dinsdag, 13 februari 2018
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Goud in de U.S.A.

Verleden week was het weer zover : een relatie vertelde mij, dat hij lid was geworden van een consortium van vijf personen dat eigenaar is van de helft van al het goud dat zich bevindt in Fort Knox. 

Hij ondersteunde zijn bewering met naar zijn zeggen een aantal originele goudcertficaten met een nominale waarde van $ 100.000,00 en een enorme stapel papieren die rijkelijk voorzien waren van officiële zegels en handtekeningen van Amerikaanse Presidenten.

Helaas moest ik hem teleurstellen: alles was vervalst.

In Zuidoost-Azië zijn er duizenden personen die rondlopen met dergelijke papieren die

moeten dienen om anderen te overtuigen van hun enorme claims.

De vervalsingen zien er meestal uiterst primitief uit en zijn vaak ongedateerd.

Het is wonderlijk dat er nog steeds mensen zijn die in dergeljke zaken geloven.

Hugo van Reijen

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Hang Bejaarde schreef op : 1

  In Fort Knox liggen toch alleen maar staven gemaakt van wolfram die voorzien zijn van een laagje goudverf?

  Ik zal eens aan een oom van mij vragen of hij nog Russische Spoorwegobigaties uit de tsarentijd op zolder heeft liggen. Misschien hebben je vrienden interesse? Echt een koopje die obligaties en zij komen van een goudeerlijke gozer. Echt waar.

  En om een beetje af te dwalen van het onderwerp, de Nederlandse Ambtenarenbank ging toch goudstaven ophalen in Amerika. Hoe gaat het daarmee? Zijn deze terug en was het echt goud? Of is er helemaal niets gebeurd na het persmomentje?

 2. Mrbleusky schreef op : 4

  @Hang Bejaarde [3]: Je zal blikken bedoelen neem ik aan, ken je de oude glazen weck-potten met oranje elastiek? En het blijft een strijd om alles droog en beschermd te houden, weer iets wat ze niet vertellen op school. Gedroogde appeltjes vind ik erg lekker, het water eruit blijft het heel lang goed, maar als modern stadsmens zou je kunnen investeren in pasta, blikham en gesteriliseerde tomatensaus, en de datum kan eeuwig overschreid worden zolang de blikken niet opbollen, dan is het nog goed voor de hond. Ik prefereer vers hé, begrijp me niet verkeerd.

  Hang Bejaarde [43] reageerde op deze reactie.

 3. Nico schreef op : 5

  Iemand zei eens… als er een vervalsing bestaat, dan bestaat er ook een origineel. Wie weet is dat ook hier het geval.

  Het is waarschijnlijk interessanter om dit verhaal om te draaien. Ken je het gezegde “je bent je gewicht in goud waard” of “je hebt een gouden karakter”?
  Dat roept de vraag op waarom mensen een kwalificatie of papiertje anderszins nodig denken te hebben om een dergelijke stelling te geloven. Want laten we eerlijk zijn, pas als iemand gescreend is en in een bepaalde maatschappelijke positie terechtgekomen, pas dan geloven mensen dat iemand werkelijk waarde heeft. Althans, zo luidt de traditie. Waar tegenwoordig de klad in is gekomen (wolven in schaapskleren lijken veel op wolfram vermomd met een goudlaagje).

  Noem deze kwalificatiedrang fetisjisme, of de drogreden ad verecundiam, het autoriteitsargument, maakt niet uit. Waar het mij hier om gaat is dat mensen liever een papiertje geloven dan hun eigen waarnemingen. Andersom: Wie de eigen waarnemingen niet vertrouwt en een inschattingen laat afhangen van iets of iemand anders… heeft kennelijk nog wat te leren.

 4. Nico schreef op : 6

  Over goud doen nogal verhalen de ronde. Hier een variant op dat thema:

  Wij hebben te maken gehad met (als bekenden, soms vrienden) Roma. De woonkamer van bepaalde Roma was voor ons vaak als een soort glazen bol, met verwarming. Het wereldje van een ander in duiken, eventjes afgeschermd van de rest van de wereld. Opa en oma, zoals we hen noemden, vonden het leuk als we op bezoek kwamen. Oma noemde mijn ‘andere helft’ (vrouw) “mijn goud”. Qua karakter had ze dat goed ingeschat. Het is niet nodig om zo’n kwalificatie te verkrijgen, maar wel leuk om te horen.

  Op deze website wordt nogal nadruk gelegd op IQ. En rassen. Het ultieme racisme is, volgens ons, doen alsof mannen en vrouwen twee verschillende rassen zijn. Terwijl, volgens ons, man en vrouw twee helften van één mens zijn. Met gepaste trots voeg ik daaraan toe dat mijn ‘andere helft’ (vrouw) 20 punten hoger dan mij scoorde bij een IQ test. We hebben een dergelijke kwalificatie niet nodig, want dat wisten we zelf ook wel, maar leuk was het wel!

  Wist je dat… als je goud en zilver mengt, je dan (voor zover ik weet) titanium krijgt? Dat geldt in ieder geval wel voor karaktersoorten; als man (zilver) en vrouw (goud) gemengd worden, dan krijg je een mens die desnoods een titanenstrijd aan kan.

  Nico de Geit [7] reageerde op deze reactie.

 5. Nico de Geit schreef op : 7

  @Nico [6]:

  ‘Wist je dat… als je goud en zilver mengt, je dan (voor zover ik weet) titanium krijgt?’

  Ik heb dat even opgezocht en is volstrekte onzin. Je krijgt ook geen goud door lood met bananen te mengen.

  Nico [8] reageerde op deze reactie.

 6. Nico de Geit schreef op : 10

  Als er behoefte is aan hoop melden de charlatans zich spoedig aan. Bitcoin, gegarandeerde goudcertificaten, schatkaarten die leiden naar een verborgen goudtrein, prachtig.

  Nico [12] reageerde op deze reactie.

 7. Nico schreef op : 11

  @Nico de Geit [9]: De veronderstelling dat man en vrouw niet verenigbaar zijn komt in de praktijk meestal voort uit onvermogen, onmacht. En slechte ervaringen.

  Als vervalst bestaat, dan bestaat ook origineel. Want zonder origineel kan geen vervalsing gemaakt worden. We zijn het er kennelijk over eens dat perverteringen onwenselijk zijn (schrijf ik met gevoel voor understatement), maar dat betekent nog niet dat gezond niet bestaat. Want zonder gezond zou er ook geen pervertering kunnen bestaan.

  Wat is de maat? Gezond, origineel? Of juist geperverteerd? Helaas bevindt de mensheid zich in een toestand waarin gezond en origineel zich gedwongen ziet om zich te bedienen van camouflagetechnieken. Zo bestaat er wolfram met een laagje goud of juist andersom goud met een laagje wolfram (verlaging transportrisico). En gouden karakter met wolfskleren. In de termen van de psycho-analist Wilhelm Reich heet dat karakterbepantsering. Waarde moet beschermd worden.

 8. Nico schreef op : 12

  @Nico de Geit [10]: Op behoeftes, zoals aan hoop, komen inderdaad charlatans af.

  In Amerika is iemand die de leiding heeft ‘in charge’. Alsof mensen iemand nodig hebben die hen oplaadt, om in beweging te komen. Een leider die geen charlatan is maakt mensen wijzer zodat ze zichzelf kunnen leiden. Daarentegen misbruiken charlatans behoeftes om liefst oeverloos te kunnen profiteren.

 9. johannes schreef op : 15

  Je kunt bij iedere bank, gouden munten kopen, voor je oude dag, niet nodig dan voor de volgende generatie, iets achter de hand, geeft rust en mogelijkheden, dat was het devis in mijn familie voor lange tijd, tot dat een oud tante met haar uitspattingen en haar recht van oudste vererfde, er alles door heen joeg !!!, op nieuw beginnen dus, ik weet klinkt uit de tijd, en vreselijk ouderwets, en dat is het ook, maar ik vond vind het nog steeds een mooi idée, te romantisch zeker weten, maar goed, ben ook maar een mens, geleidt door zijn gevoelens, groet !!!

  peter [20] reageerde op deze reactie.

 10. Mrbleusky schreef op : 16

  Jammer dat het hier nog niet mogelijk is verbeteringen in het geplaatste bericht te doen, zoals, bij facebook is dat wel. ?

 11. peter schreef op : 18

  @johannes [13]: Derivaat…krijg ik toch een raar gevoel bij…een soort koorts…

 12. Nico schreef op : 19

  @johannes [17]: Zelfmoord. In de Engelse taal: ‘Taking your own life’. Voor zover ik kan overzien de natte droom van vrijheidslievende mensen. Je eigen leven in eigen hand nemen.

  Toch zit er een adder onder het gras.
  Wij pleegden zelf-oord en verhuisden (emigratie) naar een ‘betere plaats’. Die in sommige opzichten inderdaad beter was, in andere opzichten niet.
  De adder:
  Waarom je eigen leven moeten terugnemen?
  Waarom überhaupt aan een ‘betere plaats’ gaan denken?
  Voorkomen is beter dan genezen.
  Dat willen kopstukken echter niet weten. Beschamend.

  Mrbleusky [29] reageerde op deze reactie.

 13. peter schreef op : 20

  @johannes [15]: Ik stam uit een heel oud geslacht, mijn oud (x10) oom had deze munten in een pot gestopt en begraven…iemand ze gevonden? je kan je anoniem melden via de redactie…of 0900-8844.

 14. Nico schreef op : 22

  @Bertuz [21]: Wie de schoen past trekke hem aan.

  Is het niet interessant dat wat iemand zegt vaak meer zegt over de betrokkene dan over anderen?

  Het woord ‘aanmatigend’ wordt, naar onze ervaring, vaak gebruikt door wie de Maät wil stellen maar zelf niet wenst te voldoen aan het filosofische concept daar achter.
  Vaak, maar niet altijd.

  Hier en daar is een roep om de goudstandaard in ere te herstellen. Misschien dat sommigen dat aanmatigend vinden 😉 Waarom? En oh ja, hoe zat het met de zilverstandaard? Vooral als je bedenkt dat ooit goud stond voor edel karakter van een vrouw, en zilver voor edel karakter van een man. Stel je voor dat die goud- en zilverstandaard in ere hersteld worden, wat zou dat dan betekenen voor opgroeiende kinderen? Als de jeugd de toekomst heeft, moeten ze natuurlijk wel een gezonde standaard voorgeschoteld krijgen. Een standaard die de moeite waard is om na te leven.

  johannes [28] reageerde op deze reactie.

 15. Nico schreef op : 23

  Tenslotte; niet alleen zijn de goud- en zilverstandaarden losgelaten, volgens Het Goede Doel is er tegenwoordig sprake van een chroomstandaard. Sociale verhoudingen als een pakketje schroot met een dun laagje chroom er omheen.

  Heeft iemand een kotsbakje voor me?
  Dat kan veeeeeel beter.

 16. schreef op : 25

  @jhon [24]: Dat zouden de burgers zelf dienen te doen, maar ja.
  Herstelderepubliek heeft ook niet veel fans meer, dus dat kunnen we ook wel vergeten.

 17. perspectief schreef op : 26

  Mensen trappen overal in ……totdat ze het niet meer doen. Beschermen heeft geen zin………..als in bescherming van een overheid, want dat is van zichzelf al een scam, informeren of het wijzen naar een geval, kan heel misschien zin hebben. Heel misschien…..

  Mrbleusky [31] reageerde op deze reactie.

 18. johannes schreef op : 27

  Wij en de generaties voor ons hebben geleerd voor ons zelf te zorgen, en zeker voor de genen die afhankelijk van ze / ons waren / zijn, als je dat overlaat aan de overheid kom je er altijd bekaaid af, en trouwens het is altijd onverantwoordelijk, om de overheid zeker deze tegenwoordige figuren die hier voor door gaan, de goede niet te nabesproken, heb nog steeds familie op de bestuurlijke departementen werken, die 100% intégre en betrouwbaar zijn, maar dat neemd ook af, daar zorgt de tijd wel voor, groet !

  Mrbleusky [32] reageerde op deze reactie.

 19. johannes schreef op : 28

  @Nico [22]: Je kunt niet één standaard in ere herstellen, en de rest maar laten verotten, het is de morele standaard, die van de eigenwaarde die terug moet komen, we zijn allemaal mensen, met een zekere waarde, waar niet aan getornd mag worden, boven dien de fatsoens waarde wordt met opzet kapot gemaakt, vrouwen die hun grenzen niet meer kennen, bloot slaat dood, nou ik kan me soms diep schamen voor mijn medemensen, maar goed de bedoeling is dat zij die sexuele knoeipotten niet zo opvallen, in een beerput valt een viese drol niet op, groet !

  Mrbleusky [33] reageerde op deze reactie.
  Nico [45] reageerde op deze reactie.

 20. Mrbleusky schreef op : 30

  @Bertuz [21]: Ik vind het bijvoorbeeld jammer dat ik hier geen schaterlach bij kan plaatsen, maar die was er wel!