dinsdag, 11 september 2018
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Medicijnentekort, de onverwachte consequentie.

De apothekersorganisatie KNMP, waarschuwt dat door het prijsbeleid van de overheid, lees gedwongen prijsverlagingen van medicijnen, honderden medicijnen niet meer leverbaar zijn. Gek he, je grijpt als overheid in in de markt en eist lagere prijzen van een product zoals medicijnen en verbaast je dat de producent zijn spullen in eerste instantie elders verkoopt waar wel een goede prijs betaald wordt.

Een kleuter kan bedenken dat als je hetzelfde ding verderop voor een hogere prijs kan verkopen, je wel gek moet zijn om het hier te verkopen.

En toch redeneert een marktingrijpende overheid zo. Vooral niets leren van andermans marktingrijpen zoals in Venezuela en Zimbabwe; nee hoor de eerste reactie is om producenten te verplichten tot leveren en ik brom u, omdat die verplichting van buitenlandse bedrijven dus niet werkt, gaan we over tot ‘gelijke verdeling’ van de beperkte middelen’. Weer en commissie erbij, die bovendien gaat bepalen of u er wel recht op heeft gezien de ernst van uw kwaal.

Ondertussen mogen de artsen en apothekers alternatieven gaan verzinnen en gaan we medicijnen uit het buitenland smokkelen. En kan er zo maar een zwarte markt! met hogere prijzen ontstaan. Alsof dat allemaal zo kostenbesparend is. En waarom? Medicijnkosten bedragen slechts 7% van het totale zorgbudget en daarvan is al een kwart generiek medicijn, dus de allerlaagste wereldmarkt prijs.

En realiseert u zich dat u naast verzekeringspremie ook forse belastingen voor zorg betaalt, zorg die u met medicijnen en wachtlijsten niet krijgt.

 

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Bertuz schreef op : 1

  Een prijs die tot stand is gekomen door wilsovereenstemming tussen de aanbieder en de koper is een juiste prijs. Is de gewenste prijs te hoog, niet kopen. Zodra een wilsovereenstemming gebrekkig tot stand komt, is er sprake van een ondeugdelijke prijs. Gebrekkige wilsovereenstemming kan het gevolg zijn van misbruik van omstandigheden. Het product is te duur, maar je betaalt, omdat je geen keuze hebt. Soms is die hoge prijs de prijs die je er voor hebben moet. De kosten zijn hoog bijvoorbeeld. Soms probeert iemand er gewoon een slaatje uit te slaan. Bij medicijnen overheerst dit gevoel. En misschien is dat terecht. Maar wat ook speelt, is dit; als iemand ziek is, heeft hij er alles voor over om weer beter te worden. Maar zodra hij weer beter is, is de rekening te hoog. Een ding staat vast, een ondeugdelijke prijs heeft zo zijn gevolgen. Wellicht dreigen de prijzen onze draagkracht van dit moment te overschrijden. Zou zo maar kunnen. En moeten we voor nu genoegen nemen met het gegeven dat mensen sterfelijk zijn en dat het leven een keer ophoudt.

  rien [10] reageerde op deze reactie.

 2. Bertuz schreef op : 2

  Als ik al niet om mijn leven geef, waarom zouden anderen het dan doen?

 3. toute va bien schreef op : 3

  Mooier kan niet, er zijn voldoende homeopathiese middelen voorhanden, om de mensen weer gezond te maken, en houden, zonder bijwerkingen, ook Gemmothérapie geeft prima resultaten, alles is te vinden in de natuur, mooi verhaal is altijd het verhaal van de Maretak, Mistletoe, Gui, het middel van de oude helers, blijkt de Pharmaseutische industrie stroopt de markt af om alles op te kopen,
  in het kort maak je vrij van je DRUGS medicijnen !

 4. Nico schreef op : 4

  Minder soorten pillen op de markt is m.i. een prima idee, zolang het maar snor zit met de kwaliteit van wat niet is weg gecensureerd.

  Niemand wordt beter van feitelijk te dure of overbodige producten en diensten, ook niet de producenten en distributeurs ervan. Zonder censuur komen die in een vrije val van het geweten, waardoor gewetenloos te werk wordt gegaan. Lijkt me.

  Wel moet aangetekend worden dat censuur beter bij de bron kan beginnen, de eind-ontvanger, want als een regering het moet doen is het eigenlijk al te laat. Een schadelijke bijwerking van het recept ‘gezagsgetrouwheid’, door kwakzalvers uitgeschreven.

 5. Nico schreef op : 5

  Misschien moet opgemerkt worden dat artsen en psychiaters vaak niet weten welke ingrediënten pillen eigenlijk bevatten. Hoe de werkzame bestanddelen uitwerken weten ze vaak nog wel, maar dat geldt niet voor andere ingrediënten. Los van schadelijke bijwerkingen waarover onvoldoende bekend is.

  Toen ik me verdiepte in de filosofie van geneeskunst werd langzamerhand duidelijk dat ook het medisch beroepsgeheim verwarring veroorzaakt. Die zou een vertrouwensrelatie met een patiënt moeten faciliteren. ‘Medische gezagsdrager’ spreken met de patiënt vooral over symptomen en ‘geneesmiddelen’.

  Daardoor werd bij mij de indruk gewekt dat ‘medische gezagsdragers’ kennelijk ook een inlichtingen-netwerk vormen die patronen van symptomen in kaart brengen, die herleid kunnen worden naar de feitelijke oorzaken. Waarover de patiënt in het duister wordt gehouden. Fysieke en mentale aandoeningen en gebreken worden immers vooral via de sociale weg veroorzaakt (psychosomatiek, traumatiserende gebeurtenissen etc.). Kennelijk vertrouwt dit netwerk op het functioneren van de (Deep) State om die oorzaken aan te pakken.

 6. toute va bien schreef op : 7

  Allemaal reacties volkomen naast de plank, de Pharma maffia dult geen concurentie, maakt de mensen ziek met hun producten, en daarna beloftes van beter worden, zo is de cirkel gesloten, de meeste drugs komen uit de aardolie producten voort, hun chemische heerschappy is enorm, ze werken onder diverse namen maar behoren allemaal aan een heel klein kliekje !

 7. ergo schreef op : 8

  De bedoeling van de pharmamaffia is uiteraarwd nie t je beter te maken, maar om je tge laten overleven en vervolgens levenslang als afnemer van hun product te behouden.
  (Noem mij maar een aluhoedje)

  toute va bien [9] reageerde op deze reactie.

 8. toute va bien schreef op : 9

  @ergo [8]: Nee hoor, voor mij bent U zeker geen Aluhoedje wat dat dan ook mag zijn, al heel lang weg uit Ned. !

 9. rien schreef op : 10

  @Bertuz [1]: “Een prijs die tot stand is gekomen door wilsovereenstemming tussen de aanbieder en de koper is een juiste prijs.”

  Dat slaat de productie kant over.
  De overheid werkt aan twee kanten: kunstmatige monopolies worden toegestaan en deze houden het aanbod beperkt. De prijs wordt kunstmatig verhoogd.
  Plus de vele andere beperkingen door wet & regelgeving in de medische wereld.

  Bertuz [11] reageerde op deze reactie.

 10. Bertuz schreef op : 12

  @Bertuz [11]: Hoe die verstoorder verstoort, is niet relevant.

  Alhoewel niet relevant. Er is mededingingswetgeving. Aanbieders zeggen de vrije markt te adoreren, maar zullen niet nalaten mededinging tegen te gaan. En dan is het van 2en 1. Veel van die wetgeving beoogt de veiligheid van de afnemer te waarborgen. Immers hij is het die die middelen inneemt. Je zou dit laatste ook aan de markt kunnen overlaten. Het eerste ook. Vermoedelijk ontbreekt hiervoor het vertrouwen.

 11. Nico de Geit schreef op : 13

  Meer dan de helft van de bevolking zit aan de medicijnen. Het grootste deel pissen ze uit, en komt via het toilet en de waterzuivering in de rivier terecht. Meer dan 100 miljoen toiletten lozen op de rivier. Van het oppervlaktewater wordt drinkwater gemaakt. Sinds ik me dat realiseerde drink ik geen kraanwater meer doch uitsluitend mineraalwater.

  Bertuz [14] reageerde op deze reactie.

 12. Nico de Geit schreef op : 15

  @Bertuz [14]:

  Als mensen pillen willen slikken, helemaal goed. Maar graag niet uitpissen via de wc en lozen op het oppervlaktewater, het is chemisch afval en moet ook zo worden afgevoerd. En die medicijnen moeten ze gewoon zelf betalen, niet meer via een verplichte verzekering. Willen mensen een vrijwillige verzekering, helemaal goed.

  Als mensen die zooi zelf af moeten rekenen stort de hele branche in. Ze slikken die pillen omdat de ‘gratis’ dokter het zegt en omdat de pillen ‘gratis’ zijn.

  Bertuz [17] reageerde op deze reactie.

 13. Bertuz schreef op : 16

  Leuk artikel in Trouw. Lezen zpu ik zeggen. Questie van surfen.

 14. Bertuz schreef op : 17

  @Nico de Geit [15]: Dat bedoel ik niet. Als de medicijnen al in ons water zitten, hoef je dat alleen maar te drinken. Klaar.