9 REACTIES

 1. Grappig dat Atlas Shrugged niet vermeld wordt. (is eerlijk gezegd ook niet zo’n goede serie films).

  Je hebt een aantal films die vooral het concept staat, heersen, ter discussie stellen. Denk aan “the lord of the rings” trilogie. Heersen, ook met de beste intenties, is fout. De ring, heersen, is voor mensen onweerstaanbaar. De wereld dreigt ten gronde te gaan. De rechtschapen elfen verlaten de verdoemde wereld, de natuur, de enten (bomen) gaan ten gronde. Het slijk der aarde, de orks, heersen. Totdat men de ring die het heersen mogelijk maakt in de doemberg vernietigt. Bevrijding komt door verwerpen van hierarchie.

  Idem dito eindigt Harry Potter anarchistisch. De toverstok die alle andere toverstokken overwint wordt op het einde van de film bewust kapot gemaakt om de mensheid van een opperheerser te verlossen.

  Een libertarische film die ontbreekt is “other peoples money”

  Nico [4] reageerde op deze reactie.

 2. Eigenlijk zoek ik nog een filmtip, een of meerdere films met een bepaald concept.

  Mensen lijken meer op dieren dan ze willen toegeven, maar toch besluiten ze zich gekker dan dieren te gedragen, monsterlijk. Zoiets als orks en hun handlangers.

  Waar zijn de (boeken en) films die zich richten op onvervalste, pure innerlijke natuur en misleidende verzinsels neerzetten als zijnde schadelijk? Zijn die er niet? Zo niet, omdat financierders films per se willen gebruiken als drager van subliminale boodschappen die niet door één deur kunnen met zo’n concept?

  Ik heb veel boeken gelezen, veel films gekeken, maar ben nergens een dergelijk concept tegengekomen. Hoewel sommige producties wel wat in de buurt komen.

  mario [8] reageerde op deze reactie.

 3. @ratio [2]: Uit sommige producties blijkt dat er verdeeldheid is in kringen van verondersteld rechtschapen elfjes. Vervuiling. Terwijl in kringen van orks misschien het omgekeerde het geval is. Misschien dat Donald Trump niet zonder reden de kosmos tot gemilitariseerd gebied wil maken. Hoewel dat symptoombestrijding is. De strijd om de macht en het gevecht om de scepter veroorzaakt overal ellende. En dat is niet zonder reden. Wij zouden graag zien dat de oorzaken worden aangepakt, waardoor allerlei symptomen verdwijnen.

 4. @Nico [5]: De 1e Mad Max was saai. “The Road Warrior” was indrukwekkend toen ik deze zag. Of e.e.a. libertarisch verantwoord is weet ik niet.

 5. Ik kijk liever naar bijvoorbeeld Monsieur Hulot an vacance, het verhangen van zijn scheerspiegel, of Mon Oncle, of en of, menselijke verfijningen, deze bezoeken aan psychiatrische inrichten, moeten ondergaan met mijn moeder, het bezoek aan haar jongste zusje in den Dolder, een meisje met het gezicht van de heilige maag met vokomen lege ogen, wilde haar mee naar huis nemen, zij dit ook tegen mijn moeder, helaas dat ging niet, nee dit is de keerzijde van het leven, die ik niet vrijwillig wil bezoeken !

Comments are closed.