Reacties
 1. Hang Bejaarde schreef op : 4

  Dat krijg je met een buschauffeur, wat een pauper. Mugabe maakte iedereen miljardair! In het engels: “Billionaire”. Donald Trump eat that…

  Hoewel, bijna elke Amerikaan in ‘billionaire’ in de min. Qua staatsschuld.

 2. Nico schreef op : 5

  Maduro doet me denken aan Maduro-dam. Leuk om te zien, maar wel klein, er bestaat niet echt substantie.

  Het wekken van een bepaalde schijn is een strategie om een dam op te werpen tegen bepaalde verschijnselen. Ziet een groep mensen er goed gekleed uit en is het gedrag gedisciplineerd, dan gaat daarmee het risico van een inkomende aanval omlaag.

  Wie een comfortabel leven leidt kan een dam opwerpen tegen mogelijke agressors door anderen de zin te geven. Kadootjes uitdelen. Dat wordt liefdadigheid genoemd, maar is gezien de drijvende kracht en de strategie eigenlijk egoïsme. Sociologie lijkt een poging te zijn om voor gewone mensen van alles en nog wat zodanig te regelen dat comfortabel levens niet verstoord raken. Hoewel dat regelen juist verstorend uitwerkt, want na een tijdje treedt gewenning op en worden wensen (of eisen) opgeschroefd. Regeldruk kan allerlei kanten op werken.

  De kreet “iedereen miljonair” draait om schone schijn zonder inhoud. Het perverse daarvan is dat die schone schijn en alles wat ervoor nodig is om die te creëren ten koste gaat van wat daadwerkelijk waarde heeft. Hieruit kan geconcludeerd worden dat schone schijn schadelijk is, verziekend uitwerkt.

  Verwennen = verkeerd wennen.
  De een is verkeerd gewend door verzorgd te worden, de ander verkeerd gewend door altijd maar te verzorgen. Terwijl wij, die geen van beide willen, het één door de strot geduwd kregen (wat misselijkheid en walging veroorzaakte) en heden ook nog eens op moeten passen dat we ons niet laten dwingen om het andere te gaan doen.

  De wereld is op hol geslagen, dwaalwegen in!

  Een ieder is van nature vrij om rommel te maken, alleen is het uitermate beschamend om die rommel vervolgens niet zelf op te ruimen. Ook gebruik maken van schoonmakers en reparateurs is in feite beschamend, want aan wat je zelf niet bedenkt en doet kun je onmogelijk eer behalen. Zodat het onmogelijk wordt om trots op jezelf te zijn.

 3. Nico schreef op : 6

  Typefout; sociologie moet uiteraard zijn socialisme 😀

 4. Nico schreef op : 7

  Voor geïnteresseerden de website van Madurodam, met de kop “Ontdek waar een klein land groot in is”.

  Merk de tegenstelling klein/groot op, iets anders dan vol. Zoals kort/lang iets anders is dan de substantie die daarin zit, ‘spirit’ of een kopie (carbon copy) van een cultuur die om de dood draait. In reactie [1] van Peter zie je de gevolgen; inhoudsloze mensen die het van uiterlijk vertoon moeten hebben. Even een ritueeltje door (zoals een huwelijksvoltrekking) en ik zit gescheten, om vervolgens over anderen heen te kunnen schijten. Jippie.
  Partnerkeuze is cruciaal. Niet alleen bij huwelijkspartners, maar ook bij denkwijzen. De gevolgen van een onverstandige keuze kunnen zomaar de rest van je leven verzieken, tenzij je liegebeestjes kunt onthoofden of zo 😀

 5. Ratio (auteur van dit artikel) schreef op : 10
  Ratio

  @mario [9]: dank voor de suggestie, heb de video als artikel ingepland voor aanstaande donderdag

 6. only you schreef op : 11

  Wat de eenmaal verkregen macht al niet de bertrokken persoon kan veranderen in een paranoïde duivel?

  Nico [12] reageerde op deze reactie.

 7. Nico schreef op : 12

  @only you [11]: Er zijn wel wat varianten op dat thema hoor…

  In China wordt met reden afgegeven op ‘westerse duivels’ die met brute kracht overal overeen walsen.

  In Rusland wordt afgegeven op ‘kapitalistische zwijnen’ die geld tot hun god hebben gemaakt (vandaar Animal Farm van George Orwell).

  Socialisme kan bestaan dankzij bureaucratie (ooit een ziekte genoemd), een variant op het thema bestuurlijke draak. Paranoïde vanwege het ‘witte gevaar’. Alles moet precies volgens de regels die zwart op wit staat, de rest zoals aanvaardbaarheid en rechtvaardigheid maakt niet uit. Ook daar worden allerlei mensen des duivels van.