In de Romeinse tijd was er een correlatie tussen droogte en het aantal vermoorde gezagsdragers. Daar wil ik nu helemaal niks mee suggereren, maar het is wel in deze verdorde komkommertijd, een leuk bericht.

(komt uit de de Bicker, die het weer uit the Economist the Economist haalde)

8 REACTIES

 1. In overdrachtelijke zin is anderen op een droogje zetten onverstandig. Da’s wat ‘orks’ doen. Wat vervolgens tot de ‘dag van de wraak’ leidt, orks tussen een soort tosti-ijzer van elfjes en gewone mensen in verpletterd. Daar wordt ook naar verwijzen in het judaïsme en christendom; Jesaja 13 over de ‘day of wrath’. Films daarover:
  1943, Deens (titel in Deens: Vredens Dag)
  1985, Russisch – SF
  Als gevolg van genetische experimenten ontstaan otarks (waar orks van zijn afgeleid)
  2006, Amerikaans (later hernoemd naar ‘Game of Swords’)

  Ooit was het volstrekt normaal dat de (groene) aarde door de (azuurblauwe) zee werd geïrrigeerd, zoals gewone mensen een verfrissende ‘douche van kennis’ over zich heen kunnen krijgen van tussen hen wandelende kennisbronnen.
  Maar toen… werd die kennis verheven tot de ‘blauwe hemel’. Het woord aqua duidt op mondjesmaat verstrekte kennis. Weer later werd van kennis een handeltje gemaakt, waardoor velen op een droogje kwamen te staan. Het kweken van onvruchtbaar woestijnvolk zullen we maar zeggen, op een droogje gezet vanwege winstbejag? Tsja, da’s smeken om repercussies. Een kuil graven voor een ander? Wie viel daar nu ook alweer in?

  jhon [5] reageerde op deze reactie.

 2. Na droogte en hitte volgt onweer. Heerlijk. Regen, donder en bliksem 😉 Om het natuurlijke evenwicht te herstellen.

 3. @jhon [5]: Ja ja… bijvoorbeeld advocaten hebben het er maar druk mee. Sommigen raken innerlijk uitgelubberd, doods van allerlei ellende.

  Wist je dat het Britse woord voor advocaat en notaris ‘solicitor’ is? En dat ‘soliciting’ tippelen betekent? De advocaat als een soort call-girl tussen gewone mensen en de hogepriesters van de staatsreligie, rechters. Even bellen en hoppa, het wordt geregeld. Hoewel een advocaat soms ook als een soort escort service meegaat 😀

  Ik kan weinig meer dan dit soort mensen aan te raden ‘uit het vak’ te gaan. Tussen 2 vuren inzitten is immers dodelijk voor je innerlijke mentale gezondheid. Zelfs de beste advocaten zijn geneigd om robotisch te worden, mechanisch klussen af te werken. Met een stalen gezicht.

 4. Wat dat betreft deed Bram Moszkowicz het dus opvallend goed. Niet alleen de programmering van wetgeving nauwgezet in de gaten houden, maar ook met zwier vertegenwoordigen en desnoods gehakt maken van wat niet klopt. Gelukkig is het niet allemaal kommer en kwel, hoewel, in feite een ieder zichzelf zou horen te vertegenwoordigen.

  Bertuz [8] reageerde op deze reactie.

 5. @Nico [7]: In vele zaken mag en kan dat ook, ook in eenvoudige civiele. Tis gelukkig vaak niet zo erg als veel reageerders denken.

Comments are closed.