfer zitten ook de slachtoffers van politiekogels.
  Ik vraag me af hoe veel er dat zijn…

 4. Geweldig idee om de luchthavenbeveiligers voor de bussen te laten lopen! Er staat terecht geschreven “een deel van deze werknemers” want ik vrees dat we niet voldoende bussen in Nederland hebben om ze allemaal aan de gang te houden, ha ha! Mooi artikel, goed vergelijk!

 5. Dit klopt inderdaad.

  Door iemand als Wilders, heb je het gevoel dat er onder iedere stoel een bom ligt.

  De realiteit is dat er veel meer mensen omkomen door criminaliteit of verkeer ongevallen.

  Het is meer de impact van zo’n bom, ze blazen zich op tijdens een concert van een of ander popidool, in een zaal vol kleine kinderen.

  Logischerwijs is iedereen dan razend.

  Toch gebeurt dit niet iedere dag en is het bij elkaar opgeteld een kleine threat, rationeel gezien. Emotioneel gezien natuurlijk niet.

 6. “Overigens voordat u blij bent met een vuurwapen verbod in de EU: een groot deel van die 11,737 doden zijn door politieagenten en uit self defense,”

  En zijn dat dus de werkelijke terroristen die vaak vanuit angst het pistool trekken.
  Terroristen wiens salaris betaald wordt door diegenen die ze dus juist zouden dienen te beschermen.
  De ‘dienders’.

  Alles staat op zijn kop in de open TBS-kliniek waar wij thans allemaal in vertoeven.
  Alles is 180° omgedraaid en ik kan me niet langer meer aan het idee onttrekken dat dat juist met een reden zo is gecreëerd.
  Immers, een Mens kent het vermogen van de logica.
  Als dat onvindbaar wordt, krijgt men rare toestanden en voelt die Mens zich niet langer meer op zijn/haar gemak.

  Kent U dat gevoel?

  Nico [10] reageerde op deze reactie.

 7. @Zé [9]: “Alles is 180° omgedraaid en ik kan me niet langer meer aan het idee onttrekken dat dat juist met een reden zo is gecreëerd.”

  Daar is ook een reden voor. De gedachte is dat mensen dermate veel shit moeten meemaken dat ze als het ware ingeënt zijn en zelf geen shit genereren. Alleen… werkt dat niet. Er lopen veel te veel mensen rond die levenslang shit over zich heengekieperd krijgen. De regeerindustrie is volledig geperverteerd, wat op zich niet verwonderlijk is aangezien ze op pervers bestuurlijk DNA is gebouwd. Tot op het bot corrupt, inmiddels een ‘levend lijk’, ‘a dead man walking’, niet de moeite waard om nog eens op te lappen.

 8. @Peter van Veen [14]: Allerlei ellende voor de Europese man is zelf veroorzaakt. Ooit vaardigde een paus de bul Unam Sanctam uit en verklaarde daarin doodleuk dat er geen verlossing (van wetgeving) mogelijk is tenzij via onderwerping aan het Vaticaan. Op grond van die gedachte stuurden Europese koningen ‘edelen’ op pad om elders in de wereld gebieden en bevolkingen te onderwerpen. Die actie veroorzaakt uiteraard reacties.

  Ook vandaag de dag worden gebieden gedestabiliseerd en in oorlogstoestand gebracht/gehouden dankzij Europese (of ex-Europees zoals Amerikaans) bijdragen – sponsoring, wapenleveranties. Die actie veroorzaakt uiteraard reacties.

  Europa is op het wereldtoneel geen vredestichter, maar meer een sociaal kankergezwel. Wie gezond is verzet zich tegen Europese denkwijzen.

  Wie een probleem veroorzaakt moet niet gaan klagen over gevolgen.
  Dit geldt voor de Eerste en Tweede wereld t.o.v. de Derde wereld.
  Dit geldt voor eerste en tweede standen t.o.v. de derde stand (burgerijen op de derde rang).
  Dit geldt voor de hogere sociale klassen t..v. de lagere sociale klassen.

  Best interessant hoe ‘nobele bedoelingen’ gepaard gaan met enorme blinde vlekken voor de schadelijke gevolgen van het eigen optreden. Nota bene bij diegenen die menen ‘verlicht’ te zijn.

 9. Ter leering ende vermack.

  https://www.nrc.nl/nieuws/2016/07/21/hatelijke-uitspraken-achtervolgen-beoogde-opperrabijn-israelisch-leger-3337907-a1512695

  Interessante figuren, die geestelijk leiders. In dit geval een rabbijn, maar ook christelijke en islamitische geestelijken kunnen er wat van.

  De kern van gangbare waanideeën (volgens de psychiatrie een psychose):
  – Een man is superieur, een vrouw inferieur
  – Een gelovige is superieur, een ongelovige inferieur
  – Een heersende klasse superieur, een werkende klasse inferieur

  Het probleem van dit soort stellingen is dat deze figuren geteisterd worden door geestesziekte. Er bestaan in feite namelijk twee soorten mensen:
  1) Zij die mentaal en fysiek gezond zijn
  2) Zij die mentaal en/of fysiek ongezond zijn, geplaagd door aandoeningen en/of gebreken

  Dé norm om in te schatten met welke categorie je te maken hebt kun je vinden in natuurwetten. Eén van die natuurwetten stelt dat je mensen niet dwingend moet lastigvallen. Toch vallen mannen vrouwen lastig, gelovigen ongelovigen en heersende klassen werkende klassen. Een kind kan begrijpen dat dit doodzonden zijn, een meerderjarige is inmiddels te vol met onzin gestopt om dat nog te kunnen bevatten.

  Alle andere scheidingen tussen mensen dan deze natuurlijke normen berusten op verzinsels of waanideeën. Denk daarbij aan bijvoorbeeld afkomst, huidskleur, nationaliteit, sociale klasse.

  Om een gezonde sociale interactie te bereiken moet er kennelijk een psychiater aan de slag. Te beginnen met een paus, andere geestelijk leiders, staatshoofden etc. Vanaf de top naar beneden. Want als de top haar zonden opbiecht, kunnen allerlei denkwijzen waarmee de mensheid is besmet veel makkelijker geëlimineerd worden.

Comments are closed.