Zowel in Noorwegen als Zweden Is bankpapier weg op weg om geheel uit het maatschappelijk leven te verdwijnen. Eten, reizen, winkelen en parkeren: de tendentie is dat dit alles niet meer contant betaald kan worden.adfddd

Ook in Nederland zijn wij hard naar deze situatie op weg.

Hiermee verdwijnen de laatste stukjes privacy die nog bestaan: een diepbedroevende zaak die de consument gelaten schijnt te accepteren.

Tot ver na de Tweede Wereldoorlog was het gebruikelijk, bij de notaris voor een huis een aantal briefjes van duizend neer te tellen.

Nu, in 2017, behoort iets dergelijks vermoedelijk in de praktijk tot de onmogelijkheden in het dagelijks leven.

Deze gang van zaken wordt geruisloos geaccommodeerd en gefaciliteerd door de overheid en de politiek. Ik heb nog geen enkele politicus zich hiertegen uit horen spreken.

Hugo van Reijen

62 REACTIES

 1. Ook dat is al geregeld, de toegestane hoeveelheid cash die je bij je mag hebben is reeds aan een maximum gebonden, dus het gevolg daarvan voor de ‘publieke opinie’ is dat als je meer dan dat bij je hebt, je wel fout moet zijn.

  Goed of fout.

  En Jan met de pet voelt zich bij dergelijke gedachtes dus wel ‘goed’.
  En staat geheel vrijwillig maandelijks de helft van zijn zuurverdiende centen af aan dezelfde maffia die dat soort regels verzint om zichzelf te verrijken over de ruggen van dergelijke imbecielen.

  Raad eens wie het hardste lacht?

  Maar dat moet je een ander vooral niet vertellen, want de stempels voor op je voorhoofd liggen al klaar.
  Termen als, ‘negatief’, ‘ verward’, ‘complotter’, ‘aluhoedje’ etc. zitten voorgeprogrammerd in die houten koppen.

  Tsja,Zé

 2. @IIS [35]:

  Alleen begrijpen is ’t probleem. De taal van de grote jongens en hun geldgeile machtsspelletjes is ook zo’n ding.

 3. Tsja… er is iets ontstaan dat geldadel wordt genoemd. Geld, macht en sex kan een heilige drie-eenheid zijn, maar ook een onheilige. Hangt af van de invulling.

  Feit is dat bij alle betalingsverkeer via bankrekeningen (pinnen, overboeken) ook alles van buitenaf gevolgd en beheerst kan worden. Privacy naar de donder.
  – Voor figuren die een bevolking als eigendom of jachtterrein beschouwen een logische stap naar meer inzicht, meer correctiemogelijkheden.
  – Voor mensen die bijv. vriendschappen als heilig beschouwen is ook de privacy daarvan heilig, waardoor voyeurs die als dat zo uitkomt aansturen op een trio uiteraard niet welkom zijn.

  Het centrale thema is in feite vertrouwen. Clubs zoals banken en overheidsmachines werpen zich op als zijnde betrouwbaar, maar demonstreren tegelijk niet betrouwbaar te zijn.
  – Vertrouwen schenken is onverstandig, omdat het dan vrij eenvoudig beschaamd kan worden.
  – Vertrouwen moet gebouwd worden, verdiend middels inspanningen.
  – Vertrouwen afdwingen door cash uit de roulatie nemen en pinnen af te dwingen lijkt me een uitstekende indicatie van onbetrouwbaarheid. Wie slechts één weg openlaat demonstreert een gebrek aan vertrouwen, en, zoals de waard is vertrouwt ‘ie z’n gasten.

 4. ABN AMRO heeft sinds gisteravond 23:23 een storing. Niemand kan inloggen en dus kan niemand bij zijn eigen geld. betalen is nog steeds onmogelijk. En dat is de zoveelste storing van het betalingsverkeer.

  Fijn als cash wordt afgeschaft, maar daar zit onze Overheid niet mee; dat is het probleem van de burger toch?
  Ik eis dat elektronisch betalingsverkeer altijd functioneert en als dat niet kan wil ik een boycot.

 5. En uiteindelijk bezit de mens ig helemaal niks en nog minder dan een zwerver op straat die ook nog eens geen kopzorgen heeft. De bank, de overheid is een casino die altijd wint en de klanten blijven maar vrijwillig komen….Zo slim en intelligent is een mens…En maar pochen over hoge IQ’s.

  Maarten [47] reageerde op deze reactie.

 6. Al dat gelul, we weten nu toch zo onderhand wel hoe het inelkaar steekt, of niet?

  Pek en veren, lees: volkstribunaal!

  Tijd voor echte vrijheid! Dus geen vage constructies meer met handel op handel op handel. Neen directe handel van mens tot mens in klinkende munt. Zilveren florijnen en gouden dukaten!

  En iets van steden en gewesten.

  Nico [44] reageerde op deze reactie.

 7. @Pietje Puk [43]: Onvervalste, natuurlijke vrijheid moet mondiaal hersteld worden.
  De sandwich van een wereldbevolking die geen dwingelandij aanvaardt met een structuur die in geval van nood dwingelandij elimineert. Sommigen kunnen overtuigd worden om niet langer te dwingen, anderen moeten gedwongen worden om niet langer te dwingen.

  Stel je voor dat land X transformeert naar een gezonde situatie… Dat kunnen andere landen niet tolereren, omdat dan de mogelijkheid wegvalt om de bevolking te dwingen. Er zal dan ‘anarchie’ en ‘de rechtstaat moet hersteld worden’ geroepen worden, waarna met dwang en geweld weer onderwerping plaatsvindt.

  Vanwege dat mechanisme is herstel van een gezonde situatie een mondiale aangelegenheid.

 8. @Zé [45]: Ja, vertel mij wat. Dat wordt al eeuwen geroepen. Alleen als je je eigen belevingswereld op orde hebt gebracht heb je daar geen moer aan zolang van de rest van de wereld telkens weer een zootje wordt gemaakt. Heersers vinden het kennelijk prachtig om oeverloos symptomen te bestrijden zonder ooit oorzaken aan te pakken.

  Zoiets als oeverloos koeien melken. Van nature geeft een koe alleen melk voor een kalf, totdat het kalf het niet meer nodig heeft. Dan stopt de melkproductie. Mensen halen kalveren bij een koe weg om de melkproductie middels melken op gang te houden.

  Op eenzelfde manier worden mensen doelbewust onmachtig, onwetend gehouden. Dan kunnen er oeverloos opbrengsten gemolken worden.

  • Waarschijnlijk omdat we op alle nomaden neerkijken, in Amerika hebben ze er nog steeds weinig moeite mee de oorspronkelijke bevolking te vernachelen ipv respect voor hun gastheer te tonen.
   Nomaden, zigeuners, Toeareghs, etc. zijn de Vrijen, net als de oorspronkelijke boeren.
   Poppenspelers kunnen daar niet veel mee, dus zijn de Vrijen ondergeschikt gemaakt aan de On-Vrijen.
   En iedereen is er in getrapt en onvrij geworden.
   En maar klagen…..

 9. De boeren zijn misschien wel de rijkste van Nederland, zij bezitten de kostbare grond om ons te voeden. De waarde ervan gaat financieel pas omhoog als de overheid er iets mee wil. Tot die tijd zijn het maar domme boeren. Kijk maar eens naar bv de eier crisis,”weer die boeren”. vrij rond trekken past zoiezo niet in een systeem waar alles beschreven staat. Die mensen kun je niet op rekenen. Je vrij voelen is soms ook naar je zelf kijken en genoegen nemen met wat je niet hebt.

 10. @Maarten [47]:

  Zwervers zijn mensen die het zieke systeem (deels) hebben verlaten en men ziet ze daarom als afvalligen. (?) Persoonlijk kijk ik op niemand neer, ook niet tegen mensen op….De koning is ook naar een acteur en zolang men gelooft in wat deze acteur doet en niet wil zien wat hij werkelijk is kan hij er goed van leven en zwerft hij niet op straat.

  Maarten [51] reageerde op deze reactie.

 11. @IIS [50]: je kan idd het spel meespelen en zo niet op straat te hoeven zwerven. Soms is het ook makkelijker de knop om te zetten en (go with the flow). Maar op het juiste moment hakken in het zand, zelf nadenken en er naast gaan staan ( het langs je heen laten gaan) en je eigen ding doen. Nu heb ik als beroeps zwerver makkelijk praten.

 12. geen contanten meer ? kunnen we ook al niet meer ongezien , of stiekem naar de hoeren !
  En moeten bedelaars dan ook een betaalterminal aanschaffen ?
  De USA zullen wel de laatsten zijn om cash af te schaffen , want dan zou meteen blijken hoeveel VALSE dollars er rondslingeren .
  Dat geeft perspectieven ….

  Zé [57] reageerde op deze reactie.

  • Die valse dollars zijn hoogstwaarschijnlijk juist de opmaat geweest om geld virtueel te maken, part of the plan….

   Zé.

 13. Ik vraag mij af hoe het inzicht van de overheid op de bitcoin is? Dat is volgens mij wel een mooi alternatief. Het is in ieder geval nog niet echt in handen van banken.

  • Zou het Maarten?
   Of gewoon een andere troefkaart van de poppenspelers?

   Zé.

 14. Geld is als heroine, de dealers maken het goedkoop in het begin, maar als de gebruiker er eenmaal aan gewend, verslaafd, is, wordt het opeens duurder en duurder.
  Als de gebruiker het niet meer kan betalen, gaat het verworven bezit terug naar de dealer.
  Afkicken zit er meestal niet in.
  Het is allemaal goed bedacht, het houdt de meeste mensen er dagelijks mee bezig, en dat terwijl geld eigenlijk helemaal niet bestaat, alleen maar als je er in geloofd.
  Maar helaas, geloven is niet hetzelfde als weten.
  Geloven doe je maar in de kerk, zei mijn opoe steeds.(bis)

  Maarten [58] reageerde op deze reactie.

 15. @Zé [56]: ondanks dat we weten dat geld en vooral de waarde er van complete stierenkak is, vind ik het makkelijker dan ruilhandel. Of heb jij een beter idee. Vroeger moest je werken voor eten en onderdak (veel al uitbuiting) ik vraag me af wat je nu voor een nieuwe auto zou moeten doen?

 16. Digitaal geld is een instrument om mensen te dwingen om ergens een vast (woon)adres te hebben. Ik moet even denken aan communisten die de wielen onder de woonwagens van Roma sloopten om ze te verhinderen te reizen.

  Wil iemand op een vast adres wonen, dan moet dat kunnen.
  Wil iemand een reizend bestaan leiden, zoals bloed door een lichaam circuleert, dan moet dat kunnen.
  Het is niet aan de één om een levensstijl bij de ander af te dwingen, hoewel die ander geen overlast van de één moet veroorzaken (zoals heersende klassen plegen te doen).

 17. Een reizend bestaan leiden kan op zich prima, als je maar een inschrijving hebt (post adres). Men wil toch weten waar je per brief bereikbaar bent. ik moet eerlijk toe geven dat internet bankieren ook wel zijn voordelen heeft, juist als je constant onderweg bent. Je witte geld uit de muur trekken en en op jou manier spenderen gaat nog redelijk. Op de plaatsen waar dat niet meer kan is het misschien meer de vraag of je daar ook wil zijn. Ik vraag mij meer af wie het meeste belang heeft met controleren; de overheid of de banken/ grote bedrijven.

 18. We zijn met grote regelmaat in Spanje, hier wordt zeer weinig met de pas betaald in de winkels, ik zou zeggen 8 op 10 van de Spanjaarden betaald cash.

Comments are closed.