zondag, 5 augustus 2018
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

De EU als globale politiemacht

(shortread, 150 woorden) De ambities van de EU houden niet op bij de grenzen van de EU. De “eurogendfor” is een organisatie opgezet om wereldwijd te worden ingezet als politiemacht in conflictgebieden. In 2004 hebben enkele landen van de EU besloten om deze organisatie op te richten. 

Deze organisatie is actief in Afghanistan met een politie training missie. Daarnaast claimen ze acties in onder meer Haïti, Bosnië, Mali en de Centraal Afrikaanse Republek, In een boek (PDF download hier) claimen ze ook activiteiten in Georgië, de Oekraïne, de gebieden van de Palestijnse Autoriteit en in Libië. Alhoewel de operatie in Libië gezien de veiligheidssituatie niet echt van de grond is gekomen, het boek meldt op pagina 71 droogjes het volgende: “The mission is currently located in Tunis and will deploy to Libya as soon as the security mission allows.

De EU begint steeds enger te worden…..

Jhon, dank voor de link

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
  1. Nico schreef op : 1

    De EU wenst de rol van de VS over te nemen; politieagent van de wereld?

  2. formidabele schreef op : 2

    Vooral nu Trump roet in het eten gooit?