hubArtikel eerder verschenen in 2007. Frans Timmermans, staatssecretaris voor Buitenlandse Zaken, propageert dat de EU te slap is door genoegen te nemen met een CO2 reductie van 20 %.

Dat moet minstens 30 % worden.

Wel ja, waarom geen 80?

Timmermans schrijft dat samen met zijn Britse collega, minister van Europese Zaken Jim Murphy, in een vrijdag gepubliceerd artikel. Bovendien moet er ook een uniform handelssysteem in emissierechten komen.
Ik dacht dat dit laatste er al lang was? Dat is dat systeem dat werkt als “aflaten”. Je mag dan gewoon CO2 blijven uitstoten, maar je kunt vergeving van je zonden afkopen met geld. Frans is rooms-katholiek en weet daardoor natuurlijk alles over aflaten.

Ondertussen is de EU al druk bezig met het maken van voorschriften en wetten die de burgers zullen dwingen tot het verwezenlijken van deze reducties. Reken er maar vast op dat dat u weer veel geld gaat kosten.

Typisch dat dit streven op dit ogenblik komt. Juist nu blijkt dat er steeds meer wetenschappers, die eerst aanhangers van de Gore-theorie waren, nu tot de conclusie komen dat de invloed van de mens op Global Warming zo minimaal is, dat de mensen er zo goed als niets aan kunnen veranderen.

Overigens blijven wij van mening dat Nederland uit de EU moet stappen.
Om te beginnen de Hernoemde Grondwet afkeuren en afwijzen.

UPDATE 2017. Zo zie je maar wat eurofiele uitspraken voor je doen.

1 REACTIE

  1. CO2 als aflatenhandel: De Engelse term voor een aflaat is een indulgence. Het werkwoord ‘to indulge’ betekent verwennen. Zo bezien… koop een CO2 quotum en verwen jezelf door eens overheerlijk te zondigen…

    Principe vergelijkbaar met een boete, gevolgen afkopen. De aflaat doet het vooraf, de boete achteraf.

Comments are closed.