Doen wat nuttig is en geniet. Spinoza.(vrij vertaald, de deugd is zijn eigen beloning)

vrijspreker.nlLibje
Tips voor Libje? Mail ze naar info@vrijspreker.nl

3 REACTIES

  1. Mooi motto ja. Alleen wordt algemeen over het hoofd gezien dat wat nuttig is van binnenuit naar buiten groeit. Bij iedere snoeibeurt (repressie, tirannie van overheidswege) voor ondergeschikten en onderworpenen kan weer overnieuw begonnen met wat er nog over is. Bezigheidstherapie ja, gezond of nuttig niet altijd.

    Vergeleken met schapen scheren moet het gaan om wat overbodige ballast is, niet wat nuttig of zelfs noodzakelijk is voor leren en groei van binnenuit naar buiten.

    Een definitie van tirannie: Elementaire, primaire behoeften tot nood maken omdat perverse bestuurlijke filosofie dat vereist… iemand de hel (van onderworpenheid) of hemel (verhevenheid) bezorgen getuigt beiden van perversie. Daar tussenin bevindt zich het paradijs… zowel nuttig om daaraan te bouwen alsook ronduit genieten.

Comments are closed.