Goolag

Google in het nieuws. De firma wier oprichters ooit beweerden te handelen volgens het motto ‘do no harm’, blijkt een echoput van politieke correctheid te zijn. Onder het mom van diversiteit en tolerantie waait de gure wind van censuur door het bedrijf. Wie dat ter discussie probeert te stellen verliest zijn baan, zoals James Damore deze week ondervond.

Diversiteit heeft bij Google dus niets met diversiteit van mens- en maatschappijbeeld te maken. Breitbart heeft een artikel, en nog een, waaruit blijkt hoe het er intern aan toe gaat bij de informatiemultinational. Het is het oude verhaal: progressief zijn gaat over macht en eenmaal aan de macht, schromen de ‘progressieven’ niet om iedereen die zich niet conformeert uit te schakelen.

Het verhaal van Google maakt duidelijk hoezeer silicon valley in de ban van het modieuze totalitarisme is. Wie wil weten waar dit eindigt, moet zeker dit artikel van Murray Rothbard eens lezen. Voor tv-verslaafde is er een youtube video.

Een ding staat vast: het wordt nog een stuk erger voordat het beter wordt. En wat de ‘diversity’ van Google betreft: hahahahahahahahahahahahahaha…..

Paul Verhaegh

10 REACTIES

 1. Ik boycot Google al jaren in al haar facetten. Ik weiger om aan de Linkse totalitaire hypes mee te werken.

  Dat zouden alle vrijheidslievende mensen moeten doen!

 2. Alternatieve zoekmachine die ik al “jaren” gebruik: http://www.duckduckgo.com

  Overigens heb ik gisteren alle adsense en analytics verwijdert van mijn site (click mijn naam)

  Misschien een suggestie voor Vrijspreker?

 3. Censuur hoeft niet verkeerd te zijn. Ouders kunnen er ook voor zorgen dat hun kinderen niet lastiggevallen worden met bagger, een vorm van censuur.

  De vraag is… welke filter wordt gehanteerd?
  Stel je voor dat er een filter ‘feitelijkheid’ geïntroduceerd zou worden. Niets mis mee toch?

  En… als onwenselijke informatie doorlekt helpt dat om mensen te trainen in het zelfstandig filteren van informatie.

  Alternatieve zoekmachines:
  https://www.ecosia.org (proxy voor bing)
  https://www.startpage.org (proxy voor google)
  http://www.dogpile.com/ (gefilterde proxy voor meerdere bronnen)
  Enz.

  ergboos [4] reageerde op deze reactie.
  Bertuz [5] reageerde op deze reactie.

 4. @Bertuz [5]: Bij een filter ‘feitelijkheid’ is de bagger logischerwijs misleidende informatie. Keerzijde is dat als die filter te strak wordt afgesteld nuttige hypothesen ook weggefilterd worden.

  Laat er geen misverstand over bestaan dat wij (man en vrouw) vinden dat wij van mening zijn dat filteren een community initiatief behoort te zijn. Zoals ouders voor hun kinderen binnen hun eigen gezin.
  De allerbeste benadering is dan ook mensen leren om zelf te filteren. Daartoe moet wel eerst de motivatie bestaan, dus… kan niet begonnen worden met de klassieke benadering ‘wij gaan je weleens vertellen… bla bla’. Filteren begint pas als er een bepaalde overtuiging bestaat, zodat de ‘drive’ van binnenuit komt.

  Nico [7] reageerde op deze reactie.
  peter [8] reageerde op deze reactie.

 5. @Nico [6]: ” vinden dat wij van mening zijn dat”

  Pardon, na correctie onvoldoende de delete-toets gebruikt.

  Wij vinden niet, maar zijn wel van mening dat 😉

 6. Van “Don’t be Evil” naar “Evil is Good”. Want Google gaat gegarandeerd het hele internet censureren conform hun opinies over correctheid.

  Nu wordt het tijd om het Grote Linkse Taboe te doorbreken: Hitler was extreem links en de huidige sneeuwvlokjes, antifa’s en veel grote multinationale bedrijven zijn Zijn morele opvolgers. De waarheid is ongemakkelijk.

Comments are closed.