De investeerders mogen niet de vruchten van hun investering plukken, de staat moet meeprofiteren. Bron CBS

dividend belasting

4 REACTIES

 1. Als nu politici, bestuurders en overheidsdienaren de kwelgeest uithangen… dan betekent het uitbrengen van een stem dat iemand een duivelsaanbidder is die de macht over zijn of haar leven aan duivels overgeeft. En.. bij het betalen van (afgeperste) belasting nog offert aan die krengen ook.

  Wat de macht van een duivel betekent, merk je als je een aanvraag indient bij een overheidsinstantie. Hoe meer belastingen je geofferd hebt, hoe gunstiger ze je gezind zijn! Offer je niet, maar daag je ze uit om eens te laten zien of ze hun eigen spelregels naleven, dan reageren ze des duivels met allerlei treiterijen.

  Ik dacht dat de meeste mensen vies zijn van zwarte magie. Maar als dat zo is, waarom werken ze er dan aan mee door dit soort magie van kracht te voorzien?

  Voor de duidelijkheid; niet iedereen snapt wat duivels aanbidden is. Fouten maken mag. Het wordt pas een zonde als je jezelf ervan bewust bent. Zoals nu, nu je dit gelezen hebt. Het devies is dus, zoals profeten ooit telkens opnieuw zeiden: Bekeer je van je zonden en zondig nooit meer! 😉

 2. Voor de liefhebbers van zondigen:

  Je wilt eens heerlijk zondigen tegen discutabele decreten en wetten die door gestoorde medemensen zijn uitgevaardigd? Dat kan!

  De indulgence‘ is een Romeins verzinsel (katholiek). To indulge betekent ‘verwennen’.

  Je betaalt een bepaald bedrag, spreekt voor de vorm wat mooie woorden uit en vervolgens worden je zonden ‘genadig’ vergeven. Wat een overheerlijke verwennerij!

  De hedendaagse staatsreligie doet ook aan deze praktijk, nu bekend onder de naam ‘boete’.

  Voor de liefhebbers van zondigen is er ook de ‘vergunning’. Heersers hebben allerlei dingen verboden, zodat het strafbaar is, maar na de aanschaf van een vergunning mag je overheerlijk zondigen en hemels genieten!

  Geïnstitutionaliseerde huichelarij, afpersing, chantage, fraude, zwendel en wat dies meer zij. Dát is waar nationale staten voor staan. En wie niet aan dit spel meedoet… zal moeten lijden. Vanwege gehoorzaamheid aan natuurwetten en ongehoorzaamheid aan de perversiteiten van gestoorde medemensen.

  frits [3] reageerde op deze reactie.

Comments are closed.