dinsdag, 11 september 2018
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

David Friedman: “The machinery of freedom, Guide to a radical Capitalism.”

Op pagina vijf van de derde editie van dit boek schrijft Friedman wat de overheid van ons wil:

“Ask not what your country can do for you; ask rather what you can do for your country.”

Hij vervolgt als volgt:

“Ask not, in other words, how you can pursue what you believe is good, but how you can pursue what the government tells you is good.”

Ook in Nederland zijn er tal van zaken die de overheid goed voor ons vindt. Het aantal van deze zaken wordt steeds groter en de percentages van ons geld en onze tijd die wij naar eigen inzicht binnen de reeds beperkte scala aan (nog) legale mogelijkheden mogen besteden, worden steeds kleiner.“

“Overheid, wat fijn dat je er bent voor ons en wat fijn dat je steeds meer over ons weet!”

Hugo van Reijen

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
  1. toute va bien schreef op : 1

    Ik zou de lezrs willen aanraden eens te lezen over de Griek Solon 500 jaar voor onze jaartelling, er is niets veranderd buiten de namen de systemen, maar niet de uitvoerders van al dit mooi’s de mensen, zo zei het !

  2. Bertuz schreef op : 2

    De burger als kistkalf. De burger ondergeschikt aan de groep. Ik zie hier niets in. Een groep is zo sterk als zijn zwakste schakel. Een groep is wel handig. Kan je verliezen socialiseren. De schuld aan een ander geven. Doctrines opleggen. De inhoud verbloemend mensen met allerlei trucs toch op je hand zien te krijgen. Leve het individu, leve de verschillen, laat mensen zelf kiezen met wie ze willen samenwerken. Zelfbinding is de sleutel. Niet samenwerken uit angst of straf.

  3. Nico schreef op : 3

    Als je “de staat” of “jouw land” in dit werk over radicaal kapitalisme vertaalt naar de staat waarin een individu of een individueel gezin verkeert, en het land waarop die woont, dan zal het boek misschien een stuk interessanter worden om te lezen. Want hoe ga je dan om met interne aangelegenheden en externe betrekkingen?