Wel als het aan Peter Fedchenkov van INS Ecosystem ligt. INS wil via blockchain een Nederlands platform opzetten waarbij fabrikanten rechtstreeks aan consumenten leveren. Onlangs is er een intentieverklaring met PostNL getekend en verschillende producenten willen met INS in zee.

Eind 2018 moeten de site en de app operationeel zijn. Peter Fedchenkov – oprichter van de online supermarkt Instamarkt – en Dmitry Zhulin willen de retailmarkt opschudden en de machtspositie van de grootgrutters aanvallen. Nederland is als een van de proefmarkten uitgekozen vanwege het fijnmazige distributienet en de hoge dichtheid aan supermarkten.

Producenten als Unilever, FrieslandCampina, Mars, Gulden Krakeling en SoPure hebben zich al aangemeldt voor deze eerste serieuze poging om het supermarktlandschap te veranderen.

Voor de consument kan dit een ruimere keus, lagere prijzen en betere kwaliteit betekenen. De producent heeft directe toegang tot de consument, minder kosten en een beter overzicht wat prijzen en voorraad betreft.

Een interessante ontwikkeling waarbij uiteindelijk de consument uitmaakt of INS Ecosystem een succes gaat worden of niet. Mocht je geinteresseerd zijn in deelname via tokens dan is hier informatie te vinden.

7 REACTIES

 1. Dan kan een bolcom, Amazon het lijntje leggen tussen producent en consument?

 2. Dan kan een bolcom, Amazon het lijntje leggen tussen producent en consument? Verder als dit is een regelrechte ramp?

 3. Wat heeft blockchain hiermee van doen? Kan toch ook zonder blockchain? Of gaat het om de verkoop van tokens? Mijn advies; niet op ingaan.

 4. probleem met de blockchain: hoe meer mensen tegelijkertijd hoe trager het verwerkingsproces!

 5. Dank voor de tip. Zou interessant kunnen worden.

  Het token dient om het netwerk draaiende te houden. Kopen en verkopen van goederen gaat met fiat of meer reguliere crypto.

 6. Inderdaad. Dit kan toch ook met iDeal? En die merken: IJs, Vla, Snoep, Koek, …? SoPure ken ik niet, maken zij daar toevallig pizza en chips?

  Op zich een goed idee. De supermarkten verkopen vrijwel niets dat niet online kan worden besteld. Voor verse groente, vis en vlees kun je dan weer bij de buurtwinkel terecht.

 7. Volgens mij is picnic, http://www.picnic.nl de eerste serieuze poging om het supermarktlandschap te veranderen.
  Maar als ik het mis heb dan lees ik dat hier graag.
  ps. ik heb geen belang in picnic.

Comments are closed.